surucu ve step motorlardan performans alamiyorum

arduino ile olur ama ne kadar sağlıklı olur denemek araştırmak lazım lpt den mach3 ile denemeni tavsiye ederim
 
@asenyurt Bendeki kartı başka projede kullandığım için Aliexpresten arduino uno ve l298n step sürücü. Kart sipariş ettim gelince step sürücüyü deneyeceğim.
 
sürücü pdf inde motor stalled kısmında arıza ve çözümlerini yazmış. motor torque too small kısmındaki çözümleri motoru değiştirin diyor yani vatandaşlar sürücüsüne güveniyor. zaten microstep sürücüler chopper type olduklarından pid algoritması ile birlikte hem motorda daha az vuruntu ve maximum tork elde edilecek şekilde tasarlanırlar. yani motor bozuk olabilir yada bağlantıda problem olabillir.
 
Yardimci olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim. Sorun onemli oranda halloldu. Deneme calismalarinda, hareket harici motoru isinmasin diye disable ediyorduk. Yazilimda onu unutmusuz. Zirt pirt enable disable surucu sacmaliyordu. Şimdi fena calismiyor. Arduinonun step motor performansi bilgisayarin paralel port mach3 ikilisinden cok daha iyi. Bu konularla ilgilenen herkese nacizane, reprap firmware ini incelemelerini tavsiye ederim. Bir de due uzerinde calisan tinyg2 var ki hizlanma yavaslama rampalarinda s curve kullaniyor.
 
Peki arduino ya direk gcode atabilirmiyiz ?? Elimde sdcard modulu de var
 
Tabii hem de 8.5 numara. Sd den de okur.
sizin sim calismalarinizi begeni ile takip ediyorum.
 
Baska nasil gcode gonderiyorsunuz ?? Ya da makinenin axislerini nasil monitor yapiosunuz
 
Seri gidiyor bir suru acik kaynakli yazilim var. Arduinoda da gcode interpreter yuklemek lazim. Anahtar kelimeler: reprap, grbl, tinyg. (Tinyg json kullanabiliyor. )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst