Jeneratör Almak İstiyorum

aksa almak için bir kere daha düşün Aksa nın alternatörü ve o güçlerdeki motorları çin malı,aksadan bu güçler için teklif iste sana motor ve alternatörü markasını bildirmezler ancak müşteri sorduğunda söylerler.Tanıdığım birisi aksa aldı jeneratörün tüm parçaları çin malı çıktı.Jeneratör alacaksan teklif aldığın firma şeffaf olmalı ürünün tüm özellikleri ile sana yazılı olarak vermeli buna dikkat edersen senin faydana olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar üretimi yapılan her jeneratör iyidir. fakat kullanım koşulları ve gerçekten o jeneratörden beklenen performans önemlidir. kendini kanıtlamış birkaç firma vardır. ben 35 senedir bu işin içindeyim. jeneratör alternatör alacak arkadaşlara yardımcı olarak hem bilgi hemde alım-satım bakımından ilgilenmek isteyenler pmden ulaşabilirler.
 
Yani opsiyonlu alım yapacaksanız AKSA derim. Yok Servis diyorsanız Teksan. İkisi de orta olsun diyorsanız Genpower. Uztech İşbir'i tavsiye etmem çünkü bunlar küçük üretim kapasiteli ve servis ağı geniş değil. Bir de 5 sene sonrasında ben bu iki firmanın piyasada yok olacağını düşünüyorum.

Özet olarak tüm yukarıda saydıklarım doğrultusunda Genppower derim.

Genel jeneratör pazarına baktığımızda, pazarı en çok ayakta tutan montaj yoluyla yapılan ihracatlarda. Bugun genpower montaj yoluyla yaptığı üretiminin %78 ini ihraç ediyor. Tabi şunuda unutmamak lazım, Ankara' da volvo motor üretmek için devreye girdiler. Tabi alternatörde üretmiyorlardı ancak şimdi başlayacaklar. Bunlar çok güzel gelişmeler.

Pazarda bu işi yapan diğer firmalar UZTECH ve İŞBİR için 5 sene sonra olmayacaklarını düşünmek biraz yanlış bir tespit diye düşünüyorum.
Sebepleri şunlardır:
Günümüzde KVA ihtiyacı büyüdükçe, birim KVA başına düşen alternatör üretim malityeti azalmaktadır. Oysa satış rakamları tam tersine doğru gitmekte. Dolayısıyla büyük ürün gruplarında motor al, alternatör al sonra sat, hem müşteri için, hem de satıcı firma kim olursa olsun ciddi bir fiyat problemi.

Türkiye' de Alternatör üretimini hakkıyla yapan firmalardan biri İŞBİR örneğin. Büyük güçlerde daha ekonomik fiyatlar sunabilirler diye düşünüyorum.
UZTECh için de durum aynı ancak UZTECH bildiğim kadarıyla 20 KVA ile 400 KVA arası alternatör üretimi yapmakta.
Tabi unutmamak lazım firmaları büyüten tamamen DIŞ PAZARLAR, iç pazarda ciddi bir doygunluk söz konusu, zira bazı ihalelere bazı firmaların hem bayileri hemde kendi merkezlerinin teklif verdiğine de şahit olduk!
Sonuçta dış pazarlarda başarıyı da firmanın kurumsal alt yapısı,(ahlaklı ve düzgün çalışanları) bakış açısı sağlar.

Kaynak : (genpower rakamları):

Şimdi tekrar büyük resme bakmaya çalışırsak. Genpower %78 ni yurt dışı pazarlara sunan bir firma ve yerli üretime yöneliyor.
İŞBİR ve UZTECH yerli üretimi hali hazırda gerçekleştiriyor.
O halde fark pazarlama ve yeni pazarlar bulmayla ilgili diye düşünüyorum.

Bütün firmalara bu noktada hayırlı kazançlar, ancak ne kadar yerli üretim olursa o kadar çok mühendis ve tekniker arakadaşlarımız para kazanır, gelişir, geliştirir.
Bu noktada yerli üretimci firmalara güvenilmesi taraftarıyım.
 
bence hiç alakası yok arkadaşım ben aksada 2 yıl hizmet verdim
ama ben sana derimki cat jeneratö mutsibişinin orjinalıni al derim
ama artık aksası genpaver emsa teksan hepside çin hiç farketmiyo artık her şeyin orjinali var ne markası alacaksan o markanın orjinali varmı diye sorun 2 seçenek var birincisi çin ikincisi orj,inal artık piysa ona döndü
 
piyisadaki 10 kva ve altındaki tüm dizel jeneratörler çin malıdır.bunlara aksa ve teksan'da dahildir.
 
piyisadaki 10 kva ve altındaki tüm dizel jeneratörler çin malıdır.bunlara aksa ve teksan'da dahildir.

Bu noktada, pancar motorlu ve motosan(kapanmış diye duydum, yedek parça fiyatları 2 katına çıkmış durumda) pahalı olmalarına ragmen 10 kva nın altında 1500 devirde %100 jeneratör yerli malı olarak bulunabilir.
 
kardeş cat jenerator en ıyısı gıder secenekler aksa olınpık kamıs ıyı cat tafsıyem
 
arkadaşlar jeneratör için mitsubishi öneririm cat dediğiniz motor japonyada mitsubishinin fabrikasında üretiliyor bunu bilen var mı bilmiyorum mitsubishi düşünen olursa yardımcı olurum bana mesaj atsın
 
arkadaşlar size bir örnek vermek istiyorum. çinde 30.000 m2 bir fabrikanın 10 yıllık kırası herhangi bir büyükşehirdeki normal bir showroomun 1 yıllık kirasından daha ucuz. bu nedenle ürünlerin orada üretilmesine cok da kızılmamalı bence.sonuçta ticarette mantık belli. ayrıca orada üretim yapan firmalar çin standartlarına göre değil ait oldukları ülkelerin standartlarına vb. göre üretim yapmaktadırlar. yani çin üretimi mallardan bu kadar korkmaya gerek yok. artık sony bile çinde fabrika açmak zorunda kalmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst