Kaçak akım koruma rölesi sorunu...!!

Thracian59

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
338
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Tekirdağ
Dostlar benim bir sorunum var. evimdeki kak rölesi durduk yerde atmaya başladı. sorun şu ki sigortayı tekrar açtığımda atmıyor bir süre sonra tekrar kesiyor akımı. şu an çamaşır makinesi çalışıyor ve onu devreden çıkardığımda rölenin açması uzun sürüyor,makine tekrar çalışmaya başlayınca açma süresi kısalıyor. kafayı yiycem kontrol etmediğim yer kalmadı,hatta kaçak bulamıyorum bi yardım edin lütfen....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu arıza benim başımada geldi ne yaptıysam bulamadımm en sonunda kacak akım rölesini devre dışı bıraktım am sen yine de nemli olan yerlerdekiprizlere bi bak
 
Kaçak akımı devre dışı bırakmak çözüm değil. Büyük ihtimal çamaşır makinanızın resistansı arızalı. Çamaşır makinası nemli bir yerde ise kömür tozları birikmesiyle motorun gövdesine kaçak yapa bilir. Makinanın kömür yataklarını hava ile temizleyebilirsiniz. Ölçü aletiniz var ise resistansın kaçak yapıp yapmadıdığını 20 M kademesine alın bir ucunu resistansın giriş ucuna diğerini gövdeye tutun eğer hiçbir değer göstermiyorsa sağamdır. Eliniz Ölçü aletinin metal uçlarına değmemesi gerk.
 
Evde kaçak akım arızası bulmak sabır işidir. Bulunmayacak arıza yoktur ben bir keresinde yeni taşınılan bir evde saatlerce arıza aramıştım ve sonunda arızanın korniş monte edilirken vidanın elektrik borusuna girip nötr'e temas ettiğini bulmuştum aluminyum kornişti.
Arızayı önce linye linye daha sonra sorti sorti aramak gerekir. Problem çıkaran çamaşır makinesi ise rezistans,motor veya sık karşılaşılan enerji girişindeki parazit filtre kondansatör arızasıdır.
 
sağolun arkadaşlar çamaşır makinesini kontrol edicem elbet ama sorun şu ki amaşır makinesinin fişini prizden çıkarsam bile bir süre sonra kak yine atıyor,hatta banyonun sigortasını indirdiğimde de sonuç değişmiyor. ama şu anda baya bi süredir atmadı,tüm sigortalar kapalı halde,makine de çalışıyor. hadi hayırlısı..
 
bence arızalı olan kaçak akım rölesinin ta kendisi
 
Mutfak prizlerini kontrol edin. Buharın etkisiyle kaçak yapabiliyor bazen.
 
kaçak akım rolesi belirli bir kullanımdan sonra özelliğini kaybeder bu yüzden sürekli düşer.sen karataş arkadaşın dediğini yapıp iptal etme yeni ve kaliteli kak rolesi al.unutma kaçak akım rolesi hayat kurtarır.
 
bence arızalı olan kaçak akım rölesinin ta kendisi

başta ben de öyle düşündüm,hatta sigorta attığında ilk kaldırdığım zaman sanki kısa devrede çıkan cızırtı gibi bi ses geldi ama sigortanın kurulmasını engellemedi.sonra kontaklar yapışmış olablir diye kakr'nin test butonuna bikaç kez bastım emin olmak için,bi sıkıntı görünmüyodu,gayet güzel devreyi kesiyo yani
 
Cızırtı, gevşek kablo bağlantısı veya KAR içindeki tam temas etmeyen kontakt düşündürüyor. İyi markaların sahtesi ile Çin mallarından kaçınmak gerekir. Çakma markalıları sadece satıcıları, kalıp iz yerlerinden tanıyabiliyormuş.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst