1 fazlı motoru 3 faz sardırmak

Öneriniz ne acaba?

Biraz daha detay vereyim. Söz konusu makine bir torna. Hız ayarını kayışın konumunu değiştirerek yapıyorum ama sürekli kayışla oynamak çok zahmetli. bunun yerine motoru elektronik olarak (pot yardımıyla) kontrol etmek ama düşük devirdeyken de torkunun kolay kolay düşmesini istemiyorum.

Motorlardan pek anlamadığım için okuduklarımdan yola çıkıyorum ve en sağlıklı yöntem 3 faz sardırıp VFD ile kontrol etmek kanısına varmıştım. Bir tavsiyede bulunursanız memnuniyetle değerlendiririm.

Teşekkürler.
Eskide kaldı Abi o iş şaka bi yana şöyle farklı çözümler var günümüz araçlarında kullanılıyor duymuşsundur CVT :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tornaya CTV şanzıman mı taktırayım? :)
 
ayrıca 1 hp üç fazlı motor hurdacılarda çokça bulabilirsiniz sardırma fiyatına
 
Bir fazlı motoru üç fazlı olarak sarmak mümkün zaten farkı yoktur sadece sarım farklıdır. En yakın ölçülerdeki bir motora göre sarım yapılabilir. Aynı markanın aynı güçteki 3 faz motorunu saran bobinajcılar bu işi yaparlar. Uzman bir bobinajcı ile görüşün olur derse sardırın. Yerine uyma sorunu yüzünden sardırmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile. İkinciel veya hurdacıları araştırın belki uyabilecek bulursunuz aynı fiyata bir motorunuz daha olmuş olur. Bir fazlı motorlar daha pahallıdır belki takas imkanı ile maliyetsiz değiştirebilirsiniz.
 
Yok yahu kızma. Ben şaka yaptın sandım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst