Standart bir ev hakkinda;

kacak akim rolesi kesin taktirmali miyim? o da normal bir sigorta fiyatinda mıdır ve o da 16a yeterli olur mu?
bide dairemin disinda herahangi birsey yapmali miyim? daireme gelen ana guc kablosundan bahsetmissiniz bu yani disarida trafo merkezinden yada elektrik direginden apartmana gelen kablo mu oluyor? onu mu degistirtecegim ve o kac mm olmalı acaba 6 mı? benim amacim malzemeleri bir yapı marketten kendim almak ve sonrasinda sizin degerli onerileriniz ısıgında bir elektrikciye bunlari yaptirmak.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kacak akim rolesi kesin taktirmali miyim? o da normal bir sigorta fiyatinda mıdır ve o da 16a yeterli olur mu
Kaçak akım rölesi olmayan bir binada oturacaksanız binanızın baya eski olduğu gözüküyor ki yeni binaların hepsine mecburen takılıyor . Dediğiniz yükler için eğer bina ve daire tesisatı normal normlara uygun olarak çekildiyse kablo tadilatı yapılmasına gerek yok ; zaten keyfe keder yapılamıyacağını da söylemiştim .
Kaçak akım rölesi yoksa topraklama var mı yok mu onuda kontrol ettirin ; sıfırlama demiyorum dikkat !!!!1
 
cin mali kullanma diyorsunuz ama schneider gibi kaliteli bir marka bile simdi baktim cinde yapiliyormus
 
Kalbur üstü markaların üretim standartları vardır ; bu tazmanya da da üretilse değişmez . Ayıla bayıla bindiğimiz BMW ve MERCEDES lerin bir çok teknoloji içermeyen parçası üçüncü dünya ülkelerinde üretiliyor . Her çinde üretilen mal kalitesizdir diye bir şart yok . Yeter ki kaliteli ve tescilli bir marka olsun .
 
hayır durmayacagim. gunde 18 saat calisacak. ısıtıcı tarzı zamanlayıcıya baglı

Ütü gibi, üstelik sanayi tipi başında biri bulunmadan nasıl evde bırakacaksınız? Tamir görmüş ürün, kısacası tecrübe testi, ya arızalı ise? Elektrikli buhar jeneratörü de var değil mi?

Ben olsam bu riske girmem.

Saygılar....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst