SNR Margin Değeri Çok Düşük

Bızdık

Üye
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba Arkadaşlar.

Daireme kadar CAT6 UTP kablo çektirdim ve SNR Margin değerim 6.1'e kadar düşüyor ve hattımda CRC hataları oluşuyor. Bağlantım kopmuyor ama bu değer çok değişiyor, bazen 6.1 olan bu değer 8.1'e kadar yükseliyor. Sorun nerede olabilir Türk Telekom gelip kontrol yaptı ama binaya gelen kablosunun bağlı olduğu modülde değişiklik yaptı fakat bir fark olmadı?

Modemden kararlılık ayarını -2dB yapıp SNR Margin değerimin 10'a yükselmesini sağlıyorum yalnız bu seferde hızım 13Mbps'ye düşüyor. Acaba daireme gelen CAT6'dan sonra telefon kablosu elektrik kablolarının yanından geçtiği için böyle bir problem olabilir mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Diğer modemlerde CRC hatası oluşuyor mu göremiyorum fakat hız 15Mbps ulaşıyor modeme, maksimum alabileceğim hız ise 17Mbps olarak çıkıyor yalnız birkaç dakika sonra 18Mbps oluyor.

Asus DSL N17U kullanıyorum ve yukarıda bahsettim modem farklı bir modemdir, yukarıdaki modeme ek olarak SNR Margin o modemde minimum 7.8 oluyor.
 
Merhaba

Sorun nerede olabilir Türk Telekom gelip kontrol yaptı ama binaya gelen kablosunun bağlı olduğu modülde değişiklik yaptı fakat bir fark olmadı?

Ana bina girişinden dairenizdeki sistem ile bir yollu test edin . çözüm yollarını arayın .

Kolay Gelsin .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst