ADSL bağlantısı kararsız

Bızdık

Üye
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba Arkadaşlar.

Türk Telekom'dan uzun zamandır hizmet almaktayım ve her arıza kaydı açtığımda hızımı düşürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Sorunum SNR Margin değerlerinin sürekli değişmesi ve dolayısıyla hattımda oluşan CRC hataları yüzünden kopmalar.

Türk Telekom altyapıyı 6 ay önce binamıza getirdi ve binamız yeni olduğu için tesisatta yeni. Yalnız kablolar yeni mi eski mi hiçbir fikrim yok. Eve gelen Türk Telekom ekipleri binaya gelen kutudaki portu değiştirmekten başka bir şey yapmıyor ve bu sorunuma çözüm olmuyor.

Tesisatı yeniletmek çözüm olacaksa tüm komşulardan para toplamaya çalışırım, ayrıca eğer tesisatın değişmesi gerekiyorsa nasıl yapılması hakkında biraz bilgi verirseniz bende elektrikçiye o şekilde söyleyeyim.

Teşekkürler,
Yardımlarınızı en kısa sürede bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
telekomum sorumlu olduğu yer bina girişindeki yere kadardır (ankastre) o yüzden oraya kadar gelip başka işlem yapmazlar, port da arıza olmadıkca her zaman değiştirilmez o değiştirdikleri size gelen hattı değiştirip deniyorlardır oda (lokal devredir ) zaten telekomun şebekesi eve kadar sağlamdır.

bina yeni olsada bazı ustalar telefon şebekesini ciddiye alıp yapmadıkları için ya prizleri ters bağlar ya buat eklerini düzgün yapmaz yada yanındaki cırağa bağlattırdığı için telefon şebekesindeki bağlantılar tabiri caizse allah emanet olur priz bile konmayan yeni evler var siz düşünün .

tavsiyem telefon işleri yapan bir usta bulmanız önce binanın kendi tesisatını gözden geçirsin prizleri buatlar vs. yinede sonuçlar değişmezse cat6 kablo ile her daireden ankastre kadar hattı yenileyip daire bağlantılarını yapsın

snr marjin ise hattaki gürültü ile adsl sinyali arasındaki farktır
download ve upload olarak ölçer cihazlar bazı modemler gösteriyor

2mbit hız artışında ortalama 6db düşüş olur yani hızınız diyelim 8mbit dowloadsnrmarjın/uploadsnrmarjın 20/20 olsun sen hızını 10mbit cıkardığın zaman 14/14 gibi olur tabi ankastreden size gelen hat sağlam olması lazım

işin özün çok mbit çok hız değil sizin hızınız 16mbit olur modem buluşur ama hattaki gürültü yüzünde o değerler ya 6/6 olur yada 8/8 sonuç internet kopar veya giremezsiniz o yüzden sizin hızı düşürüp hat değerlerini yükseltiyorlar hatta gürültü azalsın tek bir durum var eğer hattınızın üzerine ıptv tanımlı ise o zaman bu değerlerden bir tanesi 8/20 olabilir ancak bu değer sizin hızınız etkilemez

10/10 gibi değerler alt sınırdır düştüğü anda kopma ve yavaşlama olur

telefon hattı fazla ek sevmez eklerin herbiri bir gürültü sebebidir ancak çok iyi ek yapmanız ve yaptığınız ekin muhafzesını yapmanız lazım( nem yağmur vs.) kablo üstü sıyrık bile olsa bu değerler düşer

uzun oldu ama açıklayabilmişimdir inş.
 
Son düzenleme:
superonline fiber daha iyi o komple herşeyini yapıyor bizde telefon,tv ve internet turkcell Superonline internet 50mbps sınırsız modem dandik sadece...
sadece turk telekom fiber yok en iyisi superonline fiber www.superonline.net
 
Son düzenleme:
Türk Telekom'un altyapısından gelen kablo -1. katta ve ben 6. katta oturuyorum. Benim oturduğum kata kadar olan kablo yangın merdivenindeki üstü alçı ile kaplanmış duvardan geçiyor, yani çok kolay bir şekilde falçata ile kesilip kablolara ulaşılabiliyor. Yalnız CAT6 kablo ile bağlantı sağlayın demişsiniz ama bu nasıl olacak halen anlamadım, şu anda tüm dairelere standart RJ11 uçlu telefon kablosu gidiyor.

Ayrıca tam olarak ne kadara patlar hiçbir fikrim yok, binanın iskanı halen alınmadığı için şu anda yapım aşamasında gözüküyor. Sanırım bu şekilde bir şey yapmam için uzun bir süre beklemem gerekecek, çünkü tesisat değişecek.

Akşam ben daha yetkili bir kişiyle konuşacağım, yalnız elektrikçiye bu sorun için ne diyeceğimi bilmiyorum. Yani tam olarak SNR değeri düşüyor vb. dersem anlamayacaktır, nasıl anlatabilirim sorunumu, yani şunun kontrolünü yapıp gerekli şeyleri yapalım vb. demem gerekiyor.
 
siz önce kendi dairenizi kontrol ettirin 14 daire az değil işcilik +malzeme yüksek gelebilir

birde rica etcem telefon kutusunun fotosunu çekip koyarmısınız ?
 
siz önce kendi dairenizi kontrol ettirin 14 daire az değil işcilik +malzeme yüksek gelebilir

birde rica etcem telefon kutusunun fotosunu çekip koyarmısınız ?
Telefon kutusu yok, kablolar açık durumda. Tahminen 14 daire ne kadar tutar, ayrıca sadece kendi daireme yaptırsam ne kadar tutar. -1. kattan 6. kata kadar uzanan STP CAT6 kablo.

IMG_1383.JPG
 
Son düzenleme:
tam tahmin ettiğim gibi

önce siz bi elektrikci çağırın o kablolardan bir tanesi sizn onun uçlarını değiştirsin yani mavi ve beyaz bağlı ise kırmızı -sarı filan yapsın sonra sizin daireden ve prizden aşağıdaki değiştirdiğir renklere cevirsin
birde öle deneyin yinede olmaz ise 6.kata 30mt civarında cat6 yeter tahminime göre ama ölçmek lazım o kabloyuda artık balkondanmı camdanmı içeri alırsınız bişey diyemem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst