Reaktif röle tavsiyesi

volverine

Üye
Katılım
14 Mar 2007
Mesajlar
186
Puanları
1
Arkadaşlar,
Bir otel uygulamasında malum yenilenen oranları yakalayabilmek için ufak tefek revizyonlar yapıyorum. Sisteme akım tr. ilave ederek 3 faz akım bilgisini aldım. Sistem kışın çok küçük dengeli yüklerde, yazın ise hayli yüklü fakat dengesiz yüklerle çalışıyor. Bu yüzden şu anda trifaze küçük güçlü kondansatörle kompanzasyona başlayıp, sistemi takip edip gerekirse ileride monafaze kondansatör ilave edeceğim. Şu andaki kadameler 0,75-1,5-2,5-2,5-5 kVar.
Bu çalışma şekline uyabilecek ( trifaze ve ileride monofaze kondansatörle çalışabileceğim ) uygun fiyatlı röle tavsiyeleriniz ne olur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
aynı sorun bendede var ama ben kael in varkombi ile çözdüm.kademeleri ben dahada düşürdüm.0,33 kvar gibi.ve 3 faz üç akım trafolu en az 12 kademeli bir röleye ihtiyacın varvarkombinin fiyatı275-300 ytl arasında
 
Düşük kapasiteli kondansatör kullanırken, rölenin akım bilgisinin alındığı akım trafolarının oranına dikkat edin. Piyasadaki rölelerin çoğunluğunun işletme akımı aralığı 50ma-5,5A dir. yani 50mA'in altındaki değerlerde hassas çalışamayabilir (Sağır kalabilir).
0,75kVAr 1,08A çeker. akım trafosu 100/5 ise 1,08/20=54mA yapar. 100/5'in üzerindeki akım trafosu kullanımında röle sağır kalır.
0,33kVAr 0,475A çeker.
Akım trafosu 100/5 ise 0,475/20=23,7mA yapar,röle sağır kalır (Yalnız bu kondansatörün çalıştığı durumlarda.) .
Akım trafosu 50/5 ise 0,475/10=47,5 mA yapar röle sağır kalır (Yalnız bu kondansatörün çalıştığı durumlarda.).
Akım trafosu 30/5 ise 0,475/6=79mA yapar. Röle çekilen akımı görür.

Bir fazlı kondansatör koyacaksan eğer, rölenin bir fazlı kondansatör çıkışlı olaması gerekir dikkat et alırken.
Akım trafolarının sınıfı 0,5 olanları kullan. Daha iyi sonuç alırsın.
 
Sn.genç arkadaş, forumda senin hep
Entes RG3-12CS önerdiğini fark ediyorum.Bu yazımı sana özel yazıyorum.Piyasadaki 3 akım trafolu reaktif röleleri incelediğimizde,entes ilk kademeye mutlaka 3 fazlı kondansatör istiyor,hemen hemen hepsinde kademeler ile ilgili program çeşitleri var,bazılarında virgülden sonra 3 hane var, gprs var RS portu var vs.Ama eskiden kalma zorunlulukların devri kapandı.Kael şu anda en iyisi.Nedenine gelince,kademe programı ile falan uğraşmıyorsunuz.Nereye nasıl kondansatör bağlarsanız bağlayın.o sürekli ölçüyor kapasite azalmasını fark ediyor lazım olan kondansatörü anında devreye alıyor.Tanjant fi yi yani endüktifin aktife ve kapasitifin aktife oranını hedef seçip çalıştırıyosun.İnceleyin göreceksiniz ki diğerlerinden daha üstün fonksiyonlara sahip.Bence opsiyonel olarak KAEL in GPRS ve 24 kademe eksiği var.Yeni modellerde bu özellikler de olusa süper olacak.
Uzun sözün kısası eskiden teknoloji yetersizliği yüzünden dizayn edilen rölelerde bazı zorunluluklar vardı: c/k,yüzde ayarı,polarite ,program seçimi,işte kondansatörleri şöyle dizeceksin 1.1.1.1veya1.2.2.2 veya 1.2.4.8. gibi.Şimdi yeni nesil imalatlarda da eskilerden kalma takıntılar var.Hani bir deli kuyuya taş atmış da on akıllı çıkaramamış.Neymiş ilk kademe önemli imiş,ona göre belli oranda az akım çekilir ise röle kademe almıyor uyku moduna giriyormuş.KAEL bana bu prangaları attırdı.Artık özgürüm.BU TEKNOLOJİ BU ÖZGÜRLÜK BU KOLAYLIK HEPİMİZİN HAKKIwww.kael.com.tr/turkish.html
 
Önerimin nedeni şu:
2007 yılı içerisinde 7 adet bu röleden kullandım. değerlerimin hepsi %20 ve %15'in altında. Bu rölenin kataloğunu adeta ezberledim gibi. Yük durumlarına göre ayarlarımı yapıp gidiyorum. Arkama bakmıyorum.
İtiraf edeyim Kael röle ile ilk defa bu forumla tanıştım. Yapısını ve ayarlarını bilmiyorum (Okuduğumu çabuk anlarım ama.) Bulunduğum anadolu şehrinde hemen güç kontrol rölesi bulmak zor gibi. Şehir dışından siparişle getirtiyoruz (Ankara veya Kayseri'den). Eski Entes röle üzerindeki değişiklikleri görünce sevindik. Hep bu röleden kullanır olduk.
Kael marka röleyi çok öven yazılar var. Kael Varkombi denemenin zamanı geldi gibi.
(Bahsettiğim rölenin reklamı olduğunu düşündüğüm için artık isimleri sık kullanmayacağım. Bütün yazılarımı da düzeltiyorum.)
 
Sn.genç arkadaş,bu forumda reklam olur kaygımız olmadan,kullandığımız cihazların markasını performanslarını,paylaşmalı bütün özellikleri didik didik etmeli.Övülmesi gerekeni övmeli,yerilmesi gerekeni yermeli.Böylelik ile birbirimize hava atmadan faydalı olalım,bilgi paylaşalım diye arzu ediyorum.
Cep telefonu,kamera inceleyen forumlar var:eek:nlar gibi burada piyasada bulunan her türlü materyali teknik,fiyat,vs. özellikleri ile irdeleyen ,bilgi ve tecrübelerimizi paylaşsak ne iyi olur.Saygılarımla...
 
gruparge'nin üzerinde çalıştığı forumda da bahsi geçen Tense marka bir röle var. Özellikleri iyi gözüküyor fiyatıda sanırım yaklaşık 290-300 arası. Bende bir seçim aşamasındayım. Tense kullanan varmı?
 
Kael varkombi 'yi seçtim siparişini verdim. Ayarlarında özellikle dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?
 
programlaması basit.Öyle tiyo verecek bir husus yok.Kullanma klavuzunu dikkatlice oku.Gerisi kolay.Tavsiyem bilinçli olarak aksi gerekmedikçe fabrika ayarlarını değiştirme.Kullanmıyacağın özellikleri programlama.Hayırlı olsun...
 
Merhaba bir tasarımıcı gözü ile Reaktif güç kontrol rolelerine bakmadan yazıyorum, Tamemen kullanıcı

Tense RGT-12:
Ekran 2*16 LCD ekran
Ekranda dönmeli olarak R,S,T fazlarını akan güçleri Aktif,Reaktif,Kapasitif
sisteme gereksinim olan Monofaze kondansatör isteği R,S,T ayrı ayri (Çok önemli bi özellik)
ulaşılan ind.cap. yüzdelik oranları, ayri ayri COS değerleri
gibi ekran modları var hiç bir tuşa basmadan cihazın karşısında 15Sn durarak tüm bu değerleri görünebilir

benim en çok hoşuma giden özelliği gereksinim olan monofaze kond. hesaplamak gerekli sistemde cihaz size sisteme ne kadar monofaze kond. gerekli oldugunu ekranda yazıyor,

bildiğiniz üzere harmonik li sistemlerde reaktif roleler pek iş yapamıyor eğer cihazda harmonik led i sürekli yanıyorsa bilinki harmonik vardır.

menüden ölçülen kondansatör değerlerini ayrı ayrı görünebilir, arzu edilen yüzedelik oranları ayarlanabilir,
arkadaşlarında bahsettiği gibi sisteme gereksinim olan kondansatörü alabilme özelliği

birde şu özelliği hoşuma gidiyor sisteme ister monofaze kond. ister trifaze kond. bağlayın nereye bağlarsanız bağlayın o gereksinim oldugu kadar kontrollü bırakmıyor.

ve kontrolkalemi üye arkadaşlarına buradanda bir haber vermek istiyorum, role üzerinde 12 adet hızlı tristör çıkışıda verilecek, tristör modülleride grupargenin tasarım masasında :) ve çok ucuz bir şekilde yapma çapasındayız.

Saygılar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst