Reaktiften Ceza Geliyor Yardım Ederseniz Sevinirim...

sonbeg

Üye
Katılım
20 Haz 2011
Mesajlar
46
Puanları
1
bir benzin istasyonu var ve Bakım işlerini yapıyorum yaklaşık 4 aydır reaktiften ceza geliyor sistemde tense rgt12 vardı ilk başta baktığımda kontaktörlerin bir kaçı arızalıydı ve giderdim test yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı. ama normal değil cap,ınd ve har lambaları sürkli yanıyor bazen değişiyor tek tek yanıyor sistemde 3ad 5kvar 1 ad 2,5 kvar 3 ad 1 kvar ve 3 ad 1,65 kvar monofaz kondansatör vardı teknik destek hattını aradım ve güç grafiğini istedi ve yeni kondansatör dizilimi yolladı dizilim şöyle 10,5, 2.5,1.5,1,0.5 kvar trifaz ve 3ad 1kvar 3 ad 0.5kvar verdi büyükten küçüğe doğru dizdim yine aynı ınd cap ve har lambaları yandı şansya akşamı panoya yıldırım düştü ve röle yandı :)) yeni röle aldım tense marka ama birazdaha gelişmiş diğerine göre akım tarafosu testi yaptım ve kondansatör testini başlattı bu işlem çok uzun sürdü ve bazı kopndansatörlere hata verdi ama kondansatörler sağlam bunu nasıl birçözüm yolu vardır. bana bi yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkür ederim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bazı röleler, kademe testi yapılırken devrede yük varsa test süresi uzamakta ve kondansatörleri tam tanıyamamakta. Sorununuz bundan kaynaklanabilir.
Birde akım trafolarının gerçekten sağlam oduğundan emin olun.
 
akım trafoları sağlam bundan eminim başkanasıl çözüm yolu bulabilirim kondansatör dizilimi doğruumu veya bu dizilime göre bi eksiğim varmı birde röle üzerindeki dijital bölümde t fazında yük çok görünüyor acaba bu bi sorun olabilirmi
 
Kademe seçimi uygun. Bu dizilime göre istenilen çeşitlilikte kondansatör gücü oluşturulabilir. Ama benzin istesyonundaki yüklerin devreye girip çıkma sürelerine, hızlı cevap verilebilmesiyle ceza oranları aşılmaz. Benzin istasyonlarındaki hızlı değişken yükler pompa motorlarıdır. Bunların kompanzasyonu çözülürse sorun çözülmüş olur.
T fazındaki fazla yüklenme, sanırım aydınlarmaların o faza yüklenilmiş olmasıdır ya da ısıtıcı yüklerinin o fazda olmasıdır (mutfak, çay ocağı gibi...). Fazdaki fazla yüklenmenin yanısıra, o fazdaki cosfi değeri de önemi aslında. Fazla yüklenme anındaki cosfi değeri düşük ise o faza takviye monofaze kondansaör gerekli. Ya da o fazdaki monofaze yükler diğer fazlara kaydırılmalı dağıtım tablosundan.
Tense röle ekranından o faza ait rektif güç akışını anlık olarak görebiliyorsanız, o gördüğünüz değer kadar monofaze kondansatör gereklidir pratik olarak.
Kademelerin devreye girip-çıkma sayılarına bakın röleden. En az devreye giri-çıkan kademeyi devre dışı bırakıp (gerekiyorsa eğer) monofaze kondansatörü o kademeye bağlayın (ya da bağlantı değişikliği ile trifaze kondansatörü monofaze olarak devreye alın).
 
Durum şu ki bazı devrelere cok fazla yük girip cıka biliyor bu durumda röle tanımlama gerçekleştirirken yeterli dogru bilgiye ulasamıyor bu durumda bu akıllı makinaları bile manuel şekilde tanımlamak en dogrusu o değerleri bir kontrol ederseniz belki size yardımcı olabilir .KOlay gelsin ... Cozume ulastıysanız sorunun ne oldugunu bizle paylasırsanız sevinirim
 
İlk önce RG yi değiştir. ve tavsiyem entes RG-C röle al. ve Rölenin Var bölümüne gel Var bölümü sana hangi fazın ne kadar kondansatör ihtiyacı olduğunu söyleyecek. ve o fazlara göre matematik işlemi yaparak her türlü sorununu çözersin.
örnek veriyorum . L1 fazında 1 kvar , L2 fazında 2 Kvar , L3 fazında 3 kvar gördün.

bu durumda en küçük değeri 3 ile çarp . 1x3 = 3 kvar trifaze kondansatör sisteme koy.böylelikle 3 kvar trifaze kondansatör yardımıyla her faza 1 kvar vermiş olduk. L1 fazını düzeltik. L2 fazının ihtiyacı 2 kvardır 1 kvarını trifaze kondansatörler çözmüştük L2 fazına denk gelecek şekilde 1 kvar monofaze koyarak L2 fazınıda çözmüş olduk. L3 fazının 3 kvar ihtiyacı vardı 1 kvarını trifaze kondansatör koyarak çözmüştük L3 fazına denk gelecek şekilde 2 kvar kondansatör koyarakta L3 fazını çözmüş olduk

çok az matematik yaparak ve Var bölümüne bakarak sistemi rahatlıkla çözebiliriz. ben en kolay bunu entes RG ile yaptığım için bunu önerdim size.

kolay gelsin
 
An itibari ile %20.94 reaktif cezaya girebilirim arkadaşlar, yarın sayaç okuyacak arkadaşlar gelecek var mı bir önerisi olan? Kurtulabilir miyim acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst