priz ölçüm

Avometreyi akım değerine alırsanız problarınız kısadevre olur bu da tehlike demektir. Hem avometre AC voltta olmalı hem de problarınızın kırmızı olanı üzerinde V harfi olan sokette olmalı. Bu noktada bir sıkıntınız var.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
+ probu faza
- probu nötr a takıldığından eminmisiniz ?
 
ölçüm zaten faz nötür arası yapılır toprakla alakası yoktur.başka bir yerde deneme yaptınızmı?
 
Arkadaşım ölçü aletinin problarının bir tanesi aletin com yazan ucunda diğer probta v-ohm yazan ucunda olacak ve aletin kademesi ac volt kademesinde olacak.Bu şekilde olduktan sonra sorunsuz bir şekilde kısa devre olmadan ölçüm yapman gerekli.Ha birde başıma şöyle birşey gelmişti;uyduruk bir ölçü aletine orjinal olmayan bir prob takmıştım bir sefer prob ölçü aletinin içinde kısa devre yapmıştı böyle bir şeyde olabilir.
 
Probları yanlış bağlarsanız anahtar doğru konumda olsa bile kısa devre gibi problemler oluşur.
 
selam eğer piriz panodan alınırken faz toprak arası çekilmişse panoda kaçak akım rolesi bulunuyorsada atar iyi çalışmalar
 
hocam probların siyah olanı com girişine, diğer ucu ise, Volt girişine takılı olması lazım.
Eğer A yani akım yazan yere bağlı ise, malumunuz ampermetrenin iç direnci çok düşük olduğundan, sigorta atar. Ama aynı zamanda ampermetre içindeki, sigortanın da atması lazım.
 
Avometreyi akım değerine alırsanız problarınız kısadevre olur bu da tehlike demektir. Hem avometre AC voltta olmalı hem de problarınızın kırmızı olanı üzerinde V harfi olan sokette olmalı. Bu noktada bir sıkıntınız var.

cevabın burda bunlar normalse aletinde sorun var siyah olan probunuzda com da takılı olmalı
 
bazı ölçü aletlerinde
+ ucunun faza
- ( com ) ucunun nötr a takılmasını özelikle isteniyor.
sırf propları ters takıp ölçüm sonucu aletin patladığına çok şahit oldum.
kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst