Motor üçgen çalışmaya geçince 63 A sigorta atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kardesim motor yıldızda zaten normal çalışır.fakat gözünüzden kaçırdıgın durumşu:motor üçgende 100 amper çekiyor.min.100 amperlik ot.sigorta takman gerekir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor sargı uçları kontrol edilmeli sarım doğru yapılmış mı, yada yöndeğiştiren kontaktör bağlantıları!!!
 
kardesim motor yıldızda zaten normal çalışır.fakat gözünüzden kaçırdıgın durumşu:motor üçgende 100 amper çekiyor.min.100 amperlik ot.sigorta takman gerekir.

üçgende 100A çeken 22 kw yıldız üçgen bir motor zaten problemlidir. çünki normal çalışan 22 kw motorun nominal değeri 40-45 amperi geçmez. 100 veya üzeri amperi saadece kalkınmada çeker.

bana görede sigortada herhangi bir sorun yok çünki ileri yönde normal çalışıyor. geri yönde sigorta atıyor. bu demektir ki motorun klemens kutusundada yanlış bir bağlantı yok.
çünki motor ileri yönde normal çalışıyor. En muhtemel sebep geri yön (yani sigortanın attığı yön) güç devresinde problem var bence
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
zaman rölesinin kontağını kontrol et
 
slm arkadaşlar benim başıma bir ay önce geldi üçgene geçiş kontaktörü yanlış bağlanmış. ters yöne dönmek istediği için sigorta attırıyor.
motor gücü :30kw
 
Sevgili arkadaşım Sizin motorunuz büyük bir ihtimal bobinajdan gelmiştir. Yani sizin olmasad Bobinajın bağlantı yanlışlığı vardır. Güç devresi açık larak ekteki şemaya çizdim. Buna göre bağlantıyı kontrol ederseniz çözüm bulacağınıza inanıyorum.

Arkadaşlar Bir motor devresinde Sigorta benim tercihim atan sigortayı değil ü fazın sigortasının değiştirilmesidir. Çünkü atmayan diğer sigortalarda hasarlanıyor ve küçük bir sıkışmadan dolayı sigorta atıyor....
 

Ekli dosyalar

  • Yıldız Üçgen Güç Devresi Bağlantı Şeması.rar
    3.2 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadalar böyle bidurum da mutor korumanın devredışı kalması imkansız tek sorun fazların çakışmasın dan kaynaklanıyor başka bişeyi yok şayet motor kılemensinden uçları çıkar boştayken bobin ucuna fazver ve ölçü aletiyle bak karşılık lı bakak eger eşleşmiyorsa faz çakışmasın dan kesinlikle İYİ ÇALIŞMALAR
 
Bu durumda 22 kw lık birmotor kalkış anında maksimum 45 amper çeker üçgene geçtiginde ise herfaz 19_20_amper çeker
 
w u y x y z uçlarını kontorol et yıldıza geçer üçgende atar onları ters bağşlamışındır
 
Arkadaşlar konu 08-11-2008, 20:26 tarihinde açılmış ve konuyu açan arkadaş muhtemelen o günden sonra cevaplara bile bakmamış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst