Motor üçgen çalışmaya geçince 63 A sigorta atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kaç kw motor bağliyosun motorun degerlerini söyle sana yardimçi olabilirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistem arızalarından dolayı motoru korumak ve o an olan arızanın neden kaynaklandığını görmek için dijital gerilim ve akım koruma rölemiz olan ke-dp-01 i kullanın.Ayrıntılı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 
sn. UZMANSEL üye; Senide dinliyelim lütfen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/U]
 
kardeşim büyük ihtimalle bağlantı hatasıdır.uçları kontrol etmelisin faz çakışması var.
 
motor ileri yönde normal çalışıyor geri yönde üçgen bağlantıya geçtiğinde sigorta atıyor ise geri yönün güç devresinde muhtemelen bir sorun vardır (faz çakışması, faz kaybı)
gibi.
sigortanın termik şalterden önce atmasının sebebi ise muhtemelen, sigorta ve termik şalterin kesme kapasitelerindeki uyumsuzluktan kanaklanıyor olabilir.
 
ama arkadaşlar motor bir yöne normal dönüyor diğer yöne sigorta attırıyorsa bunun sebebi ya diğer yönde mekanik bir sıkışma var yada kontaktörlerdeki faz sıraları yanlış olduğundan fazlar çakışıyordur.
 
motorun yönü ters olabilir saat yönünün tersi yönde çalışırsa doğrudur motorun görevinide yazarsan çalıştırdığı neyse artık veya kullanıldığı alan
 


Diğer yöne geçişte kullanılan Üçgen kontaktor bağlantısını yanlıs yapmıssınızdır %99. Eger baglantınız doğruysa sıgorta atan hatta pens ampermetre baglayıp akımı bır olcun derım. Belki sigorta değerinden evvel atıyordur.
 
kardesim motor yıldızda zaten normal çalışır.fakat gözünüzden kaçırdıgın durumşu:motor üçgende 100 amper çekiyor.min.100 amperlik ot.sigorta takman gerekir.
 
kardesim motor yıldızda zaten normal çalışır.fakat gözünüzden kaçırdıgın durumşu:motor üçgende 100 amper çekiyor.min.100 amperlik ot.sigorta takman gerekir.

Bu konuyu acan arkadas açıkça anlatmıs sizin gözünüzden kaçırdığınız nokta bir yöne hem yıldız hem üçgende problem yok diğer yöne geçince yıldızda problem yok üçgene gecerken problem var dediğiniz gibi sigortayla bir bağlantısı yok malesef...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst