Fan motorunun aşırı ısınması

3 fazdan 1 i gelmiyor olabiir ,
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bugun deneyeceğim demiştim ama malzeme sıkıntısı varmış. olan 3 faz 16mm kablo bağladım +eksiklikten dolatı diğer tarafına 6mm+6mm= kabloları birleştirdim . güç devresinde 6mm lik kablolar var onları malzeme gelince değiştireceğim. bu şekilde sonuç ısınma var yine ama onceki gibi haşlanmadı.yine hayli ısınma var ama
 
Besleme mesafeniz uzun mu? Motorda bir probleminiz yoksa (sargı izolasyon,fan v.b.) Besleme ve güç devresindeki kabloları değiştirdiğinizde sorununuzun çözüleceğine inanıyorum.
 
Son düzenleme:
tam olaraksonucu kablo gelsin goreceğiz.25 lik alacağız. mesafe panodan mtora 10m var yok az olur çok olmaz. yukarda anlattığım denememizde ısınma azaldı ama yine çok ısındı .
 
tam olaraksonucu kablo gelsin goreceğiz.25 lik alacağız. mesafe panodan mtora 10m var yok az olur çok olmaz. yukarda anlattığım denememizde ısınma azaldı ama yine çok ısındı .

Siz sadece güç bağlantı kablolarını değiştirdiniz yenilediniz sanırım değil mi? beslemeyi değiştirmediniz yada tersini mi yaptınız ?
Enerji alınan pano yükü ve onun kesit tahkiklerini de yapın. Olaya genel bakın. Motor akım ve gerilimlerini ölçün mutlaka.
 
16 lık kablo kullandıktan sonra ısınma azaldı.2 motor çalıştırdığımız(low modu) sistemi 4 motor çalıştırdığımızda çekilen akımların çok düştüğünü gördük.motorların ısısı bu şekilde yok denecek kadar düştü.Şu ana kadar bir sıkıntı çıkmadı .saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst