Fırını Çalıştırır Çalıştırmaz Kaçak Akım Rölesi Atıyor

Katılım
23 Kas 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
arçelik marka fırınım açınca evde kacak akım rolesi ve her oda icin ayrı sigorta olmasına ragmen elektrik sayacındaki sigortayı attırıyordu. bir elektirkci arkadas prizin topraklamasını iptal et düzelir dedi. topraklamayı söktüm şimdi sadece kacak akım rolesini attırıyor. ne yapmam lazım tsk ederim
 
Topraklamayı sök düzelir diyen elektrikçi diplomasını nereden almış?Kaçak akım attığına göre fırınınızda arıza var.Servis çağırın.
 
Fırınınızın rezistansında problem var,sanırım rezistans fırının metal yüzeyine temas ediyor ve bu durum da kaçak akım rölesinin atmasına neden olur.
 
Bu sorun genelde eski elektrikli ev eşyalarında yaşanıyor.Fırınınızda kaçak olabilir,kablo bağlantılarında temassızlık,oksitlenme olabilir.fişi prizden çıkarıp ters takıldığında bağzen düzeliyor.denemeni tavsiye ederim.eğer sigorta atmıyorsa her ihtimale karşı kontrol kalemiyle elektrik kaçağı varmı diye kontrol ediniz.kolaygelsin.
 
bence en basiti fırını çalıştırma bi yetkili servisi çağır veya fırın eskiyse yenisini al
 
Fırının elektrik aksamını hatırlarsak iç arka kısmında turbo rezistansı, Fırın içi rezistansları, elektrikli çakmağı, varsa bir göz elektrikli ocak olarak sıralayabiliriz. Şimdi siz fırının fişini taktığınızda bu saydığım kısımların hiç biri çalıştırılmadığı halde mi bahsettiğiniz sorun oluşuyor ?
 
Fırının elektrik aksamını hatırlarsak iç arka kısmında turbo rezistansı, Fırın içi rezistansları, elektrikli çakmağı, varsa bir göz elektrikli ocak olarak sıralayabiliriz. Şimdi siz fırının fişini taktığınızda bu saydığım kısımların hiç biri çalıştırılmadığı halde mi bahsettiğiniz sorun oluşuyor ?
fırının rezistansını calıstırdıgımda atıyor daha öncesinde çakmakta attrıyordu sonradan düzeldi
 
Rezistans uçları ile fırın gövde arasını ölçün açık devre olması lazım. Açık devre görseniz bile rezistans enerjilendiğinde iç seramik dolgusunda çatlak oluştuysa gövdeye atlama yaptırıp açtırabilir. Rezistansı yerinden çıkartıp gerekli önlemleri aldıktan sonra dışarıda enerji vererek deneme yapıp emin olunuz(toprak ucunu takmayı unutmayın).
 
Fırını ne kadar süredir kullanmıyorsunuz.Bu durumda ortamdaki nemle resistans içinde mevcut olan yalıtım malzemeleri nemlendiğinden dolayı izolasyon direnci düşmektedir.Bu durumda bir miktar kaçak akım oluşmaktadır.Evde de 30 mA kaçak akım röleleri kullanıldığından dolayı bu sebepten atabilmektedir.Fakat ilk önce diğer mesajlarda yazılanları kontrol ettikten sonra hala sorun devam ediyorsa kontrollü bir şekilde yani sizden başkası fırına temas etmesine izin vermeyecek bir şekilde toprak bağlantısı olmadan bir müddet fırını çalıştırınız.Bu sizin reziztansınızdaki nemi yok edecektir.Daha sonra toprak bağlantınızı yapınız.
Normal şartlarda asla topraklamasız cihazınızı çalıştırmayınız.Ayrıca prizlerinizde toprak ile nötürün kısa devre yapılıp yapılmadığınıda kontrol ediniz.
 
bence arkadaş pirizin içideki nötür ve toprak bağlantıları yanlış bağlanmış
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst