Elektrikçiler Kıl mıdır?

Mesela bir makineci olsaydınız her konu hakkında herkesin bir fikri olur ve size akıl hocalığı yapmaya çalışırlar. Ama elektrik öyle değil.

Emin misiniz?
 
Bir elektrik şirketinde çalışıyorsanız tabii ki değil. Ancak bunca yıllık bakımcı olarak geçen çalışma hayatımda makinecilerin bu konuda çok muzdarip olduklarını gördüm. Elektriği ise ancak anlayanlar yorumlayabiliyor.

Mesela, bir makine çalışmıyorsa herkes birşey der... dişlisi kırık, falanca vidası problemli vsvsvs. ama elektrikte sana diyebilecekleri en fazla şey sigorta sağlam mı :)

tecrübeyle sabittir.
 
banada çok ukalasın diyorlar bazı insanlar
 
... nickli üyeden alıntı
bugün çırağı eğiteyin dedim protolin döktürdüm başardı ama tokattan kaçamadı sonra usta niye vurdun dedi yarın ben olmadığım zaman elinde gözünde işteolsunki hata yapma diye dedim

Sn telsiz, bana "sen elektrikçileri motorcu çırağımı sandın" demiştiniz yukarıdaki örnek motorcu çırağına bile yapılmaz sanırım.
 
... nickli üyeden alıntı
bugün çırağı eğiteyin dedim protolin döktürdüm başardı ama tokattan kaçamadı sonra usta niye vurdun dedi yarın ben olmadığım zaman elinde gözünde işteolsunki hata yapma diye dedim

Sn telsiz, bana "sen elektrikçileri motorcu çırağımı sandın" demiştiniz yukarıdaki örnek motorcu çırağına bile yapılmaz sanırım.

Sanıyorum ki bu konu KIL lıktan çıkmış ve usta çırak ilişkisine doğru dönmeye başlamıştır. Bence asıl konuya dönmekte fayda görmekteyim. Ayrıca herzaman için hangi meslekte olursa olsun usta ile çırak arasında bu tip davranışlar sadece türkiyemizin değil bir dünya gerçeğidir ve insanlığın doğasında vardır.

Sn. srdr X;

Mesajlarınızın birinde ben elektrikçi değilim demişsiniz ya o zaman size bir soru yöneltmek istiyorum. Bizler KIL mıyız? :D:D:D:D:D

Evet genelde bir elektrikçiler dışardan bakıldığında KIL gözükürler. Ancak sonrasında daha önce arkadaşlarımızın mesajlarında da belirttiği gibi bizleri insanlar tanıdıkça ilk başta taktıkları "kıl" sıfatını genelde kaldırıp "yok canım iyi ustadır" sıfatını yakıştırırlar.
 
Sn. Tossun genelleme yapmak her zaman için yanlıştır. Bütün elektrikçiler kıldır denemez ama konunun adı itibariyle kıldır veya değildir diye tartışıyoruz. İnanın bu sitede böyle bir konu görene kadar elektrikçilerin kıl olduğuyla ilgili bir düşüncem yoktu. Sanırım dikkat etmemişim. Ama konuyu okuduktan sonra çevreme baktığımda (mesleğim gereği elektrikle ve elektrikçilerle devamlı haşır neşir durumdayım) tanıdığım bir çok elektrikçinin bazı karakteristik kıl özellikler taşıdığını gördüm. Dünyadaki bütün elektrikçiler için tabiki yorum yapamam ama tanıdığım elektrikçilerin yüzde 80 inin kıl olduğunu söyleyebilirim.
 
KIL OLSAK DA OLMASAK DA DOĞRU VE ZEKİYİZ...KABULLENEMEYENLER ASIL KILDIRLAR...AYRICA KIL OLDUĞUMUZA KİM KARAR VERİYOR Kİ? ŞU SÖZÜ HATIRLATAYIM :
Her söze verecek cevabım vardır ama adama bakarım adam mı,lafa bakarım laf mı?MEVLANA
 
okulda diğer bölümlerle böyle bir sorun yaşamadık. ama idareciler böyle bir kanıya varabilir.(aralarından 2 bizden) sonuç kurul toplantılarında sesi çok çıkan guruplardanız. çalıştığım veya staj yaptığım yerlerde de böyle bir şeye rastlamadım.(sıkıysa desinler, bozulan elektrikli cihazlarını onarmamız için bize getiriyorlar.) ama bazı forum sitelerinde, teknikerlere söz geçiremeyen mühendislerin veya onlar tarafından ezilen stajerlerin yazılarını okuyorum. onlar bize kıl oluyor olabilir.
 
elektrikçilere kıl dedikleri doğru ama birazda bizim işten anlamayanların kıskançlığının sonucu bence :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,910
Kullanıcılar
450,008
Son üye
velicetin06

Yeni konular

Geri
Üst