Elektrikçiler Kıl mıdır?

Elektrikçilerin yaptığı iş gücü,emek çoğu zaman anlaşılamamakta,yanlış olarak değerlendirilmekte,hiçbir iş yapmadıkları zannedildiğinden,bu intibaya sıklıkla kapılındığından, bu durum elektrikçileri(Sadece elektrikçileri kastediyorum,müh.ler bu meclisin dışındadır.)son derecede kıl etmekte,yani aslında tedirgin etmekte,mevcut karekter yapılarından farklı,diğer meslek erbabından daha değişik(Kıl,huysuz,sinirli,geçimsiz,vb.) olan karekterlerle tanımlanmalarına neden olmaktadır.Bu konuda daha önce "Elektrikçilere neden emeğinin karşılığı olarak daha az para,ücret verilmesi düşünülüyor?" adlı konu başlığında bunun sebebini daha teferruatlı olarak ayrıca izah etmeye çalışmıştım.Bütün elektrikçilere kolay gelsin diyorum,ayrıca "Kıl oldum be abi" adlı Tarkan'ın parçasını da fazla dinlemesinler:) diyorum,ne olur ne olmaz,sebepsiz yere kıl olabilirler.:)Tüm elektrikçileri seviyoruz,sizler önemli ve çok riskli olan görevleri her zaman ve her yerde üstleniyorsunuz.Kolay gelsin.
 
Evet kılız çünkü meslek olarak en riskli işlerden birini yapıyoruz ve ayrıca hep beden hemde beyin olarak çalışıyoruz.Ayrıca çarpılma riskinden dolayıda cesur olmamız konuşmalarımıza ve hayatımıza yansıyor

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kıllık,asabiyet,hiperaktivite v.b. özellikler insanın fıtratından gelen özelliklerdir. Makinacılar böyledir, elektrikçiler şöyledir, adanalılar böyledir, erzurumlular şöyledir gibi genellemeler komiktir.
 
<<< siz birde MALATYALI gorun :cool:
 
Elektrikçiler kıl mıdır? Bence böyle bir genelleme yapılamaz. Ancak bir yerde okuduğumu hatırlıyorum. Dünyanın en stresli iki mesleği pilotluk ve elektrikçilik. Nedeni hayatla ölüm arasında çok ince bir çizgi var. Bu çizgi biraz stres yaratıyor olabilir.
 
kıl diyen yok ama banada alçak eşşek diyorlar çok çalışıyorum diye herhalde bir iş varken içim rahat durmazda :D
 
Yanlış anlamıyorsam 2009 yılından gelen bir mesaj yarım saattir bütün mesajları okumaya çalıştım. Sonra tarih dikkatimi çekti. zaman zaman güncellenmesinde fayda olsa da bazı eski mesajlar anlamını yitiriyor. Soruyu soran yıllar önce cevabını almış işini görmüş oluyor. Bazen cevap yazmakla boşa kürek çekmiş oluyoruz.
Ayrıca bazı iş yerlerinde staj yapan öğrencilerimize çırak muamelesi yapanlar oluyor. Bazı arkadaşlara hak veriyorum.

KILLIK MESELESİNE GELİNCE....
17 sene TEK, TEDAŞ gibi kurumlarda çalıştıktan sonra öğretmenliğe geçtim. Çalıştığım yıllar bana MESLEĞİME kıl olmayı öğretti. MESLEĞİM VE İŞGÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ pek çok seminer verdim.
Çeşitli sloganlarım vardır.
-Elektrikçi kendi can güvenliğinden kendisi sorumludur.
-Elektriği kesmiş olsan bile çalışacağın yerde tekrar kontrol et.
-Eğer yıllarca aynı yastığa baş koyduğun eşinin başkasının eşi olmasını istemiyorsan, Çocuklarının başkasına baba demesini istemiyorsan ve yıllarca yemeyip biriktirdiğin, emekli olunca rahat ederim deyip sahip olduğun varlıklarının üstüne başkasının gelip oturmasını istemiyorsan İŞ GÜVENLİĞİNE dikkat edeceksin.
-Elektrikçinin bir ayağı mezarda, diğer ayağı hapistedir.
Eğer mesleğinde kıl olmaz isen hata yaparsın mezardasın, hatalı iş yaparsın başkasının hayatı tehlikeye girer hapistesin. Hayatında değil ama mesleğinde kıl olmak zorundasın.
 
Sloganlar çok güzelmiş.:D
Özellikle sana bir şey olursa eşin başkasının eşi olur sloganı adamın çok ağrına gidiyor.:DSırf bu sloganın gerçekleşmemesi için insan çok dikkat eder.:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst