Bu motoru nasıl çalıştırabilirim

yüksek devrin ana sargısının tel capı kalın olmasından dolayı ohmajı enaz güsteren uc müşterekle ,ana sargıdır yardımcı sargı daha fazla ohmaj ğösreir. ana,yardımcı ikisinin toplamını gösterir.birde düşük devir uc larıvar iki tane ohmaj ları aynıdır ve müşrekuca bağlıdır ohmajları daha fazladır. biraz karmaşık oldu ama yüksek devri cözdüğünüz zaman düşük deviride cözmüş olursunuz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşlar benimde buna benzer bir sorum olaraktı.Elimde kh42km2r014 model bir bipolar step motor var fakat bu motoru paralel port kontrollü ve l298n ile sürmek istiyorum.fakat motora gönderdiğim sinyalleri çözemedim.bu tarz motorlarla daha önceden çalışmış arkadaş varsa hangi uça hangi sinyali göndermem gerekli tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler...
 
tek fazlı motorlarda ıkı adet sargı vardır ana sargı ve yardımcı sargı yardımcı sargının bobın ıletkenı ınce kesıt olur sipir sayısıda az olur ana sargı ıse yardımcı sargıya gore ıletken kesıtı bıraz kalın olur sipir sayısıda fazla olur o nedenle ana sargı daha yuksek ohm gosterır.
ana sargı ıle yardımcı sargıyı bu sekıl ayırt edebılırsın.calısma prensıbıne gelınce.ana sargının ıkı ucuna f-ntr verırsın yardımcı sargıya ıse serı olarak kondansator baglayıp f-ntr verirsen motorun calısır.enerjıyı verdıgınde kondansator bos ıken kapalı devre gıbı davranır yardımcı sargın enerjılenır motora ılk kalkısta yardımcı olur kondansator doldugunda acık devre gosterır yardımcı sargı devreden cıkar.motor yonunu degıstırmek ıstersen sargılardan bırının polarmasını degıstırmen yeterlı olacaktır.
saygılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst