çamaşır makinesi motorunu torklu çalıştırmak

Katılım
17 Ağu 2020
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
32
Ustalar hepinize kolay gelsin. Başlıkta da belirttiğim gibi çamaşır makinesi motorunu torklu çalıştırmak istiyorum. Bunun için dimmer devresi kullandım olmadı tork sıfır hız kontrolü var sadece. İnternette bu başlığı açmadan önce araştırma yaptık ve speed kontrol diye bir sürücü kartı buldum çinden getirttim. Bu kart ile torklı sürülen motorlar gördüm ama hepside bağlantıları açık şekilde beyan edilmemiş genelde bunu buraya bunu da şöyle bağladık ve çalışıyor deniliyor. Ve bazı kabloları kes at diyorlar ihtiyacın neden olmadığına dair açıklama yok.



20200824_171538.jpg Bu elimdeki motorun bilgileri

motorda 2 takodan gelen sarı kablo var
2 kömür beyaz ve kırmızı
3 bobinlerden gelen var siyah gri kahverengi
gri ve siyah yanyana kahverengi diğer tarafdaki bobinlere gidiyor.

20200824_171615.jpg

aşagıdaki resimdeği gibi bağlantı yaptım kahverengiyi bağlamadım gri ( bobinden gelen kablo) ve beyazı(kömürden gelen kablo) bagladım. diğer kömürle bobinden gelene enerji verdin çalışıyor. Ama tork kuvveti yok ben bununla masa testeresi vede bant zımpara makinesi yapmak istiyorum ondan bunu hız ve tork ayarlı olarak kullanmak istiyorum.
20200820_144545.jpg
speed control.jpg bu motor sürülen kontrol kartı 400 w bir sürme işlemi yapabiliyor. bununla kontrol edersem tork ve devirde fazla düşüş yaşamam ve motor zorlanmaz tahta keserken. Ama bu kontrol kartının baglantılarını anlayamadım yapamadım.alete enerji verip uçlarda ölçüm yaptığım da kırmızı ve yeşilde sabit 220 volt ölçtüm kırmızı ve beyazda ise 150 volt gibi değerler vardı ve hep düşüyordu sabit olmayan değerler okudum.
Bağlantıları deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışsam elimdeki kontrol kartını yada motoru yakarım diye deneyemiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
speed control.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu alet ile çamaşır makinesi motorunu torklu halde çalıştıranların videoları var türkçe 2-3 kaynak ama kablo bağlantılarını açık halde paylaşılmamış birde rusların var en az 10 tane rastladım sözlü olarak anlatıyorlar ama yabancı dil olduğu için anlayamıyorum.

peki ben direk 220 versem motora masa testere olarak çalıştırmam için yeterli güçte olur mu devri 8500 olacak sanırsam tek kablo bağlantısında eğer 3. kablo yani kahverengi olanıda kullanabilirsem 15 000 devri görebilir diye düşünüyorum.
 
Makınaın marka servısıne ugrayıni sıze en iyi ve kısa yoldan onlşar yardımcı olur. 8500 ve 15 000 devır afakı düşünceler.
 
Peki matkap tamir ettiniz mi, parçalarını ve bağlantılarını biliyor musunuz? Ne farkı var bu motordan? Verilen şema gayet açık, başka dilde de olsa.
 
Makınaın marka servısıne ugrayıni sıze en iyi ve kısa yoldan onlşar yardımcı olur. 8500 ve 15 000 devır afakı düşünceler.
servisçiler baştan savuşturuyolar. Eve gelen servisçiler bile makina çöp at yenisini al diyorlar başka tamirci geliyor 30 tl ye işi hallediyor başıma geldi. Heleki parça satıcıları paraya doymuş yüzünüze bakamdan o parça yok diyorlar direk.
Peki matkap tamir ettiniz mi, parçalarını ve bağlantılarını biliyor musunuz? Ne farkı var bu motordan? Verilen şema gayet açık, başka dilde de olsa.
matkap tamir etmedim ama ben bu motoru torklu çalışmasını istediğim için uğraşıyorum. Bu motorlarla odun kesme makinesi yapanlar var videolarda.Bu motor ile ahşap torna,masa tipi ahşap kesme,matkap bant tipi zımpara makinesi gibi yapılan aletler gördüm. Motoru diğer aletlere çok kolay uyarlanabileceği için ondan böyle bir yöntem seçtim. tezgah testere zımpara makinesi yapacam motorun yerini sabit hale getiricem motoru değiştirerek 2-3 farklı alet elde edip kullanmak istiyorum 3 farklı alete para verip almakdansa dedim. devir ayarlı olması ve torklu da kullanım imkanı bu konuda da ayrı cazip geldi.
Rv 20 kart bul,yardımcı olurum. beyaz eşya tamircilerini dolaş atmadılarsa ellerinde vardır,
rv20 kartı makinenin kendi üstünden çıkıyor mu. az önce netten baktım rv20 kartına ona benzer makinenin üstünde bir kart vardı ama sadece motoru aldım gerisini attık. İnternetten bir rv20 kart siparişi vericem yada makinelerin üstünde varsa hurdacıları dolaşıp oradan da temin edebilirim.
 
Son düzenleme:
Peki matkap tamir ettiniz mi, parçalarını ve bağlantılarını biliyor musunuz? Ne farkı var bu motordan? Verilen şema gayet açık, başka dilde de olsa.
Rv 20 kart bul,yardımcı olurum. beyaz eşya tamircilerini dolaş atmadılarsa ellerinde vardır,
https://www.online-yedekparca.com/aeg-camasir-makinesi-hiz-modulu
Ben bu adresten kargo dahil.64.64 TL ye aldım.Kart sıfır çıkma değil ve üzerinde 1 yıl garanti yazıyor.
 
motoru hız devirli çalıştırdım ama tork tam istediğim kadar kuvvetli olmadı speet control ünit yazan parçanın mavi uçlarını takometreye bağladım beyaz ucu boşta bıraktım. yeşille kırmızıyı da normal kullandım. istediğimin % 50-60 ını karşıladı bu devir ve hızla zımpara makinesi olur ama ahşap kesme pek olmaz motor zorlanır sert tahtalarda. eski bir makineden rv 20 modülü sökebilirim. şuan başka işlerim olduğundan buna zaman ayıramıyorum. rv 20 nin bağlantı anlatımı internette mevcut onuda bir ara halledicem.eğer rv 20 ile yardımcı sargıyıda kullanırsam bu motorla ahşap oyna bile yapılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst