Ana şalter atıyor!?

enesfrkan

Üye
Katılım
24 Şub 2016
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba, Elektrik kesildikten sonra gelince şartellerden birini kaldırınca ana şartel atıyor. Bende o şarteli indirdim mecbur. Şuan öyle. O şartel bir odadaki 3 prizi kontrol ediyor yani baktığım kadarıyla 3 priz çalışmıyor. Kısa devre tamamen bu 3 prizden herhangi birindeki sorundan mı kaynaklıdır yoksa mesela mutfaktaki alet farklı bir şartele kısa devre yaptırır mı? Mutfaktaki tüm araçlar çalışır durumda. Ayrıca elektrikli termosifon da var. Onun da prizini cıkarıp kaldırmayı denedm onunla alakası yok gibi duruyor zaten KAR ıda çalışır durumda şuan onun. Ne dersiniz? Diğer odalardaki üründen kaynaklı hata başka şarteli etkilemesi söz konusu olurmu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sadece 3 prizde elektrik yoksa baska yerde arama.. asiri akim cekip sigortanda bozulmus olabilir..sigortani degistir.. tesisata kola kolay birsey olmaz. Yinede priz iclerini kontrol etmende fayda var
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,239
Mesajlar
916,095
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst