Banyodaki prizler kaçak akım attırıyor

Katılım
24 Haz 2021
Mesajlar
87
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar,
Banyodaki prizlere çamaşır makinesini taktığımızda kaçak akım atıyor. Çamaşır makinesinde bir sorun yok başka prizden çalıştırdık sorunsuz çalıştı. Prize baktım kablolardan bir kaçak yoktu. Bu arızalı olan prizden traş makinesi çalışırken kısa devre olduktan sonra başladı acaba kablolardan mı acaba diye ölçüm yaptım 228-229V geliyordu. Buata vs baktım arızayı anlayamadım. Ya kablolardan bi yer yandı kısa devre olunca traş makinesinde aklıma öyle geldi öyle ise diğer prizde arızalı panodan gelen kablo yanmış olabilir mi bu durumda? Birde garip bir şekilde dikkatimi çeken banyodaki prizlere kontrol kalemini faza tuttuğumda diğer odadaki prizlerde daha yüksek ışık oluyor hatta elimde biriz karıncalanma hissettim banyodakilerde. Ben panodan buata gelen kablolardan olduğunu düşünüyorum kendimce ama emin değilim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Profesyonel bir elektrikciden yardim almanız sizin için en pratiği, kolaylıklar.
Peki sizin düşünceniz nedir anlattıklarıma göre? priz, çam makinası, buat ve daire panosunda sorun yok gözüküyor bana göre priz sorti veya linyesinde nem veya traş makinesindeki ksıa devreden oluşan arızadan dolayı hattı değiştirsem sorun çözülecek gibi benim kafamı karıştıran şey arızalı prizlerde kontrol kaleminden daha fazla ışık yanıyor olması bunun farklı bir sebebi var mıdır? Teşekkürler.
 
Banyodaki prizlerdeki kontrol kaleminin fazla Işığı yanması zeminin fayans olmasi olabilir.
 
Konu havada kalmasın diye arızayı yazıyorum. Panodaki topraklamalara baktım ek yapılmıştı iy ide bağlanmış gibi olduğundan hiç bakmamıştım. En son orasını açtığımda 1 topraklama kablosunun bantlanmış fakat ek ile bağlantısı olmadığını gördüm ve o toprakda makineyi mutfakta taktığımız prize gitmiyordu o yüzden attırmıyormuş bu yüzden hatanın hatta veya prizde olduğunu düşündüm. arıza çamaşır makinesinde fakat neresi anlayamadım banyoda prize takınca düğmesini döndürdüğümüz gibi kar atıyor başka bir prize taktığımızda düğmeleri çevirince atmıyor makineyi çalıştırdığımızda kar atıyor. Büyük ihtimal bobinlerinden usta bir kişiye göstereceğim sadece 1 topraklama kablosu takılmadığı için kaç gün uğraştım valla topraklama ekine bakmadığım için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst