İndüksiyon veya elektrik ocağı enerji bağlantısıyla ilgili bazı sorular

onlarca düğüm çeşidi var ama 3-5 tanesini bilmek yeterlidir. eskiden kollu halatlar vardı onları düğümsüz örerek birbirine eklerdik (matiz yapmak) dilimizde karşılığı yok. 6 kollu çelik halat/ tel vardır uçlarını yuvarlak yapardık kasa derdik halata da aynı şekilde. şimdi krom çekme halat/teller var. bu işleri yapanlara balıkçı teknelerinde reis derler. şimdi reislik öldü. bizlerde gidince bu meslekler unutulacak ona üzülürüm. hadi balık tutulduğu için ağ tamiri devam edecek (karadeniz yöresi merhamet etmek) bizim türümüzde denizci/balıkçı teknesinin her şeyini kendi yapan adamdır. dedem bodrum'un ilk aynacı süngercisidir. soyadımızı, halikarnas balıkçısı cevat şakir vermiştir. kitaplarında dedemin adı geçer. mina urgan anılarında dedemi yazmıştır. denizin denizcinin dili bile çok farklıdır. bizimde neslimiz tükeniyor.
Mina urgan da başka bir galaksinin insani . Sigara içmezsem kafam çalışmıyor diye öğrencilerine sınavda sigara içme serbestliği veren nevi şahsına münhasır bir insan.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Mina urgan da başka bir galaksinin insani . Sigara içmezsem kafam çalışmıyor diye öğrencilerine sınavda sigara içme serbestliği veren nevi şahsına münhasır bir insan.
80ler 90ların başı bodrumun en güzel yıllarıydı. o kadar çok ressam, yazar, şair insanlarla tanıştım sohbet ettim iş yaptım. isim anmayayım, ağır abilerle aynı masada oturdum. güzel günlerdi çok az insana nasip olmuştur. o günleri yaşayan biri olarak mutluyum. hani kumarhaneler yasak değildi filan. yani benden bir cacık olmaz. hıyarın önde gideniyim. hem de en kartından.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst