Sayaç Sonrası Ek Bağlantı Hakkında

ömer-m

Üye
Katılım
31 Eki 2023
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
Üstadlar, herkese merhaba. İyi forumlar ve sağlıklı günler diliyorum öncelikle.

Sizlere, bir süredir çeşitli elektrik ustalarına danışmama rağmen, çok farklı cevaplar aldığım ve aldığım cevaplar neticesinde iyice kafamın karıştığı bir konu hakkında danışmak istiyorum.

İzmir'de Foça bölgesinde bir köyde 4 daireli bir apartmanda bir dairem var. Kendisine ait ufak bir bahçesi mevcut. Ekli fotoğrafta görünen mavi işaretli bölüm bana ait olan bahçe.

Buradaki sorunum şu ki, bahçeye sadece klima için ankastre tesisat yapılmış ve harici bir elektrik hattı çekilmemiş.

Bu noktada benim hem bahçe içerisinde aydınlatma, güvenlik kamerası gibi çok akım çekmeyecek ekipmanlar için bir enerji kaynağına ihtiyacım var hem de en önemlisi elektrikli araç kullandığım için şarj ihtiyacım mevcut.

Elektrik sözleşmem trifaze, sözleşmede kurulum gücü 13,060kw, sözleşme gücü ise 7,836 kw olarak görünüyor.

Elimde yine ekli görsellerdeki kombinasyon kutusu mevcut. Yine görsellerde sarı ile işaretlenen bölüm ise 4 daire ve apartman ortak elektrik sayaçlarının bulunduğu kutu ve bahçeme uzaklığı 1-2 metre kadar.

Böyle bir senaryoda, kendi bireysel saatimden, kombinasyon kutusuna 5*6 mm2 kablo çekerek, besleme yapılması mümkün müdür?

Eğer değilse, daireye tekrar çık-in yapmadan, farklı bir bağlantı yapılabilir mi?

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • 111.jpg
    111.jpg
    298.7 KB · Görüntüleme: 33
  • ev.JPG
    ev.JPG
    229.1 KB · Görüntüleme: 32
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
.. kamera, aydınlatma vs.. beslemelerini size ait daire sigorta kutusundan almalısınız.
 
Yanıt için çok teşekkürler. Peki araç şarjı için ana ihtiyacım olan trifaze bağlantı konusunda bir tavsiyeniz var mı? Sayaç sonrası bir bağlantı yapamaz mıyım?
 
.. nasıl bir araç?
 
Elektrikli araç. Elimde trifaze mobil şarj istasyonum da var. 3-11kw arasında seçenekli sarj kapasitesine sahip
 
Sayactan geçtikten sonra istediğiniz yerden alabilirsiniz. Daire içindeki otomat panosundan almanız gerekmez. Düşündüğünüz şekilde yapmanız gayet mantıklı ve uygun olur.
 
Panonun gücü yetmeyebilir..elektrik idaresine başvurabilirsiniz
 
Sayactan geçtikten sonra istediğiniz yerden alabilirsiniz. Daire içindeki otomat panosundan almanız gerekmez. Düşündüğünüz şekilde yapmanız gayet mantıklı ve uygun olur.
Bilgilendirme için çok teşekkürler.
Panonun gücü yetmeyebilir..elektrik idaresine başvurabilirsiniz
Bu konuda ayrıca ilgili idare ile görüşebilirim ancak alterlatif olarak araç şarjı için wallbox üzerinden 11kw değil de, 3-4 kw gibi daha düşük bir değer belirleyerek devam etsem de olabilir değil mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst