KAKR Neden Açmamış Olabilir?

SkyGod

Üye
Katılım
23 May 2023
Mesajlar
13
Puanları
1
Merhaba değerli üstatlar,
Aklıma takılan bir soru var sizlere danışmak istiyorum.
Köy evinde aydınlatma tesisatını yenilerken sandalyenin üzerindeyken ufak bir çarpılma olayı yaşadım. 1,5mm2 kablo kullanıyorum ve klemense tutturmaya çalışırken elimin kablonun çıplak ucuna değmesiyle talihsiz ufak bir çarpılma durumu oldu. Sigorta kutusunda 30mA-40A KAKR ve Ana Panoda da 40A 300mA Yangın koruma var. Fakat bu koruma elemanlarından ikisi de atmadı. Ben çarpıldıktan sonra atmıştır diye baktığımda atmadığını gördüm. Üstelik Topraklama hattı da olmasına rağmen. Bağlantı elemanları seçimini ve kabloları tesisat yönetmeliğine uygun olarak yapmama rağmen neden KAKR atmadığını merak ediyorum. KAKR elemanlarının test butonlarına bastığımda hiçbir sorun yok ve çalışıyorlar. Sorun sizce ne kaynaklı olabilir?
Sigorta kutusunun Dağıtım panosuna uzaklığı yaklaşık 5-6 metre. Topraklama hattının toplamda sigorta kutusu->Dağıtım panosu-> bakır çubuğa kadar uzunluğu 8-9 metre civarı.

Elektrikli aletleri denediğimde herhangi bir sorun yok çalışıyorlar fakat test aletim olmadığı için görünür güçleri tespit etme durumum yok. Priz linye ve sortisi ve aydınlatma linye ve sortisi birbirinden ayrı olarak geliyor buatlara. Aydınlatmaları 2 saate civarında açık olarak bıraktım ve herhangi bir dalgalanma veya aşırı ısınma gibi bir sorun da olmadı.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kakr in atmama nedeni sizin sandalye üzerinde nispeten topraktan izole olmanızdır.

Üzerinizden kakr limitine akım geçmemiş. 10mA yada muhtemelen 15mA akım geçmiştir. Bu akımı teninize hisseder. Ama kakr atmaz.
Evet üstat aynen öyle oldu, sadece çok hafif bir titretme yaptı etkili bir durum oluşturmadı. Bu aklıma geldi ama başka bir sebebi de olabilir diye danışmak istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst