yangın koruma şalteri hakkında yardım

muhhendis

Üye
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar aşağıdaki resimde yapacağımız 630 kva trafonun panosu var. projeyi çizen kişi ana şalteri ve bütün çıkış şalterlerini yangın koruma şalteri 300 mA seçmiş. bu yangın koruma şalterinin sadece ana girişte olması yeterli değil midir? neden her çıkışa konuluyor? birde bu şalterleri tmş seçip toroid akım trafosu ve açtırma bobinli düzeneğini her çıkışa uygulamak mı gerekiyor? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarıma.
 

Ekli dosyalar

  • resim1.jpg
    resim1.jpg
    62.6 KB · Görüntüleme: 51
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Sadece bir girişte olsa, bir sistemdeki sorun nedeniyle tüm sistemi kapatması mı iyi olur? Yoksa sadece o sorunlu sistemi kesmesi mi iyi olur? Bunun gibi sanırım.
 
Ana grişteki YKŞ,selektif olmak şartiyle,çizilen proje uygundur.Çıkışlardan herhangibirisinde olacak arızanın,diğer çıkışları etkilememesi için,böyle bir tedbir gereklidir.
 
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ana girişteki YKŞ nin selektif olma şartı nedir onu anlayamadım? Birde burda 4 kutuplu YKŞ yerine toroid akım trafolu ve açtırma bobinli YKŞ oluşturmak uygun olurmu? İlginize teşekkür ederim.
 
Ana girişteki selektif olmaz ise,diğer beslemerlerde kaçak olması halinde,ana devredeki kaçak akım da açar.Eğer,ana şateriniz 250 amp.den büyük ise ( daha büyük akımlı kaçak akımlı şalter
olmadğından),toroid tipli kaçak akım tesistı kurmanız gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst