Kaçak Akım Koruma Şalteri

Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
kac%CC%A7ak-ak%C4%B1m.png

SİGMA KAÇAK AKIM KORUMA ŞALTERLERİ HAYAT KURTARIR, YANGINDAN KORUR
Kaçak akım koruma şalterleri, can ve mal güvenliğini riske atan elektrik kaçaklarına karşı kullanılması gerekli olan koruyucu elektrik ekipmanıdır. Normal işletme şartları altında şebekenizde faz iletkeninden giden akım ile nötr iletkeninden dönen akım değerinin aynı olması gerekir iken sistemde herhangi bir kaçak oluşması durumunda kaçak akım, direnci daha az olan yolu seçer. Bu yol şebekeye bağlı bir cihaz, bu cihaza veya şebekeye dokunan bir canlı olabilir. Dolaylı veya doğrudan temas halinde ciddi yaralanmalar, ölümler meydana gelebilir. Kaçak akım nedeni ile oluşan ark, yangın riski oluşturarak evinizi ve işletmenizi tehlikeye atabilir.
ak%C4%B1m.png

KAÇAK AKIMLARA KARŞI KORUMA CİHAZLARI SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLİR?
Elektrik tesisatının bulunduğu her yerde kullanımı zorunlu olan kaçak akım koruma cihazları seçiminde aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmalıdır:
• Sistem ihtiyacına yönelik koruma sınıfının belirlenmesi(A Tipi, AC Tipi, B Tipi)
• İşletme akımı(In)
• Cihazın koruması istenen kaçak akım seviyesi(30mA,300mA)
• Kutup sayısı(1P+N,3P+N)
Sigma Elektrik, kaçak akımlara karşı korumayı 3 farklı ürün grubu ile kullanıcının her ihtiyacını karşılayacak şekilde sağlar.
SİGMA KAÇAK AKIM KORUMA ŞALTERLERİ İLE KORUMA


Kac%CC%A7ak-ak%C4%B1m-koruma.png

Ana pano veya yardımcı pano girişinde gecikmeli tip ,yardımcı pano veya prizlerde gecikmesiz tip Sigma Kaçak Akım Koruma Şalteri ile gereksiz açmaların önüne geçilir.
30mA(hayat koruma) veya 300mA(yangına karşı koruma) kaçak akım algılama eşik değerli şalterler ile ihtiyaçlara yönelik ürün seçilir.
Üzerinde bulunan test butonu ile kaçak akım koruma şalterinin çalışmasını test edilir.
25A’den 125A’e kadar TS EN ve IEC standartlarına uygun üretilen, gerekli testleri %100 oranında gerçekleştirilen Sigma Kaçak Akım Koruma Şalterleri evinizde, işyerinizde güvenle kullanılır.
SİGMA KAÇAK AKIM KORUMALI DEVRE KESİCİLERİ İLE KORUMA
Kompakt şalterin çözüm sunduğu termik ve manyetik korumanın yanında kaçak akımlara karşı koruma sağlayan Sigma Kaçak Akım Koruma Şalterleri ile yerden ve maliyetten tasarruf sağlamanın yanı sıra montaj kolaylığı da sağlanır.
Ayarlanabilir kaçak akım seviyesi, ayarlanabilir açma süresi ile sisteminize geniş çözüm imkanı sunulur.
Sisteminizde bulunan kaçak akım, Türkiye’de sadece Sigma Elektriğin üretmiş olduğu şalter üzerinde bulunan LCD display ile anlık görülür.40A’den 630A’e kadar TS EN ve IEC standartlarına uygun üretilen, gerekli testleri %100 oranında gerçekleştirilen Sigma Kaçak Akım Korumalı Şalterler ile kompakt boyutlarda güvenilir çözümler elde edilir.
SİGMA TOROİD VE SİGMA KAÇAK AKIM KORUMA RÖLELİ KORUMA

Kac%CC%A7ak-ak%C4%B1m-koruma-s%CC%A7alteri.png

Kaçak akımlara karşı bir diğer koruma yöntemi olan termik-manyetik şalter açtırma bobini kaçak akım algılama rölesi ve toroidal akım transformatörü kombinasyonu ile 30mA – 30A arasında ayarlanabilir kaçak akım eşik değeri seçilir.Termik manyetik şalter, geniş anma akımı imkanı sunarken aynı zamanda kaçak akım algılama rölesi ile de ayarlanabilir açma zamanı ve ayarlanabilir kaçak akım değeri ile sisteminize geniş çözüm imkanı sağlanır.


SİGMA ELEKTRİK 1993 yılından beri; yerli üretimi ile hem Türkiye’ye hem de Dünya pazarlarına hizmet vermektedir. Sigma Elektrik sahip olduğu kalite belgelerinin vermiş olduğu güven ile ; Alçak Gerilim Şalt Ürünleri sektöründe; Alçak Gerilim Devre Kesicileri, Otomatik Sigortalar, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri, Alçak Gerilim Kontaktörleri başta olmak üzere çeşitli AG Koruma ve Ölçü Cihazlarıyla sektöre hizmet vermektedir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yerli firmalara ( Federalde bilgilendirmeye
başladı ) can geldi.Bilgilendirme için teşek-
kürler.Özellikle,uzman kuruluşlar olarak , ka-
çak akımla ilgili sorulara birinci elden katılıp
cevap verebilirlerse daha mutlu oluruz.Ka-
çak akım korumalı şalterlerde,kaçak akım
koruma tipi ( A,AC,Si vs. ) nedir ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst