yangın koruma şalteri hakkında yardım

muhhendis

Üye
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar aşağıdaki resimde yapacağımız 630 kva trafonun panosu var. projeyi çizen kişi ana şalteri ve bütün çıkış şalterlerini yangın koruma şalteri 300 mA seçmiş. bu yangın koruma şalterinin sadece ana girişte olması yeterli değil midir? neden her çıkışa konuluyor? birde bu şalterleri tmş seçip toroid akım trafosu ve açtırma bobinli düzeneğini her çıkışa uygulamak mı gerekiyor? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarıma.
 

Ekli dosyalar

  • resim1.jpg
    resim1.jpg
    62.6 KB · Görüntüleme: 51
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba. Sadece bir girişte olsa, bir sistemdeki sorun nedeniyle tüm sistemi kapatması mı iyi olur? Yoksa sadece o sorunlu sistemi kesmesi mi iyi olur? Bunun gibi sanırım.
 
Ana grişteki YKŞ,selektif olmak şartiyle,çizilen proje uygundur.Çıkışlardan herhangibirisinde olacak arızanın,diğer çıkışları etkilememesi için,böyle bir tedbir gereklidir.
 
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ana girişteki YKŞ nin selektif olma şartı nedir onu anlayamadım? Birde burda 4 kutuplu YKŞ yerine toroid akım trafolu ve açtırma bobinli YKŞ oluşturmak uygun olurmu? İlginize teşekkür ederim.
 
Ana girişteki selektif olmaz ise,diğer beslemerlerde kaçak olması halinde,ana devredeki kaçak akım da açar.Eğer,ana şateriniz 250 amp.den büyük ise ( daha büyük akımlı kaçak akımlı şalter
olmadğından),toroid tipli kaçak akım tesistı kurmanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst