Yıldız - üçgen sorunu , yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayın arkadaşım, söylediklerinden dikkatimi çekn bi durumu diyeyım, diyorsunki M kontaktörü bırakıyor. ama demiyorsunki devre stop ettı diye yanı anladığım devrede M devre dışı kalıyor ama üçgen kontaktörü çekilimi kalıyor devrede. kalmaması lazım değilmi M Kontaktörü mühürlemeyı sağlıyor aynı zamanda eğer devre duruyorsa. galiba arkadaşların dediği gibi gerilim düşümü olabilir. acaba şöyle bişi denesen sadece görmek için acaba bi sakıncası olurmu, M kontaktörünün sadece güç uçlarını yerinden çıkarıp direk bağlasan ama kumanda kalsın ve çalıştır, acaba M kontaktörü ne yapar. aklıma takıldıda yıne bırakırmı. bide söylenenler gibi başka bi yerden faz - nötr alsan..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn.deniz77
son mesajinizi dun 14:01'de gondermissiniz, bu mesajinizin oncesinde ve sonrasinda, size yardimci olmak amaciyla fikirler ileri surulmus. son mesajinizin uzerinden bu kadar zaman gecmesini goz onunde bulundurarak probleme bir cozum buldugunuzu dusunuyor ve boyle olmasini da umuyorum.

fakat, problemi cozduyseniz ve problem kaynagini da teshis edebildiyseniz, elde ettiginiz cozumun burada bizimle paylasilmasinin ileride benzer problemle karsilasabilecek meslekdaslarimiza cozum yolu olabilmesi icin gerekli oldugunu dusunuyorum.

calismalarinizda kolayliklar dilerim.
 
cmess arkadaşım problem devam ediyor. Hepinizin dediklerini uygulamak biraz zaman alıyor. En son bütün gerilim kablolarını değiştirdik sorun aynen devam etti. Kumanda sisteminin fazını değiştirdik sorun aynen devam ediyor. (Bu faz değişikliğinde tekrar o 3 fazın içindende almış olabiliriz ayrı hat için çok çok uzun kablo lazım veya sistemi taşımak lazım.) Yada bu motoru taşıyıcam başka yere , yada bir yerden motor bulucam. Sorunla uğraşıyoruz... Ya fazlardan kablolardan gerilim düşümü oluyor. Yada motorda bir sorun var aşırı akım çekip gerilim düşümü yapıyor.
 
arkadaşle sargılarda acaba termistör varda omu bıraktırıyo m kontaktöürünü
 
kontaktorun markası ve yukarda yazdıklarımın cevabı gelmedi
 
kontaktörün o akım değeri için uygunmu?
 
Arkadaşlar üstünde 5 yıldır sorunsuz bir şekilde çalışan yıldız- üçgen panonun kontaktörleri ; 3 kontaktörde Telemecanique LC1-D32. Yerine takılan daha güçlü yıldız üçgen panonun kontaktörleri 3 adet Tetsan SLA 63 . Motor Gamak 11kw 3 faz asekron motor. Etikette 380 volt üçgen 22,6A yazıyor. Bu Telemecanique LC1-D32 kontaktörlerin yerlerine yenileri takılmasına rağmen sorun devam etti. SLA 63 kontaktörlü sıfır pano da aynısını yapıyor. Ana M kontaktörü yükte yıldızdan üçgene geçerken bırakıyor. Yüksüz her şey normal.
 
kontaktörlerinin nötr uçlarını iyice kontrol ediver birde M kontaktörü Y kontaktörüne bagımlı olarak ta çalışabilir bu şekildeyse eger M kontaktörünün kendi mühürleme yardımcı kontaklarının uçlarını kontrol et.
 
Sn. deniz77,
Daha önce söylediğim, kumanda devesine (bilgisayarlar için olan) UPS bağlamayı denediniz mi?
 
arkadaslar bazı kontaktorlerin çalışma gerilimi 190-220 v vb oluyor bazılar ise 110-240 v oluyor buna dikkat etmekte fayda var birde motorun sargılarını izalasyon megeri ile olçersen senin açından daha iyi olur suda iyi bir fikir kumanda devresinin gerilimini farklı yerden beslemek çozum bunlardan biri bence
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst