Yıldız - üçgen sorunu , yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar 11 kw motor yıldızdan üçgene geçerken duruyor. Motor kontaktörünü attırıyor. Sigortayı attırmıyor . termikte atmıyor. Sadece motor kontaktörünü attırıp duruyor. Motordan makinenin kayışını çıkarınca , motor normal çalışıyor. Yıldızdan üçgene sorunsuz geçip çalışıyor. Bütün kontaktörleri değiştirdik, olmadı. Komple pano yu değiştirdik deneme amaçlı %100 çalışan panodada aynı olayı yaptı. Faz çakışması yapmıyor. Mekanikte bir sıkışma veya gevşeklik yok. Motor sargıları normal görülüyor ama multimetrede. Üçgende yıldızın yaklaşık 1.73 katı fazla akım çekileceğinden acaba motorda sorunmu var ki yükte üçgene geçince kaldırmıyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kontaktör attırıyor derken neyi kasdediyorsun?Eger kontaktörbırakıyorsa kumanda devresinde bir problem vardır.M kontaktörü veya üçgen hangisini bıraktırıyor.Zaman rölesinde arıza olabilir.Bir de kayışları çıkartınca motor çalışıyor diyorsun uzunca bir süre çalışıyormu,motor akım çekiyormu?
 
kardes sen kontaktörün ayarını yükselt biraz daha yüksek bi kontaktör kullan termi attırırsa bi sorun vardır
 
motorun sargılarını başka bir motorla kıyasla.motorun sargılarında sorun olabilir.
birde motoru direk üçgende çalıştırmayı dene.
 
mrb arkadaşım.yıldızdan üçgene geçiş zamanını biraz uzat.........yani kontaktörün bırakması ilginc.bobine giden enerji kesilecek o sayede bırakır.birde nötrü kontrol et gevşeklik varmı................
 
selam burada yıldız-üçgende bağlantı sorunu var uçlar yanlış bağlı bağlantıyı kontrol etmeniz lazım
 
ewet arkadaşım yıldız üzgen bağlantında bir sorun var
 
kardes senin olay zorlanmadan kaynaklanıyor bir bölgede kacırma söz konusu oluyo olabilir fark lı bi fazla kontaktörü dene
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst