Araç Şarj İçin Ekipman Tavsiyesi

Serhan10

Üye
Katılım
29 Nis 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar,

Öncelikle elektrikten pek anlamayan biriyim. Daha doğrusu kabloların kaldıracağı yüklerden anlamam. Elektrikli araç aldım ve 3.5 kw ile şarj eden bir şarj cihazı aldım. Kiracı olduğumdan dolayı direk ana hattan 22kw falan çektirme şansım yok. 2. katta oturduğum için düz prize takıp aşağı açık otoparka uzatma uzatıp o şekilde şarj edeceğim. Burada sormak istediklerim var ancak işten anlamayan birine göre anlatırsanız çok sevinirim :)

1- 3.5 kw yi prizler kaldırıyor sanırım ancak sınır bu. Evin içindeki şalterden mevcut prizin oraya yeni bir hat çektirsem ve bu hat 3.5 i rahatça kaldıracak bir hat olsa malzemeleri ve gideri ne olur? Yaklaşık 7-8 metre.(Tabi bu prizin kendine özel bir sigortası da olacak) Buna gerek varmı? Normal hat yeterli mi?
2-15 metre uzatma almam gerekiyor. Ancak yine bununda 3.5 kw elektriği çok rahat bir şekilde kaldırması gerekiyor. Çünkü şarj süresi 20 saati bulabilir. Zorlanıp ısınmaması lazım.
3-Prizinde akım korumalı olması yeterli olacak mı?

Ayrıca tavsiyelerinizi de bekliyorum. Herkese kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik kaynaklı ev yangınların yaklaşık %7'si uzatma kabloları sebebiyle çıkıyor ki elektrikli ev aletleri ile sizin kuracağınız hat arasında çok büyük farklar var. şarj cihazları için halen yönetmelikler/standartlar çok yetersiz diye biliyorum.
https://www.enerjigunlugu.net/ozer-sarj-istasyonlarina-guvenlik-standardi-sart-58417h.htm
geçenlerde de böyle itiraf gibi bir haber yayınlandı. Durumlar böyleyken bir uzmandan alacağınız yardım bile yetersiz kalıp faciayla sonuçlanabilir. Mutlaka daha güvenli bir yolu vardır ve kurulabilirdir ama bence bir yaşam alanının ortasında böyle bir risk almayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst