Araç sarjı için hat çekimi

calderon61

Üye
Arkadaşlar, binamızda 4 daire var. Hepsi monofaze hat. Ancak asansör trifaze. Asansör küçük 4 kişilik 5 duraklı bir asansör. Ben asansör saatinden araç sarjı için (11 kw) trifaze hat alsam bina panosundan teknik açıdan bir sıkıntı olur mu? Hem asansör hem araç hemde bina için tehlikeli bir durum oluşur mu?
Not: abonelik yada bina sakinleri sıkıntı çıkarmaz.

Arkadaşlar, binamızda 4 daire var. Hepsi monofaze hat. Ancak asansör trifaze. Asansör küçük 4 kişilik 5 duraklı bir asansör. Ben asansör saatinden araç sarjı için (11 kw) trifaze hat alsam bina panosundan teknik açıdan bir sıkıntı olur mu? Hem asansör hem araç hemde bina için tehlikeli bir durum oluşur mu?
Bina sakinlerinden onay almanız menfaatinize olur. Asansörden olmaz, herşeyden önce kullandığınız elektriği apartmana yüklemiş olursunuz. Teknik açıdan, bağlı bulunduğunuz işletmenin bina enerji yeterliliği hekimin bayi vermesi gerekir.
Konuda tecrübeli bir firma ile temasa geçip yaptirmanizda yarar var.

Bina sakinlerinden onay almanız menfaatinize olur. Asansörden olmaz, herşeyden önce kullandığınız elektriği apartmana yüklemiş olursunuz. Teknik açıdan, bağlı bulunduğunuz işletmenin bina enerji yeterliliği hekimin bayi vermesi gerekir.
Konuda tecrübeli bir firma ile temasa geçip yaptirmanizda yarar var.
Bina sakinleri açısından sorun olmaz. Faturasını ben öderim. Diğer konularda sıkıntı olur mu?

Projelendirip, kimsenin itiraz etmeyeceği şekilde monofaze bir şarj cihazıyla ki, bir ara togg varken 3.7kw nonofaze şarj cihazıyla şarj ediyorduk, kendi sayacınızdan şarj edebilirsiniz. Şarj cihazı trifaze ise aboneliğinizi trifazeye çevirtebilirsiniz. Normal kullanıcı için 7.4kw şarj cihazı hatta 3.7kw şarj cihazı bile yeterli.
Asansör hattı gibi ortak bir hat, yarın bir gün itilafa sebep olur!

güzel insan, anladığım kadarıyla bina aile mülkü gibi birşey. kardeşler arasında sıkıntı çıkartmasa bile yasal olarak izin gerekli. ve zurnanın zırt dediği yer de asansör hattından enerji almak. herkes yasal olarak izin verse bile kurulumu yapacak olan firmanın ve izin verecek kurumun standartları teknik sorunlar çıkartabilir. burada bizlerin olur demesi işi çözmez. asansörün gücü, sistemin kapasitesi, sizin ünitenin tüketimi gibi teknik konuları, kurulum yapacak şirket yerinde tespit edebilir. unutmayalım ki sizin küçük gördüğünüz değerler, sistem için sınırda olabilir. (kablo-kw gücü gibi). yetkin kişilerlerden projelendirmeniz ve bilgi almanız, bizim olur dememizden daha sağlıklı olacaktır.

Projelendirip, kimsenin itiraz etmeyeceği şekilde monofaze bir şarj cihazıyla ki, bir ara togg varken 3.7kw nonofaze şarj cihazıyla şarj ediyorduk, kendi sayacınızdan şarj edebilirsiniz. Şarj cihazı trifaze ise aboneliğinizi trifazeye çevirtebilirsiniz. Normal kullanıcı için 7.4kw şarj cihazı hatta 3.7kw şarj cihazı bile yeterli.
Asansör hattı gibi ortak bir hat, yarın bir gün itilafa sebep olur!
cevap vermek için bina girişinizin kaçlık kablo olduğunu, asansör hattının kaçlık kablo olduğunu bilmek lazım. şarj durumunda aynı anda asansör çalıştığında asansör sürücü hataya düşerse kafanız ağrır.

3.7 kw çok geç doldurur, zaman kaybı. Bagajda taşınabilir 7.4'ler fena değil, fabrikada sabah işe gidince takıyorum akşama doğru fulleniyor.
Elektrikli aracınız varsa bağajda taşınabilir şarj cihazı farz.

Son düzenleme:
cevap vermek için bina girişinizin kaçlık kablo olduğunu, asansör hattının kaçlık kablo olduğunu bilmek lazım. şarj durumunda aynı anda asansör çalıştığında asansör sürücü hataya düşerse kafanız ağrır.

3.7 kw çok geç doldurur, zaman kaybı. Bagajda taşınabilir 7.2'ler fena değil, fabrikada sabah işe gidince takıyorum akşama doğru fulleniyor.
Elektrikli aracınız varsa bağajda taşınabilir şarj cihazı farz.
Cevaplar için teşekürler, anlaşılan bina panosunda trifaze hat var. Evdekini trifazeye dönüştürmek masraflı tadilatlı iş sanırım. Bedaştan, yeni bir trifaze abonelik istesek araç şarjı için bu mümkün olur mu?

Eğer bina önünde, park alanında uygun yer varsa, gelir gideri kurtaracaksa AC şarz dağıtım firmaları gelip ücretsiz keşif yapıp yine ücretsiz cihaz monte ediyor, tabi Kw ücreti sizin ödeyeceğinizden biraz fazla oluyor, kw ücreti 6,5 civarı.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri