Topraklama var. Sanki, toprak'a iletmiyor ?

Tamamdır bu akşam'da Linux'u deneyeceğim. Senle bu olayı cözebileceğiz gibi görünüyor. İrtibata nasıl geçebiliriz seninle @Mr_YAMYAM ?
Dikkatlice uygula...
Linkini vermiş olduğum linux sürümünü indir. Mümkünse DVD ye yazdır. Sistemi DVD ile kur.
Ekran kartını PC den tamamen sök. İlk kurulumda ekran kartın olmasın.
Onboard ekran kartın ile idare et. Varsın 60FPS verebilsin. 11. nesil işlemci GPU ları UHD yi en fazla 30 ya da 60 FPS destekliyordu sanırım.
Çift işletim sistemi kurabiliyorsan önce Win 10 u kur. Yanına linux kur.
Ne linux ta ne de windowsta kesinlikle güncelleme yapma.
Linux ilk kurulumda normal çalışmayabilir. Kurulum esnasında 3. parti yazılımları otomatik indirmelisin. Dolayısı ile kurulum esnasında internete bağlanmalısın.
Win10 kuracak olursan ilk önce anakart sürücülerini orijinal DVD'sinden kurmalısın. Öncelik sürücüler chipset ve ses sürücüleridir.
Bu şekilde HAM bir PC kurarak önce aksaklıkları bulmaya çalışacağız. Hem linux tabanında hem de windows tabanında gözümüzden kaçan şeyler varsa önemli olabilir.
Bu testten sonra PC stabil çalışırsa ekran kartını sisteme takıp gerekeni yapabiliriz.

Elektrik konusuna gelirsek..
Bir cihazın özellikle PC lerin elektrikten bozulabilmesi için önce güç kaynağının bozulması icab eder. Bir PC nin güç kaynağı çok adi de olsa kaliteli de olsa, Şebeke dalgalanmaları haricinde az da olsa filtre etme özellikleri bulunmaktadır.
Bahsetmiş olduğun ledlerin elektriğin kesilmesi anındaki ışıldama olayı ise led sürücüsünün izolasyon kalitesinden meydana gelir. Bu tür led sürücüleri doğrudan kapasitif çalıştıkları için bu gibi aksaklıklar fazlaca görülmektedir. Yani şebeke ile ilgili değildir.

Bir aralar araştırmıştım. Şebeke analizörü.
Mütekamil ölçüm yapabilen cihazlar oldukça pahalı idiler. O sebeple normal bir insanın böyle bir cihaz satın alarak kendi elektriğini ölçebilmesi mümkün değildir. Bu yüzden biz önce PC'nin nerelerden veya ne şekilde etkilendiğini tespit etmeye çalışıyoruz.

Angarada olsaydın bir şekilde görüşüp hem böcüklü çay içer, hem de senin PC yi mıncıklardık. Bizzat görerek test etmem hem zaman kazandırırdı, hem de elimdeki bazı ölçüm aletleri ile az da olsa elektriğin durumuna bakardım.
Başka türlü ne yazık ki sonuca ulaşamayız. Tek yapabileceğim şey buradan yönergeler ile seni yönlendirerek sonuca gidebilmektir.
Forumlar bu konuda nispeten daha uygundur. Çünkü PC hakkında bir resim istediğim zaman konu içerisine ekleyebilir rahatlıkla incelemesini yapabiliriz.

NOT:
Bu arada anakrtını ve işlemci desteğini inceledim.
https://www.msi.com/Motherboard/MPG-Z590-GAMING-CARBON-WIFI/support#cpu
RAM ve diğer bileşenler için sistem kurulumundan sonra devam ederiz.
İşlemcin
https://www.intel.com/content/www/u...-16m-cache-up-to-5-00-ghz/specifications.html
İşlemcinin kendi GPU'su 60Hz destekliyormuş.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tamamdır bu akşam'da Linux'u deneyeceğim. Senle bu olayı cözebileceğiz gibi görünüyor. İrtibata nasıl geçebiliriz seninle @Mr_YAMYAM ?


Bak dostum, 1. sayfaya git ve nasıl bir giriş yaptığını incele ondan sonrasında tepkilerimi ve sana karşı davranışlarımı yeniden konuşalım.. Ayrıca yaşım 36 değil. 35 yaşındayım. Ve bu yaşlarda istediğim yerde istediğim konularla ilgilenme veya uğraşma hakkımın var olduğunu düşünüyorum ve bu kimseyi zerre ilgilendirmez. Sen önce yaklaşımlarını ve konuşma yazışma dilini bir gözden geçir daha önce de dediğim gibi tekrar oturup konuşuruz..

Ayrıca neden bu kadar odaklandığımı da öğrenmek istemişsin onunda açıklamasını yapayım tam tamına bu lanet olaya 4 yılımı verdim bu benim için bir artık görev ben bunu bir şekilde çözmeliyim tüm OLUMSUZLUKLARA rağmen. Bu nedendir ki, 40 yaşına da gelsem o ev bana ait ve taşınma gibi bir lüxüm yok elektronik cihazlarım zarar görüyor gördü ve bununda önüne geçmeye çalışıyorum.

Elektriksel olarak bir sorun var ama bir isim koyamıyorum. Var olan sorunun dün akşam saatlerinde bir ip ucu daha yakaladım. Benim odam ledlerle çevrili RBG ışıklandırma. Ve bu ışıklar PRİZ>AKÜ>ÇOKLU PRİZ olarak bağlı. Ve bu ledler kapalı durumdayken arka planında az da olsa ışığı yanıyor sönük bir şekilde. Kaçak varmış gibi çok az ama detaylı incelendiğinde görebiliyorsun ledlerin belirli kısımlarında yanmalar olduğunu. Ve ben bunu daha önce birine sordum o ledlerinden kaynaklı da olabilir demişti ve konu öyle kapanmıştı.

Sonrasında ise, dün akşam dedimki bu ledlere UPS ile elektrik verim ve kapatim bakalım ışık yanacak mı dedim ? Ve yanmadı. UPS ile yanmayan ışık UPS'i fişe takıp güç verdiğimde neden yanıyor ?
Tavsiye ve çözüm önerine gelicek olursak; Elektrik mühendisleri ile o trafo meselesini temiz elektrik meselesini güncel olarak konuşuyoruz ve deneyeceğim onuda.

Donanımsal bir sorun yok. Başka bir semtte oturan ve bu sorunla ilgisi olmayan arkadaşın kasasını bize getirdim bağladım denedim sorun birebir aynısını yapmaya devam etti.

Madem tüm bilgileri detayları istedin sabrın varsa hemen paylaşıyorum seninle.. Ayrıca, Direk rufus üzerinden olsun, rufusa güncelleme gelmeden önceki orda var olan tüm serileri tek tek indirip denedim bu zaman zarfına kadar. Virüslü hiç bir dosyam yok. USB,DVD, harici disklerle denemelerimde oldu.
3. part yazılımlarla pc kullanma esnasındaki aksiyonlarını kayıtlar altına alıp oturup inceledim fps değerleri ısı donanımsal yazılımsal bir sorun varmı diye ? Olay görüntüleyicisini binlerce kez takibe aldım. Crack vb lisanslandırmalar asla kullanmadım. kullanmamda her anakartıma hemen hemen oem keyler almışımdır. MSI GAMİNG Z590 Gaming PLUSS web sitesine girip ordaki mevcut tüm driverları manuel olarak kendimde yükledim. Windows'un sürücü kurulumlarıma müdahale etmesin diye engellerde de bulundum ve belirli ayarlar yaptım. Uzun bir süre önce de bu durumu microst'a atmıştım ve onunda linkini bırakıyorum. ( https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/3-yıldır-vermiş-olduğum/5e58c38c-50ae-41ce-8d01-49e7953c7c90?page=3 )

- MSI MAG Forge 100R ATX Mid-Tower Gaming Kasa
- MSI MPG Z590 Gaming Plus
- Intel core i7 11th gen. 11700K
- MSI GeForce RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB
- MSI MAG CoreLiquid 360R V2 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
- FSP HYDRO G PRO 750W HG2-750 Hydro G Pro serisi
- Samsung 980 Pro MZ-V8P250BW 250 GB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
- Corsair Vengeance RGB Pro CMW8GX4M1Z3200C16 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL16
- MSI Optix MAG251RX 24.5 " G-Synce Uyumlu 240 HZ HDR IPS Gaming Monitör
- MSI Vigor GK50 TR RGB Low Profile Mekanik Oyuncu Klavye
- Logitech 910 G Pro Hero Sensör 16000DPI Rgb Kablolu Oyuncu Mouse

Sistemiminde tüm bilgilerini detaylı olarak paylaştım. Ve bu topladığım 8. sistem. Başka aklıma gelen yada yazmam gerek bir detay kalmadığını düşünüyorum. Şimdi top sizde..
Sistemin gayet kaliteli. Böyle bir sisteme sahip olanlar genelde güzel evlerde, şebekesi sağlıklı yerlerde ikamet ederler. Topraklama sorunundan önce harmonik olayını araştırmalısın. Şebekeye bağlı dalgıç vb motorlar varsa bu biraz da olsa etki edebilir. Kullandığın Psu bu hataları neredeyse belli etmez %90 ını stabilize eder, geri kalanını anakart rahatlıkla halleder. Senin bahsettiğin sorunlar olsaydı bir süre sonra donanım arızası verirdi. Rufus kullanmamalısın Windows un kendi yazılımı var bunun için. Usb ye yapabiliyorsan DVD ye kendi uygulaması ile kur Windows u (win 10 öneriyorum.) kurduktan sonra anakarta reset at sadece belki birkaç ayarıyla oynamışsındır bilmeden. Reset attıktan sonra Anakartın otomatik bulduğu xmp profilini kullandıktan sonra temiz bir format at. Anakartın kendi sitesinden her sürücüyü kendin elle kur. Ekran kartı için ve harici bir cihazın sürücüsü varsa onu da elle kur. Lisanslı bir oyunda dene bakalım sorunun devam ediyor mu?
Sorunun devam ediyorsa bunu bize video ile anlatmalısın. Şebeke kaynaklı bir hata varsa bütün şebekeyi etkiler sadece seni değil.
Topraklama konusu önemli ancak sandığın kadar donanımlarda etkin bir rol oynamıyor. Bu donanımlar A kalitedir statik elektriğe karşı dayanıklı dizayn edilmişlerdir.

Modemden bilgisayara gelen kabloyu Ugreen Cat7 kablo ile değiştirmelisin. Hatta modeme gelen kablo fiber ise sorun yok ama bazı apartmanlarda kutudan daireye alaşım kablo kullanılır. Bu kablo veri aktarımı gerçekleştiği zaman görünen hızdan düşük performans sergiler. Bunu kontrol et.
Monitörün 240 hz de kullandığından emin ol bazı ekran kartı sürücüleri bunu otomatik 60 a çekiyor oyun açtığında.
240 hz de kullandığından eminsen oynadığın oyunu da 240 fps ye sabitle daha fazlasını almak sana birşey ifade etmez sadece bütün donanımlar son gücünde çalışır ve anlık takılmalar meydana gelebilir.
Herşey tamam ise oyunların da yazılım sorunları olduğunu unutma 144 hz de oynamayı dene. Online oyunlar oynuyorsan serverlar inanılmaz sorunlu gecikmeler görünenden daha fazla olabilir.

Bu sorunun %90 virüs kaynaklı, korsan işletim sistemleri veya oyunları kurunca böyle sorunlar oluyor ve farkında olmadan bilgisayarını kullanıyorsun halbuki başkasına sürekli veri transferi yaptığı için bilgisayarda başka yazılımları kopyalayıp görev yöneticisinde onu taklit ederek veri transferi yapıyor. Linux u kurarsan virüsten kurtulursun ancak oyunları unut.
 
Ekran tazeleme hızı hakkında @harungundogdu ya katılıyorum.
Hatta ilk linux ve windows testlerinde ekranın 60Hz e ayarlanması gerekmektedir.
Gerekirse 1080P 60Hz lik monitör kullan.
Linux u kurarsan virüsten kurtulursun ancak oyunları unut.
Gandırıyo gandırıyo :p
Ben yıllardır linux kullanıyorum harıl hurul oyunumu da oynuyorum :D
Ama bilindik windows tabanlı oyunlar değil tabi..
Son zamanlarda bende nostalji başlamıştı. 1994 yılında AMİGA PC ile oynadığım SETTLERS I i yeniden linux üzerinde oynayıp bitirdim :D
2019-06-30-154842_1280x1024_scrot.png
 
Dikkatlice uygula...
Linkini vermiş olduğum linux sürümünü indir. Mümkünse DVD ye yazdır. Sistemi DVD ile kur.
Ekran kartını PC den tamamen sök. İlk kurulumda ekran kartın olmasın.
Onboard ekran kartın ile idare et. Varsın 60FPS verebilsin. 11. nesil işlemci GPU ları UHD yi en fazla 30 ya da 60 FPS destekliyordu sanırım.
Çift işletim sistemi kurabiliyorsan önce Win 10 u kur. Yanına linux kur.
Ne linux ta ne de windowsta kesinlikle güncelleme yapma.
Linux ilk kurulumda normal çalışmayabilir. Kurulum esnasında 3. parti yazılımları otomatik indirmelisin. Dolayısı ile kurulum esnasında internete bağlanmalısın.
Win10 kuracak olursan ilk önce anakart sürücülerini orijinal DVD'sinden kurmalısın. Öncelik sürücüler chipset ve ses sürücüleridir.
Bu şekilde HAM bir PC kurarak önce aksaklıkları bulmaya çalışacağız. Hem linux tabanında hem de windows tabanında gözümüzden kaçan şeyler varsa önemli olabilir.
Bu testten sonra PC stabil çalışırsa ekran kartını sisteme takıp gerekeni yapabiliriz.

Elektrik konusuna gelirsek..
Bir cihazın özellikle PC lerin elektrikten bozulabilmesi için önce güç kaynağının bozulması icab eder. Bir PC nin güç kaynağı çok adi de olsa kaliteli de olsa, şebeke dalgalanmaları haricinde az da olsa filtre etme özellikleri bulunmaktadır.
Bahsetmiş olduğun ledlerin elektriğin kesilmesi anındaki ışıldama olayı ise led sürücüsünün izolasyon kalitesinden meydana gelir. Bu tür led sürücüleri doğrudan kapasitif çalıştıkları için bu gibi aksaklıklar fazlaca görülmektedir. Yani şebeke ile ilgili değildir.

Bir aralar araştırmıştım. Şebeke analizörü.
Mütekamil ölçüm yapabilen cihazlar oldukça pahalı idiler. O sebeple normal bir insanın böyle bir cihaz satın alarak kendi elektriğini ölçebilmesi mümkün değildir. Bu yüzden biz önce PC'nin nerelerden veya ne şekilde etkilendiğini tespit etmeye çalışıyoruz.

Angarada olsaydın bir şekilde görüşüp hem böcüklü çay içer, hem de senin PC yi mıncıklardık. Bizzat görerek test etmem hem zaman kazandırırdı, hem de elimdeki bazı ölçüm aletleri ile az da olsa elektriğin durumuna bakardım.
Başka türlü ne yazık ki sonuca ulaşamayız. Tek yapabileceğim şey buradan yönergeler ile seni yönlendirerek sonuca gidebilmektir.
Forumlar bu konuda nispeten daha uygundur. Çünkü PC hakkında bir resim istediğim zaman konu içerisine ekleyebilir rahatlıkla incelemesini yapabiliriz.

NOT:
Bu arada anakrtını ve işlemci desteğini inceledim.
https://www.msi.com/Motherboard/MPG-Z590-GAMING-CARBON-WIFI/support#cpu
RAM ve diğer bileşenler için sistem kurulumundan sonra devam ederiz.
İşlemcin
https://www.intel.com/content/www/u...-16m-cache-up-to-5-00-ghz/specifications.html
İşlemcinin kendi GPU'su 60Hz destekliyormuş.

Öncelikle eline sağlık malum memuriyet hayatı ve iş saatlerinden dolayı yazdıklarını deneyemedim. Bu akşam zaman ve sabır kalır ise tek tek bir daha okuyarak uygulayacağım olmadı hafta sonu ctesi pazar uygulayacağım. İnandığım birşey var sanırım biz seninle bu olayı cözücez gibi görünüyor.

bugün elektrikçiler gelicek genel bir kontrol yapacaklar " gelme sebepleri hem bu arızanın elektrik kaynaklı olabiletesi varmı yok mu ona bakıcaklar, hemde çaktıkları toprakama akım korumalı APC prizi toprak ışığı stabil yanmıyor sürekli kesik kesik yanıyor bazen tam yanıyor vs.. gelcekler genel bir kontrol + ölçümler yapacaklar.

Şirketten IT bölümünden DVD rica edicem yazmayı da burda halletmeyi deneyeceğim. Eve gidince de direk DVD'yi takıp bahsettiğin şekilde kurulumları internetsiz yapacacağım.

iletişim konusunda daha önce de yazdım ama bir bağlantı kurmak isterim seninle en müsait zamanında anında hafta sonu konuşabiliriz " Ferhat KANDEMİR 0532 166 1988 " elim gözüm telefonda olucak beklemedeyim teşekkürler.. @Mr_YAMYAM :) şu angara da olsaydın pc mıncıklardık falan muhabbeti sesli kahkaha attırdı :D
Sende haklısın. Farklı sorunları olan insanlarla uğraşmamak gerekir. Hadi kolay gelsin.
@fgencal bu arada sana özür borçluyum.. " ARKADAŞ RECEP BALTAŞ " sanki lafını bizim arkadaşa övgü manası ile kullanmışsın ve bunu da bana söylediğini ve dalga geçtiğini düşünerek malum diğer gereksiz yorum yapan arkadaşlardan dolayı anlık piskoloji ile sana dönüş yapmışım. Umarım affedersin :)

Sistemin gayet kaliteli. Böyle bir sisteme sahip olanlar genelde güzel evlerde, şebekesi sağlıklı yerlerde ikamet ederler. Topraklama sorunundan önce harmonik olayını araştırmalısın. Şebekeye bağlı dalgıç vb motorlar varsa bu biraz da olsa etki edebilir. Kullandığın Psu bu hataları neredeyse belli etmez %90 ını stabilize eder, geri kalanını anakart rahatlıkla halleder. Senin bahsettiğin sorunlar olsaydı bir süre sonra donanım arızası verirdi. Rufus kullanmamalısın Windows un kendi yazılımı var bunun için. Usb ye yapabiliyorsan DVD ye kendi uygulaması ile kur Windows u (win 10 öneriyorum.) kurduktan sonra anakarta reset at sadece belki birkaç ayarıyla oynamışsındır bilmeden. Reset attıktan sonra Anakartın otomatik bulduğu xmp profilini kullandıktan sonra temiz bir format at. Anakartın kendi sitesinden her sürücüyü kendin elle kur. Ekran kartı için ve harici bir cihazın sürücüsü varsa onu da elle kur. Lisanslı bir oyunda dene bakalım sorunun devam ediyor mu?
Sorunun devam ediyorsa bunu bize video ile anlatmalısın. Şebeke kaynaklı bir hata varsa bütün şebekeyi etkiler sadece seni değil.
Topraklama konusu önemli ancak sandığın kadar donanımlarda etkin bir rol oynamıyor. Bu donanımlar A kalitedir statik elektriğe karşı dayanıklı dizayn edilmişlerdir.

Modemden bilgisayara gelen kabloyu Ugreen Cat7 kablo ile değiştirmelisin. Hatta modeme gelen kablo fiber ise sorun yok ama bazı apartmanlarda kutudan daireye alaşım kablo kullanılır. Bu kablo veri aktarımı gerçekleştiği zaman görünen hızdan düşük performans sergiler. Bunu kontrol et.
Monitörün 240 hz de kullandığından emin ol bazı ekran kartı sürücüleri bunu otomatik 60 a çekiyor oyun açtığında.
240 hz de kullandığından eminsen oynadığın oyunu da 240 fps ye sabitle daha fazlasını almak sana birşey ifade etmez sadece bütün donanımlar son gücünde çalışır ve anlık takılmalar meydana gelebilir.
Herşey tamam ise oyunların da yazılım sorunları olduğunu unutma 144 hz de oynamayı dene. Online oyunlar oynuyorsan serverlar inanılmaz sorunlu gecikmeler görünenden daha fazla olabilir.

Bu sorunun %90 virüs kaynaklı, korsan işletim sistemleri veya oyunları kurunca böyle sorunlar oluyor ve farkında olmadan bilgisayarını kullanıyorsun halbuki başkasına sürekli veri transferi yaptığı için bilgisayarda başka yazılımları kopyalayıp görev yöneticisinde onu taklit ederek veri transferi yapıyor. Linux u kurarsan virüsten kurtulursun ancak oyunları unut.
@harungundogdu Şimdi işler güzelleşti harika bilgilerle bizi daha doğrusu beni mutlu ediyorsun öncelikle eline ve aklına sağlık.
Harmonik olayını araştırdım. Bununla alakalı olarakta önlem ve adım olarak EPC,EMC, VS. bu isme benzeyen bir otomasyon firmasından Filtre almıştım. Filtre'yi denediğimde çok büyük bir fark hissettim ama mevcut arıza düzelmedi tabi ama mouse sensivite inanılmaz akıcılaştı ve kaliteleşti hemen farkettim. (Ama sadece mouse klavye bölümü ) (Sens ayarı yapma ihtiyacı bile hissettim düşün DPI ayarı ) Dedim bir süre bu böyle takılı kalsın. o zaman UPS yoktu. regülatör + EMC FILTRE harmonikleri dengeleyen bir şey mi her neyse o vardı ama ondan da sesler, cızırtılar değişik korku yaratacak sesler çıkarmaya başladı ve söktüm çıkarttım iade ettim. Ama gerçek şu ki 1 milyonda %0.01 ihtimalli olarak düzellti ama sadece usb
( @Mr_YAMYAM bu arada, bundan önceki B450 chipset'e ait AMD bir MSI gaming pluss anakartım vardı yanlış hatırlamıyorsam onda da bu arızanın birebir aynısı vardı ve o anakartı kaldırmıştım ve sonra bir arkadaşımın sistemine takıp topladıktan sonra, işlemci anakartı görmemişti. ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü görememişti. Ve bende bunu bizim PC'cilerin anakartcıların tamir edildiği çarşı gibi büyük bir yer var namıdiyar MECİDİYEKÖY'dür adı. Ve ordaki serviste arkadaşlar KUZEY ve GÜNEY KÖPRÜSÜ adı altında olan bu chiplerin modüllerin tam ad isim veremiyorum zarar gördüğünü ve anakartın bozulduğunu söylemişti. İşte, olayda bu zaten bu KÖPRÜLER dağıtım esnasında bir akıma maruz kalıp zarar görüyorlar ve bundan ötürü de parçalar zarar görüyor diye düşünüyorum. Zaten pc'yi kullanırken bilgisayara arızalı bir USB aygıtı bağlamışım gibi bir reflex veriyor.
Diyor ki bana, kulaklık klavye işte herhangi bir şey arızalı ve bana arızalı parça takmışsın diyor anakart USB portların üzerinden. EE varmı böyle bir arızalı aygıt diye sorucak olursan yok. Hadi diyelim var ihtimaline karşılık TeamW üzerinden kablolsuz telefon üzerinden pc'de testler yaptım. (Hiçbir aygıt bağladamadan sadece monitör) Aynı ama işte bu bahsettiğim akım köprü olayı zararlı akım vs.. adı herneyse ondan dolayı usb portlarına müdahale ettiği için anakart ise böyle bir reflex veriyor ve doğru ben bunu hissediyorum.

"Küçükken Knight Online diye bir oyun vardı. O zamanlar ise bende vestelin en eski tüplü bir bilgisayarı vardı. neyse oyunda ekranı en sağa çevirdiğin zaman karakterin etrafında kamera dönerdi. işte bir gün bu haraketi yaptım ve döndürme esnasında karıncalanma gibi fps düşüşü gibi tırtıklanma gibi yani şuan hissettiğimin aynısını görmüştüm. Neden yapıyor yaa bunu derken kasanın en tarafına bağlı USB vardı ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum muhtemelen bir USB'dir yada harici bir disk'tir. Neyse onu çıkarınca düzelmişti anlık olarak. O zamanlar yaşadığım arıza söz konusu onun aynısı şuan da mevcut. işte bu yüzden elektrik üzerine yükleniyorum. ) akışını direk hissettim hiç unutmuyorum. Belki bu filtrenin en kaliteli en güçlü olanlarını bulsak yada yaptırsak belki bu olaya kökten cözüm bulur. Bunun adı da sanırım bu sarmalı elektrik trafoları ? pek emin değilim..

@harungundogdu Harmonikler olayına ek olarak kelepçe tarzı monitörlerin, klavyelerin, belirli usb ile bağlanan aygıtların giriş kısımlarında tombik nasıl tarif edicem bilmiyorum bi çıkıntı kabloyu saran harmaniklere dalgaları engelleyen bir aygın küçük bir bombele var ahh keşke adını bilsem :) neyse bu işi yapan kücük metal gibi kablolara bağlanan kelepçe misali halkalardan gittim aldım perpadan 5 10 tane bunları da harmonik olayı ile ilgilenirken o filtre ile beraber bunları da taktım yine dediğim gibi klavye ve mouse bi canlandı ama oyunlardaki performans olayı akıcılık yok bu arada akcılıktan kastım +240 fps yani iyi ama yokmuş gibi kasma hissi var ama kasma yok böyle entarasan bir olay. Herneyse unutmadan bu halka olayını da anlatim dedim harmoniklerle alakalı olarak..

Windows kurulum olayına gelicek olursak tabi tabi ki Windows 10 kuracağım bundan şüphe yok.
Ve bunu seninde @Mr_YAMYAM 'ında dediği gibi DVD üzerinden Burda cd yapıp DVD üzerinden kurup, anakart kutusunun içerisinde bulunan kendi sürücü CD'si ile kurulumları yapacağım internetsiz ve ardından VLC (Video oynayatıcı) kurup rast gele arşivlerimden dizi video açacağım ve gözlemleyeceğim. O aşama da bile bariz net bir şekilde anlarım. Çünki video izlerken arka plandaki nesneler sürekli titriyor sanki ekran kartı sürücüsü yokmuş gibi. Ama sabit bir görüntü yani space basığ durduduğunda herşey çok net ve çok güzel.

Bir de bios resetlemesinden bahsemişsin sanırım CMOS yani bios'u resetleme olayı tamam bilgim var sorun yok ilk önce onu da yaparım kurulumdan önce fabrika çıkışı olarak stabil kurulumlarımı yaparım. A Kalite olayına kesinlikle katılıyorum parçaların coğu marka ve böyle küçük şeylerı bu firmalar hesaplamıştır.
Komik gelecektir belki ama, Türktelekom anaport kutusundan direk evime özel 20 ile 15 metre arasında CAT 6 ile kablo çektiğim zamanlarda Ugreen cat 7 kablo da aldım ve modem ile kasa arasında kaliteli bir bağlantı olsun diye ve şuanda da Ugreen CAT 7 kullanıyorum aktif bağlı olarak.
( Tüm oyunlarda mevcut MS çok kaliteli gözlemlerimi ve araştırmalarımı yaptım)

Monitörler herz olayları vb tüm konularla alakalı 3 4 yıldır sürekli bir akıcı oyun oynama istikrarım yüzünden her oyun başı belirli ayarlar yaptığım için artık Windows'un ve Nvdia'nın tüm ayarlarını optimizasyonlarını vs.. hepsini biliyorum. Yani bunların hepsini denedim oyunlarda fps sabitlemeyi, Gsynce kapatıp açmayı 120 herz ayarlama 144 herz ayarla 240, nvida üzerinden özel max desteklediği monitörün herz 244'müş mesela onu da denedim sadece herz olarak bir tık işe yaradı ama herz olarak arızaya akıcılığa cözüm yok. O darboğaz hissiyatı olayı gibi yada fps yüksek ama kasma hissine cözüm olmadı. Nvdia'anın tüm performans ayarlarını 3D ayarlarıyla, özel ayarlarla ve yada direk performans'a çekerek vs denedim fayda etmedi. Her oyun öncesi her oyun için ayrı ayarlar yapıyorum ki daha akıcı oynanılabilir hale getirmek için. Windows'un görüntü / donanım / ekran iyileştiştirmeleri ni bile aktif ediyordum bu daha kötü yapıyor gecikme inanılmaz çoğalıyor bu seferde.

@Mr_YAMYAM ile bu konu hissettiğim kadarıyla cözülücek ama lakin önce onun tüm söylediklerini, seninkiler de dahil olmak üzre pür dikkat tüm ayrıntıları ve detayları ile uygulamam lazım.

@harungundogdu Oyunlar ve orjinalliklere gelicek olursak. Oyunları unut yazmışsın. İnan oyunlar yada oyun oynamak artık zerre umrumda değil sadece şu bilgisayarda film izlemenin keyfini özledim ve bu olaya cözüm bulmak zaten 5 6 ay tatil yapacağım. Kurban keseceğim. Çocuk sevindireceğim. insanları mutlu edip sevindireceğim. Tüm forumları gezip bu lanet olayla uğraşan insanların dertlerine derman olacağım. Yani oyun oynama isteğim öyle bir köreldi ki zerre umrumda değil. Oyunlarımın her biri orjinal hiç bir şekilde crack vb kaçak oyun yok. Steam onları zaten stabil ve para ile satın alındı. Pugb,GTA V, CS GO, EUROTRUCK, FORZA SERİLERİ vs.. bunların hiç birini son 2 yıldır açmıyorum desem yalan olmaz. Çünki keyif zevk alamıyorsun akıcılık yok berbat bir görüntü yansıması var bu arızadan kaynaklı olarak.

Diğer oynadığım daha doğrusu tester olarak kullandığım 2 oyunum var onları da her bu arızaya yönelik hamle yaptıktan sonra test amacıyla eskisi gibi oynayabiliyor muyum diye test etmek için girdiğim oyunlar. Adları ise, Valorant ve League of legends. tek mermi atıp yoluma devam ettiğim oyuncu kitlesine mermi yağmuru yapıyorum düşün mermiler takıla takıla gidiyor. Slowmotion modunda gidiyor böyle tak tak seri seri gitmiyor. Lol'de ise karaktere komut veriyorsun şuraya git diye yavaş yavaş gidiyor akılık olmadığı için. aynı oyunda komut verip bir skill ( hamle yetenek ) yapmak için örneğin q tuşuna bastığında, karakter önce sanki bir besmele çekiyor sonra yapıyor hamlesini :D eksiden bastığın an direk yapardı. Oyun moduma gelicek olursak zerre oyun oynamak için bu arızanın peşinde değilim. Tek derdim şu lanet olaydan kurtulup gözlerimin açık olarak ölmemi istemiyorum.

Neden bu kadar taktım ? Keşke kör cahil olsaydım teknoloji ile haşır neşir ve detaycı olan insanlar göz göre göre görmezden gelemiyor malesef..

Sonuç olarak Linux'u en yakın zamanda kuracağım bu akşam yada yarn akşam yada haftasonu tüm hamlelerimi yapacağım ve bunların hepsini yapmadan öncesinde oynadığım oyunların tümünde kesik kesik MSI AFTERBURNER ile video kayıtları alıp hem görsel hem sesli şekilde bir video atacağım. @Mr_YAMYAM 'da performansını ve gözlemlemelerini ısı kullanım vs kendi gözleri ile görmüş olur.

Gözleri yordum ama bende bir o kadar mazilere gidip hatırladım yordum aklımı 1.5 saat sürmüş bunları yazmam..

Teşekkürler ..
Ekran tazeleme hızı hakkında @harungundogdu ya katılıyorum.
Hatta ilk linux ve windows testlerinde ekranın 60Hz e ayarlanması gerekmektedir.
Gerekirse 1080P 60Hz lik monitör kullan.

Gandırıyo gandırıyo :p
Ben yıllardır linux kullanıyorum harıl hurul oyunumu da oynuyorum :D
Ama bilindik windows tabanlı oyunlar değil tabi..
Son zamanlarda bende nostalji başlamıştı. 1994 yılında AMİGA PC ile oynadığım SETTLERS I i yeniden linux üzerinde oynayıp bitirdim :D
Ekli dosyayı görüntüle 100044

haha tabi bu devir de bir bilgisayar kullanma yazılımının oyun oynamama ihtimali zayıftır ve bunu pek dikkate almadım. Şuan uzun bir metin yazdım orda da belirttim. Derdim oyun değil zaten şu lanet olaydan kurtulmak. Telefon numaramı yazdım sana bana wp'den birşeylar yazar mısın @Mr_YAMYAM :D
 
DİKKAT!!!
Yanlış anlaşılma var..
Linux kurulum esnasında internete bağlanman şarttır. Bunun sebebi bazı kodek ve 3. parti yazılımların kurulum sırasında indirilebilmesi içindir.

Windows ve linux ta ise hiçbir güncelleme yapmayacaksın.Ana kartın Win10 desteklediği için kurulumdan sonra ilk olarak chipset sürücülerini ve ses sürücülerini win10 için kurman şarttır.

Elektrik olayına gelirsek.
Topraklama bir cihazın doğru çalışmasında etken değildir. Topraklamanın amacı doğrudan elektrik kaçağına karşı kullanıcının korunması amacıyla yapılmaktadır.
Eğer sistemde filtre devreleri bulunuyorsa bu filtrelerin etkin çalışabilmesi için de topraklama gereklidir.
USB den bağlanan bir cihaz PC yi nasıl bozabilir?
1) USB aygıtı tam anlamıyla kısa devre ise anakarttaki usb beslemesi olan 5V u kısa devre eder. Bu kısa devre sonucunda usb beslemesini sağlayan 5V regüle entegresi bozulabilir. 5V entegresi kısa devre olunca usb deki kısa devre devam ediyorsa bu 5V beslemenin sağlandığı güç kaynağı etkileneceği için anakarttaki diğer 5V la çalışan donanımlar etkilenebilir.
2) USB ye bağlanan aygıt harici bir adaptörle çalışıyorsa ve bu adaptör adi ve izolasyonsuz bir adaptör ise usb hattı üzerinden LOOP oluşturarak toprak döngüsü yaratabilir ve PC de bazı aksaklıklara sebep olabilir.
Ancak bilinmelidir ki şebekedeki parazitler veya benzer şeyler PC yi doğrudan bozamaz. Bir PC nin bozulabilmesi için önce PSU'nun bozulması şarttır.
Elektriğin aniden gidip gelmesi zaten ayrıdır.
Esasen bir PC nin kendi parazitlerinden etkilenmesi daha sıklıkla görülen bir olaydır. Çünkü PSU SMPS olup başlı başına parazit kaynağıdır. Bir başka cihaz ile örneğin monitör ile etkileşim yaparak birbirlerini etkilemesi daha akla yatkındır. Çünkü tazeleme hızı arttıkça monitörün horizontal frekansı da anormal seviyede artacaktır.
Günümüzdeki ucuz kötü ve adi çin üretimlerinin kalitesi de ele alınınca bu gibi aksaklıklar bence doğal.

Benim telefonum hala akılsız modellerden. Üstelik kontürlü hat kullanmaktayım. Çünkü telefonla pek işim bile olmuyor. Uygun bir saatte seni dürterim (Çaldırırım) sen de bana dönersin.
 
@harungundogdu Şimdi işler güzelleşti harika bilgilerle bizi daha doğrusu beni mutlu ediyorsun öncelikle eline ve aklına sağlık.
Harmonik olayını araştırdım. Bununla alakalı olarakta önlem ve adım olarak EPC,EMC, VS. bu isme benzeyen bir otomasyon firmasından Filtre almıştım. Filtre'yi denediğimde çok büyük bir fark hissettim ama mevcut arıza düzelmedi tabi ama mouse sensivite inanılmaz akıcılaştı ve kaliteleşti hemen farkettim. (Ama sadece mouse klavye bölümü ) (Sens ayarı yapma ihtiyacı bile hissettim düşün DPI ayarı ) Dedim bir süre bu böyle takılı kalsın. o zaman UPS yoktu. regülatör + EMC FILTRE harmonikleri dengeleyen bir şey mi her neyse o vardı ama ondan da sesler, cızırtılar değişik korku yaratacak sesler çıkarmaya başladı ve söktüm çıkarttım iade ettim. Ama gerçek şu ki 1 milyonda %0.01 ihtimalli olarak düzellti ama sadece usb
( @Mr_YAMYAM bu arada, bundan önceki B450 chipset'e ait AMD bir MSI gaming pluss anakartım vardı yanlış hatırlamıyorsam onda da bu arızanın birebir aynısı vardı ve o anakartı kaldırmıştım ve sonra bir arkadaşımın sistemine takıp topladıktan sonra, işlemci anakartı görmemişti. ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü görememişti. Ve bende bunu bizim PC'cilerin anakartcıların tamir edildiği çarşı gibi büyük bir yer var namıdiyar MECİDİYEKÖY'dür adı. Ve ordaki serviste arkadaşlar KUZEY ve GÜNEY KÖPRÜSÜ adı altında olan bu chiplerin modüllerin tam ad isim veremiyorum zarar gördüğünü ve anakartın bozulduğunu söylemişti. İşte, olayda bu zaten bu KÖPRÜLER dağıtım esnasında bir akıma maruz kalıp zarar görüyorlar ve bundan ötürü de parçalar zarar görüyor diye düşünüyorum. Zaten pc'yi kullanırken bilgisayara arızalı bir USB aygıtı bağlamışım gibi bir reflex veriyor.
Diyor ki bana, kulaklık klavye işte herhangi bir şey arızalı ve bana arızalı parça takmışsın diyor anakart USB portların üzerinden. EE varmı böyle bir arızalı aygıt diye sorucak olursan yok. Hadi diyelim var ihtimaline karşılık TeamW üzerinden kablolsuz telefon üzerinden pc'de testler yaptım. (Hiçbir aygıt bağladamadan sadece monitör) Aynı ama işte bu bahsettiğim akım köprü olayı zararlı akım vs.. adı herneyse ondan dolayı usb portlarına müdahale ettiği için anakart ise böyle bir reflex veriyor ve doğru ben bunu hissediyorum.

"Küçükken Knight Online diye bir oyun vardı. O zamanlar ise bende vestelin en eski tüplü bir bilgisayarı vardı. neyse oyunda ekranı en sağa çevirdiğin zaman karakterin etrafında kamera dönerdi. işte bir gün bu haraketi yaptım ve döndürme esnasında karıncalanma gibi fps düşüşü gibi tırtıklanma gibi yani şuan hissettiğimin aynısını görmüştüm. Neden yapıyor yaa bunu derken kasanın en tarafına bağlı USB vardı ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum muhtemelen bir USB'dir yada harici bir disk'tir. Neyse onu çıkarınca düzelmişti anlık olarak. O zamanlar yaşadığım arıza söz konusu onun aynısı şuan da mevcut. işte bu yüzden elektrik üzerine yükleniyorum. ) akışını direk hissettim hiç unutmuyorum. Belki bu filtrenin en kaliteli en güçlü olanlarını bulsak yada yaptırsak belki bu olaya kökten cözüm bulur. Bunun adı da sanırım bu sarmalı elektrik trafoları ? pek emin değilim..

@harungundogdu Harmonikler olayına ek olarak kelepçe tarzı monitörlerin, klavyelerin, belirli usb ile bağlanan aygıtların giriş kısımlarında tombik nasıl tarif edicem bilmiyorum bi çıkıntı kabloyu saran harmaniklere dalgaları engelleyen bir aygın küçük bir bombele var ahh keşke adını bilsem :) neyse bu işi yapan kücük metal gibi kablolara bağlanan kelepçe misali halkalardan gittim aldım perpadan 5 10 tane bunları da harmonik olayı ile ilgilenirken o filtre ile beraber bunları da taktım yine dediğim gibi klavye ve mouse bi canlandı ama oyunlardaki performans olayı akıcılık yok bu arada akcılıktan kastım +240 fps yani iyi ama yokmuş gibi kasma hissi var ama kasma yok böyle entarasan bir olay. Herneyse unutmadan bu halka olayını da anlatim dedim harmoniklerle alakalı olarak..

Windows kurulum olayına gelicek olursak tabi tabi ki Windows 10 kuracağım bundan şüphe yok.
Ve bunu seninde @Mr_YAMYAM 'ında dediği gibi DVD üzerinden Burda cd yapıp DVD üzerinden kurup, anakart kutusunun içerisinde bulunan kendi sürücü CD'si ile kurulumları yapacağım internetsiz ve ardından VLC (Video oynayatıcı) kurup rast gele arşivlerimden dizi video açacağım ve gözlemleyeceğim. O aşama da bile bariz net bir şekilde anlarım. Çünki video izlerken arka plandaki nesneler sürekli titriyor sanki ekran kartı sürücüsü yokmuş gibi. Ama sabit bir görüntü yani space basığ durduduğunda herşey çok net ve çok güzel.

Bir de bios resetlemesinden bahsemişsin sanırım CMOS yani bios'u resetleme olayı tamam bilgim var sorun yok ilk önce onu da yaparım kurulumdan önce fabrika çıkışı olarak stabil kurulumlarımı yaparım. A Kalite olayına kesinlikle katılıyorum parçaların coğu marka ve böyle küçük şeylerı bu firmalar hesaplamıştır.
Komik gelecektir belki ama, Türktelekom anaport kutusundan direk evime özel 20 ile 15 metre arasında CAT 6 ile kablo çektiğim zamanlarda Ugreen cat 7 kablo da aldım ve modem ile kasa arasında kaliteli bir bağlantı olsun diye ve şuanda da Ugreen CAT 7 kullanıyorum aktif bağlı olarak.
( Tüm oyunlarda mevcut MS çok kaliteli gözlemlerimi ve araştırmalarımı yaptım)

Monitörler herz olayları vb tüm konularla alakalı 3 4 yıldır sürekli bir akıcı oyun oynama istikrarım yüzünden her oyun başı belirli ayarlar yaptığım için artık Windows'un ve Nvdia'nın tüm ayarlarını optimizasyonlarını vs.. hepsini biliyorum. Yani bunların hepsini denedim oyunlarda fps sabitlemeyi, Gsynce kapatıp açmayı 120 herz ayarlama 144 herz ayarla 240, nvida üzerinden özel max desteklediği monitörün herz 244'müş mesela onu da denedim sadece herz olarak bir tık işe yaradı ama herz olarak arızaya akıcılığa cözüm yok. O darboğaz hissiyatı olayı gibi yada fps yüksek ama kasma hissine cözüm olmadı. Nvdia'anın tüm performans ayarlarını 3D ayarlarıyla, özel ayarlarla ve yada direk performans'a çekerek vs denedim fayda etmedi. Her oyun öncesi her oyun için ayrı ayarlar yapıyorum ki daha akıcı oynanılabilir hale getirmek için. Windows'un görüntü / donanım / ekran iyileştiştirmeleri ni bile aktif ediyordum bu daha kötü yapıyor gecikme inanılmaz çoğalıyor bu seferde.

@Mr_YAMYAM ile bu konu hissettiğim kadarıyla cözülücek ama lakin önce onun tüm söylediklerini, seninkiler de dahil olmak üzre pür dikkat tüm ayrıntıları ve detayları ile uygulamam lazım.

@harungundogdu Oyunlar ve orjinalliklere gelicek olursak. Oyunları unut yazmışsın. İnan oyunlar yada oyun oynamak artık zerre umrumda değil sadece şu bilgisayarda film izlemenin keyfini özledim ve bu olaya cözüm bulmak zaten 5 6 ay tatil yapacağım. Kurban keseceğim. Çocuk sevindireceğim. insanları mutlu edip sevindireceğim. Tüm forumları gezip bu lanet olayla uğraşan insanların dertlerine derman olacağım. Yani oyun oynama isteğim öyle bir köreldi ki zerre umrumda değil. Oyunlarımın her biri orjinal hiç bir şekilde crack vb kaçak oyun yok. Steam onları zaten stabil ve para ile satın alındı. Pugb,GTA V, CS GO, EUROTRUCK, FORZA SERİLERİ vs.. bunların hiç birini son 2 yıldır açmıyorum desem yalan olmaz. Çünki keyif zevk alamıyorsun akıcılık yok berbat bir görüntü yansıması var bu arızadan kaynaklı olarak.

Diğer oynadığım daha doğrusu tester olarak kullandığım 2 oyunum var onları da her bu arızaya yönelik hamle yaptıktan sonra test amacıyla eskisi gibi oynayabiliyor muyum diye test etmek için girdiğim oyunlar. Adları ise, Valorant ve League of legends. tek mermi atıp yoluma devam ettiğim oyuncu kitlesine mermi yağmuru yapıyorum düşün mermiler takıla takıla gidiyor. Slowmotion modunda gidiyor böyle tak tak seri seri gitmiyor. Lol'de ise karaktere komut veriyorsun şuraya git diye yavaş yavaş gidiyor akılık olmadığı için. aynı oyunda komut verip bir skill ( hamle yetenek ) yapmak için örneğin q tuşuna bastığında, karakter önce sanki bir besmele çekiyor sonra yapıyor hamlesini :D eksiden bastığın an direk yapardı. Oyun moduma gelicek olursak zerre oyun oynamak için bu arızanın peşinde değilim. Tek derdim şu lanet olaydan kurtulup gözlerimin açık olarak ölmemi istemiyorum.

Neden bu kadar taktım ? Keşke kör cahil olsaydım teknoloji ile haşır neşir ve detaycı olan insanlar göz göre göre görmezden gelemiyor malesef..

Sonuç olarak Linux'u en yakın zamanda kuracağım bu akşam yada yarn akşam yada haftasonu tüm hamlelerimi yapacağım ve bunların hepsini yapmadan öncesinde oynadığım oyunların tümünde kesik kesik MSI AFTERBURNER ile video kayıtları alıp hem görsel hem sesli şekilde bir video atacağım. @Mr_YAMYAM 'da performansını ve gözlemlemelerini ısı kullanım vs kendi gözleri ile görmüş olur.

Gözleri yordum ama bende bir o kadar mazilere gidip hatırladım yordum aklımı 1.5 saat sürmüş bunları yazmam..

Teşekkürler ..


haha tabi bu devir de bir bilgisayar kullanma yazılımının oyun oynamama ihtimali zayıftır ve bunu pek dikkate almadım. Şuan uzun bir metin yazdım orda da belirttim. Derdim oyun değil zaten şu lanet olaydan kurtulmak. Telefon numaramı yazdım sana bana wp'den birşeylar yazar mısın @Mr_YAMYAM :D
Bahsettiğiniz parçanın adı Ferit Nüve galiba. Bu sorunları 1 sistemde yaşamanız normal ama defalarca sistem değişmenize rağmen aynı sorunu yaşıyorsanız ya üç harfliler size dadandı ya da psikolojik bence.
Belki de çok basit bir kurulum hatası yapıyorsunuz. Laptop alın uğraşmayın isterseniz.
 
DİKKAT!!!
Yanlış anlaşılma var..
Linux kurulum esnasında internete bağlanman şarttır. Bunun sebebi bazı kodek ve 3. parti yazılımların kurulum sırasında indirilebilmesi içindir.

Windows ve linux ta ise hiçbir güncelleme yapmayacaksın.Ana kartın Win10 desteklediği için kurulumdan sonra ilk olarak chipset sürücülerini ve ses sürücülerini win10 için kurman şarttır.

Elektrik olayına gelirsek.
Topraklama bir cihazın doğru çalışmasında etken değildir. Topraklamanın amacı doğrudan elektrik kaçağına karşı kullanıcının korunması amacıyla yapılmaktadır.
Eğer sistemde filtre devreleri bulunuyorsa bu filtrelerin etkin çalışabilmesi için de topraklama gereklidir.
USB den bağlanan bir cihaz PC yi nasıl bozabilir?
1) USB aygıtı tam anlamıyla kısa devre ise anakarttaki usb beslemesi olan 5V u kısa devre eder. Bu kısa devre sonucunda usb beslemesini sağlayan 5V regüle entegresi bozulabilir. 5V entegresi kısa devre olunca usb deki kısa devre devam ediyorsa bu 5V beslemenin sağlandığı güç kaynağı etkileneceği için anakarttaki diğer 5V la çalışan donanımlar etkilenebilir.
2) USB ye bağlanan aygıt harici bir adaptörle çalışıyorsa ve bu adaptör adi ve izolasyonsuz bir adaptör ise usb hattı üzerinden LOOP oluşturarak toprak döngüsü yaratabilir ve PC de bazı aksaklıklara sebep olabilir.
Ancak bilinmelidir ki şebekedeki parazitler veya benzer şeyler PC yi doğrudan bozamaz. Bir PC nin bozulabilmesi için önce PSU'nun bozulması şarttır.
Elektriğin aniden gidip gelmesi zaten ayrıdır.
Esasen bir PC nin kendi parazitlerinden etkilenmesi daha sıklıkla görülen bir olaydır. Çünkü PSU SMPS olup başlı başına parazit kaynağıdır. Bir başka cihaz ile örneğin monitör ile etkileşim yaparak birbirlerini etkilemesi daha akla yatkındır. Çünkü tazeleme hızı arttıkça monitörün horizontal frekansı da anormal seviyede artacaktır.
Günümüzdeki ucuz kötü ve adi çin üretimlerinin kalitesi de ele alınınca bu gibi aksaklıklar bence doğal.

Benim telefonum hala akılsız modellerden. Üstelik kontürlü hat kullanmaktayım. Çünkü telefonla pek işim bile olmuyor. Uygun bir saatte seni dürterim (Çaldırırım) sen de bana dönersin.

Tamamdır anlaştık. Linux kurulumunda internetim aktif ve çevrim içi olucak öyle kurulum yapacağım ve harici güncelleştirmeleri vs. kurmayacağım. Direkt öyle testlerimi yapacağım burda anlaştık.

Windows 10'a gelince internetsiz kurulum gerçekleştireceğim DVD ile, anakart CD'si ile de içerisindeki güncelleştirmeleri kullanıcam. O şekilde testlerimi yapacağım.
Sonrasında internet bağlayacağım kalan eksik noksan sürücüleri de yüklicek ve reset istiyecek o zaman tekrar testlerimi yapar gözlemlerim. Tabi bu aşamada oyun ve windows güncelleştirmelerini
almayacağım.

Elektrik meselesine gelicek olursak, senin söylemlerine göre elektrikle alakalı bir durumun var olmadığınu söylüyorsun. Peki diyorum :D bu arada telefon no yazdım görünmemiş ins'ta adresim burdaki ismimle aynıdır adım da ferhat kandemir @Mr_YAMYAM ordan bi yaz istersen ? :D
Bahsettiğiniz parçanın adı Ferit Nüve galiba. Bu sorunları 1 sistemde yaşamanız normal ama defalarca sistem değişmenize rağmen aynı sorunu yaşıyorsanız ya üç harfliler size dadandı ya da psikolojik bence.
Belki de çok basit bir kurulum hatası yapıyorsunuz. Laptop alın uğraşmayın isterseniz.
Evet adı ferit :D yok 3 harfliler dadanmadı ve piskolojik değil gerçekten keşke burda olsan da görsen :D

Laptop hiç kullanmaktan haz etmem ve içime sinmez.. :S
 
Windows 10'a gelince internetsiz kurulum gerçekleştireceğim DVD ile, anakart CD'si ile de içerisindeki güncelleştirmeleri kullanıcam. O şekilde testlerimi yapacağım.
Sonrasında internet bağlayacağım kalan eksik noksan sürücüleri de yüklicek ve reset istiyecek o zaman tekrar testlerimi yapar gözlemlerim. Tabi bu aşamada oyun ve windows güncelleştirmelerini
almayacağım.
Bunları kesinlikle yapmayacaksın.
Aksi takdirde fena halde köteklenirsin.
1) Linux kurulumunda internete bağlı. İlgili kodek ve 3. parti yazılımları linux indirecek. Flash MP3, FFMPEG veya hangileri ise.
Linuxta kesinlikle güncelleme veya başka bir sürücü kurmayacaksın.

2) Windows kurulumunu yaptıktan sonra anakart CD si ile chipset ve ses sürücülerini kuracaksın. CD den kurmazsan tüm uğraşılarımız boşa gider. İntel UHD GPU için sürücü gerekliyse onu da anakartının CD'sinden kurabilirsin.

TEST aşaması

Linux testi oldukça önemlidir. Bu sebeple birkaç gün sadece internete girip video mideo seyredebilir, web tabanlı oyunları oynayabilirsin.
Bu arada linuxta hafif hatalar olabilir. Bunlar normaldir. Hata olursa ekran görüntüsü alıp buraya koyabilirsin.

Windows testi.
Windows baş belası bir sistemdir. Özellikle son yıllarda kullanıcılara yeni PC aldırma konusunda çok başarılılar. O sebeple windows güncellemelerini dahi indirmeyeceksin. İyi bir güvenlik duvarın olmadan windowsu sağlıklı çalıştırmayı bekleme. Ancak kullanmak istersen ilk yapman gereken şey bir antivirüs programı ve casus yazılım programı kurmaktır.
https://www.avast.com/tr-tr/index#pc
Eğer lisanslı bir antivirüsün yoksa ücretsiz sürüm kullanabilirsin. Unutma crack edilmiş bir antivirüs aslında kendisi virüs böcüğüdür.
Unutmadan belirteyim..
Windowsu nereden ve ne şekilde temin ettin bilmiyorum. Ben XP döneminde bir arkadaşın windows CD sinde bile böcük bulmuştum :p
O CD'yi kendime kopyaladım hala saklıyorum. O yıllardaki antivirüsler bu cd deki virüsü bulamıyorlardı. Aynı CD deki virüsü günümüzde ücretsiz avast bile bulabiliyor.

https://www.safer-networking.org/free-download/
Günümüzde anti böcüklerden ziyade casus yazılımları daha fazladır.
Antivirüs ve bu casus yazılım programları birlikte kullanıldığında ev kullanıcıları için nispeten iyi bir koruma sağlamaktadır.
Program ücretsiz olduğu gibi dilersen uygun fiyatla temin edebiliyorsun.

Bu yazılımlar kurulduğunda önce güncellenmeli, sonra sistem taraması yapılmalıdır. Spybot ta ise sistem taramasından sonra bağışıklama yapılmalıdır.
Ne yazık ki windowsun kullanılabilmesi için bu iki programın doğru kurulması ve gerekli taramaların yapılması şarttır. Aksi takdirde hiçbir windows sürümü birkaç günden fazla dayanamazlar.
 
Bunları kesinlikle yapmayacaksın.
Aksi takdirde fena halde köteklenirsin.
1) Linux kurulumunda internete bağlı. İlgili kodek ve 3. parti yazılımları linux indirecek. Flash MP3, FFMPEG veya hangileri ise.
Linuxta kesinlikle güncelleme veya başka bir sürücü kurmayacaksın.

2) Windows kurulumunu yaptıktan sonra anakart CD si ile chipset ve ses sürücülerini kuracaksın. CD den kurmazsan tüm uğraşılarımız boşa gider. İntel UHD GPU için sürücü gerekliyse onu da anakartının CD'sinden kurabilirsin.

TEST aşaması

Linux testi oldukça önemlidir. Bu sebeple birkaç gün sadece internete girip video mideo seyredebilir, web tabanlı oyunları oynayabilirsin.
Bu arada linuxta hafif hatalar olabilir. Bunlar normaldir. Hata olursa ekran görüntüsü alıp buraya koyabilirsin.

Windows testi.
Windows baş belası bir sistemdir. Özellikle son yıllarda kullanıcılara yeni PC aldırma konusunda çok başarılılar. O sebeple windows güncellemelerini dahi indirmeyeceksin. İyi bir güvenlik duvarın olmadan windowsu sağlıklı çalıştırmayı bekleme. Ancak kullanmak istersen ilk yapman gereken şey bir antivirüs programı ve casus yazılım programı kurmaktır.
https://www.avast.com/tr-tr/index#pc
Eğer lisanslı bir antivirüsün yoksa ücretsiz sürüm kullanabilirsin. Unutma crack edilmiş bir antivirüs aslında kendisi virüs böcüğüdür.
Unutmadan belirteyim..
Windowsu nereden ve ne şekilde temin ettin bilmiyorum. Ben XP döneminde bir arkadaşın windows CD sinde bile böcük bulmuştum :p
O CD'yi kendime kopyaladım hala saklıyorum. O yıllardaki antivirüsler bu cd deki virüsü bulamıyorlardı. Aynı CD deki virüsü günümüzde ücretsiz avast bile bulabiliyor.

https://www.safer-networking.org/free-download/
Günümüzde anti böcüklerden ziyade casus yazılımları daha fazladır.
Antivirüs ve bu casus yazılım programları birlikte kullanıldığında ev kullanıcıları için nispeten iyi bir koruma sağlamaktadır.
Program ücretsiz olduğu gibi dilersen uygun fiyatla temin edebiliyorsun.

Bu yazılımlar kurulduğunda önce güncellenmeli, sonra sistem taraması yapılmalıdır. Spybot ta ise sistem taramasından sonra bağışıklama yapılmalıdır.
Ne yazık ki windowsun kullanılabilmesi için bu iki programın doğru kurulması ve gerekli taramaların yapılması şarttır. Aksi takdirde hiçbir windows sürümü birkaç günden fazla dayanamazlar.
Hepsini harfiyen tek tek hafta sonu uygulayacağım hiiç merak etme böcüklere de bakcam :D
 
Hatırlayamadım övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim. Filtre devreli kaliteli akım koruyucu prizleri yabana atma. Şuan fiyatlari çok çok yüksek.
Not aldım bu arada yazmayı atlamışım bunu da gözden geçireceğim. @Mr_YAMYAM ve @harungundogdu adlı arkadaşlarımız beni elektrikle alakalı bir sorun olmadığına neredeyse ikna ettiler :) Ama ben yinede bir kenara koydum notumu aldım hafta sonu tüm notlarımı tek tek uyguluyacağım.. Teşekkür ettim.

Bunları kesinlikle yapmayacaksın.
Aksi takdirde fena halde köteklenirsin.
1) Linux kurulumunda internete bağlı. İlgili kodek ve 3. parti yazılımları linux indirecek. Flash MP3, FFMPEG veya hangileri ise.
Linuxta kesinlikle güncelleme veya başka bir sürücü kurmayacaksın.

2) Windows kurulumunu yaptıktan sonra anakart CD si ile chipset ve ses sürücülerini kuracaksın. CD den kurmazsan tüm uğraşılarımız boşa gider. İntel UHD GPU için sürücü gerekliyse onu da anakartının CD'sinden kurabilirsin.

TEST aşaması

Linux testi oldukça önemlidir. Bu sebeple birkaç gün sadece internete girip video mideo seyredebilir, web tabanlı oyunları oynayabilirsin.
Bu arada linuxta hafif hatalar olabilir. Bunlar normaldir. Hata olursa ekran görüntüsü alıp buraya koyabilirsin.

Windows testi.
Windows baş belası bir sistemdir. Özellikle son yıllarda kullanıcılara yeni PC aldırma konusunda çok başarılılar. O sebeple windows güncellemelerini dahi indirmeyeceksin. İyi bir güvenlik duvarın olmadan windowsu sağlıklı çalıştırmayı bekleme. Ancak kullanmak istersen ilk yapman gereken şey bir antivirüs programı ve casus yazılım programı kurmaktır.
https://www.avast.com/tr-tr/index#pc
Eğer lisanslı bir antivirüsün yoksa ücretsiz sürüm kullanabilirsin. Unutma crack edilmiş bir antivirüs aslında kendisi virüs böcüğüdür.
Unutmadan belirteyim..
Windowsu nereden ve ne şekilde temin ettin bilmiyorum. Ben XP döneminde bir arkadaşın windows CD sinde bile böcük bulmuştum :p
O CD'yi kendime kopyaladım hala saklıyorum. O yıllardaki antivirüsler bu cd deki virüsü bulamıyorlardı. Aynı CD deki virüsü günümüzde ücretsiz avast bile bulabiliyor.

https://www.safer-networking.org/free-download/
Günümüzde anti böcüklerden ziyade casus yazılımları daha fazladır.
Antivirüs ve bu casus yazılım programları birlikte kullanıldığında ev kullanıcıları için nispeten iyi bir koruma sağlamaktadır.
Program ücretsiz olduğu gibi dilersen uygun fiyatla temin edebiliyorsun.

Bu yazılımlar kurulduğunda önce güncellenmeli, sonra sistem taraması yapılmalıdır. Spybot ta ise sistem taramasından sonra bağışıklama yapılmalıdır.
Ne yazık ki windowsun kullanılabilmesi için bu iki programın doğru kurulması ve gerekli taramaların yapılması şarttır. Aksi takdirde hiçbir windows sürümü birkaç günden fazla dayanamazlar.
Şirketteyim programları indirdim USB'ye atacağım ufak ufak hazırlıklara başlıyorum :D
Konuyu baştan aşağı tekrar okudum notlarımı aldım gerekenler yapılıcak @Mr_YAMYAM
yalnız, 53*** YASAK no'lu numaradan yada ins'tadan "***" ferhat kandemir yazar mısın bana ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst