Toprak nötr arası voltaj dalgalanması

Katılım
3 Eyl 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Herkese merhabalar ben eem öğrencisiyim ufak tefek ev tesisatı işlerine gidiyorum size Bi sorum olacaktı.
Geçenlerde Bi eve gittim topraklama yapmak için eski topraklama kötü durumdaydı 2.5 luk kablo ile çekilmiş çakılan kazık kaplama bakır, üst tarafı toprağın üzerinde toprak moloz dolu. Bu şekilde nötr toprak arası 12-14 arası arası çıkıyordu. Yeni bir topraklama yaptık gerçek bakır kazık aldık 1 metrelik. 50-60 cm derinliğinde cukur kazdık iyice suladık kazığı çaktık 6 lık kablo ile tesisat kadar çektik çukurda bir çuval tuz attık üstünde toprakla kapattık kazık 30 cm toprağın altında kaldı gel gelelim bu sefer nötr toprak arası 8volt ile 14 volt arası oynuyor (günün farklı saatlerinde ölçülünce) daha önce usta yanında çalıştım bu kadar derin çukurlar kazmadan daha az tuz kullanılarak hemde 2.5 lük kablo ile daha iyi sonuçlar alındığına şahidim direkten gelen nötr ve faz sıkıntı olduğundan şüpheleniyorum yani bence nötrde Bi sıkıntı var ama ev iki katlı üst kat ve alt kat ayrı direklerden elektrik alıyo iki direktede nötrde sıkıntı olması kafama yatmıyor sizin yorumunuz nedir bide şunu belirteyim eski çubuğu sökmedik yeni çubuğun 2 metre yanında ama uçu boş
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötr- toprak arasındaki voltajın yüksek çık-
ması,bağlı bulunulan şebekenin dengesiz
yüklenmesinden kaynaklanır.150 çubukta
çaksanız,bu gerilim farkını engelliyemezsi-
niz.Forumumuzda,bu konu ile ilgili geniş
bilgi bulunmaktadır,araştırınız.Sizin için la-
zım olan değer,kaçak akımın çalışması için
gerekli olan topraklama direnç ( 166-1666
ohm ) değerini yakalamaktır.Özel cihazları-
nız var ve bu değeri düşürme zorunluluğunuz
varsa,izole gerilim kullanmanız gerekir.
 
Diğer çubuğu da yenisine bağlayarak topraklama direncini biraz daha düşürebilirsiniz.

Yeni çubuktaki çukur işlemlerini eskisi için de yapmakta fayda var.
 
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler ne yazıkkı profesyonel cihazlarım yok o sebebten temel bir konu bile olsa kafam karışmıştı.Pazartesi arkadaşa meger ile ölçüm yaptıracağım ona göre topraklama ile uğraşacağım gerekirse ikinci kazık kimyasal vb. Nötr toprak arasındaki voltajı düşürmek istiyoruz trimbox gnd series diye bir ürünle karşılaştım daha önce bu firmanın Parafudr gibi görev yapan bir ürünü görmüştüm. Bu ürüne ilk defa denk geldim. 1/10 oranında düşüm sağlayan modeli için fiyat 500 lira civarı fakat anladığım kadarıyla nötr kopması faz nötr teması gibi durumlarda bozuluyor bu durumlarda bozulmaması için 700 liralık gnd expr ürünün almak gerek bu ürünün bu durumlarda bozulmadığı belirtilmiş Bu Ürünü kullanan varmı tecrübeleri nelerdir ürün bozulmadan yıllar boyu kullanılabilecek bir ürünmü dezavantajları avantajları nelerdir
 
Topraklama Yönetmeliği’nin Birinci Bölüm Madde 6’nın a bendinde toprak özdirencini düşürmek için kimyasal maddelerin kullanılması önerilemez.
Nötr-toprak arasında ölçülen gerilimler tesisinin topraklama direncinden bağımsızdır. Bu gerilimler ancak,Nötr kesiti arttırılarak, İzolasyon trafosu kullanılarak,Nötrde harmonik akımlar varsa, nötr iletkeninde harmonik filtresi konarak azaltılabilir.
 
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler ne yazıkkı profesyonel cihazlarım yok o sebebten temel bir konu bile olsa kafam karışmıştı.Pazartesi arkadaşa meger ile ölçüm yaptıracağım ona göre topraklama ile uğraşacağım gerekirse ikinci kazık kimyasal vb. Nötr toprak arasındaki voltajı düşürmek istiyoruz trimbox gnd series diye bir ürünle karşılaştım daha önce bu firmanın parafudr gibi görev yapan bir ürünü görmüştüm. Bu ürüne ilk defa denk geldim. 1/10 oranında düşüm sağlayan modeli için fiyat 500 lira civarı fakat anladığım kadarıyla nötr kopması faz nötr teması gibi durumlarda bozuluyor bu durumlarda bozulmaması için 700 liralık gnd expr ürünün almak gerek bu ürünün bu durumlarda bozulmadığı belirtilmiş Bu Ürünü kullanan varmı tecrübeleri nelerdir ürün bozulmadan yıllar boyu kullanılabilecek bir ürünmü dezavantajları avantajları nelerdir
Değerli forum kullanıcısı:
Bu ürünü kullanan var mı, tecrübeleri nelerdir, ürün bozulmadan yıllar boyu kullanılabilecek mi sorularınızın hiçbirinin cevabı maalesef forumda daha önce tartışılan konular arasında bulunmamaktadır. Genel olarak polemik tarzı tartışmalar olduğundan ve soru sorulduğu anda @sami inci tarafından reklam kokusu denildiğinden pek kimsenin yorum yapma şansı da olmayacaktır.
Bu yüzden yine biz size destek olmaya çalışacağız ve ürünle ilgili birkaç bilgi paylaşmaya çalışacağız:
1-Ürün 2016 yılında seri üretime alınmıştır,
2-Ürün kullanıcıları arasında ulusal/uluslararası ilaç firmalarından(genellikle laboratuvarları için), Banka ATM'lerine, yazarkasalardan, ölçüm/tartım sistemlerine, ses ve görüntü sistemlerinden(genel olarak topraklama kaynaklı parazitler için), server sistemlerine kadar(genel olarak bağlantı kopma sorunlarına karşı) geniş bir yelpazede kullanıcı portföyü bulunmaktadır,
3-Verimli kullanım ömrü minimum 5 yıl olarak planlanmıştır.
Öğrenci olmanız sebebiyle daha fazla bilgiye ihtiyacınız olacaktır mutlaka, bunun için meslek liselerine ücretsiz ürün desteğimizden faydalanmanız için hocanız tarafından talepte bulunabilirsiniz.
Ayrıca parafudr gibi bir ürün üretiyorlar dediğiniz konuda da artık ayrıca ürün gamı olarak direk parafudr da ürettiğimizi bilmenizi isteriz.
Saygı ve sevgilerimizle...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,481
Mesajlar
927,307
Kullanıcılar
452,048
Son üye
oğuzhanyldrm

Yeni konular

Geri
Üst