Sizce en iyi kesici hangisi?

Sizce en iyi kesici hangisidir.

  • Sf_6 gazlı

    Oy: 75 52.4%
  • Vakumlu

    Oy: 66 46.2%
  • Havalı

    Oy: 3 2.1%
  • Yağlı

    Oy: 3 2.1%

  • Kullanılan toplam oy
    143
  • Anket kapatılmış .
en iyi kesici vakumlu tipdir tabiki. Sf6 gazlı kesiciler patlama esnasında ortalığıda dagıtmakta ayırıcılara akım trafolarınada zarar verebilmektedir.Ayrıca patlayan bir kesicide sf6 gazı beyaz toz halinde sağa sola dağılmakta ve bu da kansorejen etki yapmaktadır. Vakumlu kesicilerde boyle bir durum soz konusu olmamaktadır. diger havalı ve yaglı kesiciler zaten artk piyasadan kalkmaktadır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
slm arkadaşlar.
vakumlu kesiciler şu an piyasada bulunan en iyi ark söndürme ve patlama anında çevreye en az zarar veren kesicidir.
fakat vakumlu kesiciler 70 kv a kadar kullanılabilmekte ve 70 kv kadar üretilmektedir.
burdan vakumlu kesicilerin 70 kv sınırına kadar rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz. 70 kv sonrasında ise sf-6 gazlı kesiciler rakipsizdir.
saygılar.
 
SF6 lı kesiciler vakumlu kesicilere göre biraz daha güvenlidir. Çünkü SF6 gazı kesici tiplerine göre değşmekle beraber hep atmosfer basıncından fazladır ve herhangi bir gaz kaçağı olsa bile atmosfer basıncıyla eşitlendiğinde sona erer. fakat vakumlu kesicilerde vakum kırıldığı anda içeri hava dolar ve kontak aralığı çok küçük olduğu için atlamalara sebe olabilir ve bu durum vakumlu kesicinin patlamasına sebeb olur. fakat SF& gazlı kesicilerde yük altında yada arıza halinde bir açma olmazsa bu arıza daha küçük hasarlarla giderilebilri. vakumlu kesicide bu şans hiç yok. Vakum kıt-rıldığı anda kesic patlar. Herhangi bir manevra olamsına bile gerek yoktur.
Saygılarımla.
 
kesinlikle sf6 gazlı
 
vakumlu kesiciler daha gelişmiştir. açma kapama sayısı fazla, daha uzun ömürlüdür ve bakımı kolay. fakat daha pahalıdır.
sf6 gazlı kesiciler poülerdir, anketten anlaşıldığı üzere.
 
Vakumlu kesiciler kullananlar için pratik ve değiştirmesi kolay. Bakımını yapanlar için ayrı bir kolaylık tabi. Hem uzun ömürlü olmalarıda bir avantaj . Tabi biraz maliyetli. Ama olur o kadar :)
 
Sf6 gazlı kesiciler vakum teknolojisinden daha önce yapıldığı için sistemde bolca kullanılmakta bizdeki bürokrasi yeniliklere ayak direyen tipte olduğu için kabullenmede sıkıntılar yasanmakta vakum kesici kapama kesme performansı sf6 ya oranla 4 kat daha iyi performansa sahip bununla birlikte kapasitif kapama kesme performansı sf6 daha verimli ,mekanik olarak vakum kesici kapama kesme için gerekli güç sf6 'ya oranla daha az olduğundan mekanik performans yaklasık 3 kat daha iyidir.
 
SELAM ARKADAŞLAR.
en iyi kesiciyi bulmak için öncelikle kesicileri kullanılabildikleri voltaja göre ayırıp ondan sonra kullanım alanlarına göre değelendirmekte fayda var.

öncelikle piyasadaki en uzun ömürlü, en dayanıklı ve çevreye en az zararlı kesici kesinlikle vakumlu kesicidir.
Yalnız vakumlu kesiciler şimdilik 70kv a kadar üretilmektedir. şu an için daha yüksek voltajda kullanılamamaktadır.

buda 70000 volta kadar vaumlu kesicileri bir numara yapıyor. ondan sonra sf6 gazlı kesiciler geliyor.

70000 volttan sonra ise yağlı kesiciler artık üretilmediği için. sf6 gazlı kesiciler rakipsizdir.

ve piyasada orta ve yüksek gerilimde en çok kullanılan kesici sf6 gazlı kesicilerdir.
umarım faydası olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst