Sizce en iyi kesici hangisi?

Sizce en iyi kesici hangisidir.

  • Sf_6 gazlı

    Oy: 75 52.4%
  • Vakumlu

    Oy: 66 46.2%
  • Havalı

    Oy: 3 2.1%
  • Yağlı

    Oy: 3 2.1%

  • Kullanılan toplam oy
    143
  • Anket kapatılmış .
YÜKSEK GERİLİMDE PARADAN KACILMAZ İLLAKİ VAKUMLU KESİCİ
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kesicilerin kullanılacağı gerilim sınıfı önemli.380 kV. ve 154 kV . sistemde SF 6 Gazlı kesiciler 1 numaradır.Vakumlu Kesiciler 72kV.'a kadar üretilir.Radyasyon ve X ışını yaydığı için 72kV.un üstünde üretilmezler. Ömürleri yaklaşık 100 yıl (1Kısa devre ,10 normal manevra ile açma /GÜNLÜK) Ortalama 30-40 yıl Bakım istemez ,patlama riski yokur.Kısa devre akımında 100 ,anma akımında ise 20.000 açma yapabilir.Mükemmel devre kesme özelliği vardır.Yüksek güvenilirlilik ve personel emniyeti vardır.En düşük düzeye indirilmiş bakım maliyeti vardır.Hacim ve boyut olarak daha küçük alan kaplar.Tüm bunlara rağmen yüksek gerilimin yaygın olduğu 380 ve 154 kv. sistemde SF 6 GAZLI KESİCİ İLE KIYASLANAMAZ.
 
araştırmalar ve yaşanan tecrübeler vakumdan yana...SF6 da alternatif
 
bence vakumlu kesiciler hem küçük hemde ark söndürme özelligi digerlerinden güvenli
 
Şebeke arızada 6 yıldır çalışıyorum şu ana kadar birçok sf6 patlama olayını rast geldim arızacı olduğum için bence en iyisi vakumlu
maliyet konusunda vakumlu pahalı
bakım konusunda vakumlunun bakımı kolay (kontak bakımı yok yıpranması az)
arıza konusunda sf6 patlama riski yüksek (mümkünse üzerinde sakın beslemeyin) vakumlu patlama riski çok düşük (başıma geldi izalasyonu delinmiş vakumluyu besledim sadece izalatör sizdirması gibi ses geldi)
 
arkadaşlar,kesicinin tüpleri kadar mekaniğide onemli,bence elimsanın en son çıkan kesicileri 1numara...tüplerin patlamasındaki en büyük neden sekonde korumaların çalışmaması,kesici giriş ve çıkış terminallerinin ısınmasıdır.çıkış fiderinin gücüne göre kesici seçimi yapılmalıdır.fakat kesicide mekanik arıza var ise gelen arızada açma almassa üzerinden geçen kısa devre akımı kesinlikle tüplere zarar verir.bundan dolayı kesicilerin mekanik aksamı tüpler kadar önemlidir.bana soracak olursanız en son çıkan ELİMSAN!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst