Sizce en iyi kesici hangisi?

Sizce en iyi kesici hangisidir.

  • Sf_6 gazlı

    Oy: 75 52.4%
  • Vakumlu

    Oy: 66 46.2%
  • Havalı

    Oy: 3 2.1%
  • Yağlı

    Oy: 3 2.1%

  • Kullanılan toplam oy
    143
  • Anket kapatılmış .
vakum kesiciler güvenli, az Bakım gerektiriyor, SF6 kesicilerde olduğu gibi bir gaz basıncı azalma derdi yok,ark söndürme performansı daha iyi, sadece biraz maliyetli...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
en iyi kesici sf6 gazlı ve motorlu ABB marka kesicilerdir ama benzerlerindene 3-4 kat pahalıdır....
 
vakumlu kesiciler kesinlikle en güvenlisi ve her iki taraf için de en kullanışlısıdır. Ancak sf6 lı kesicilere daha çok rastlamaktayım.
 
Evet arkadaşlar vakumlu ama şöyle bir sorun var şimdi SF6 gazlı kesiciler genellikle daha da yüksek geriimli ve güçlü trafo sisitemelrinde kullanılabilir ama vakumlu ise sınırlı güçlerde kullanılır yani ikisininde avantaj ve dezavanj durumları var.
 
ekat yani yüksek gerilim belgesini alırken bu konuyu işlemiştik en iyi kesicinin vakumlu olduğunu hocalarlada aynı fikirdeydi.çünkü sf6 gazlı kesiciler patlama sorunu yapabiliyor.bide vakumlu kesicide oksijen olmadığı için ark ve yangın tehlikeside yok.
 
Ben Elektrik&Elektronik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Afşin-Elbistan B Termik Santralinde staj yaptım ve orada genelde Vakumlu kesiciler bulunmaktaydı. Açıkçası vakumlu kesicilere hacminden ve işlevinden dolayı hayran kaldım. SF6'da büyük bir teknoloji ama yakından inceleme fırsatım olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.
 
sf6 bencede en iyisi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst