Sigorta problemi yardım

bldshd

Üye
Katılım
13 Ağu 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
20130813_180531[1].jpg

Herkese merhabalar. Sorunum şu. Yukarıda kombi sigortası 6 am . Ama kombi prizine ben Mikrodalga fırın da takıyorum kombi çalışırken bazen mikrodalga çalışırken sigorta atıyor. Bu sigortayı yüksek amperle değiştirmelimiyim? Yoksa yukardaki resimde mutfak prizleri sigortası var 16 am. Mutfak prizleri sigortasını ile kombi sigortasını yer değiştirsem nasıl olur? Mutfak prizlerinde kettle mini ızgara vs. kullanıyorum. mikrodalga fırın kombi prizinin yanında orayı kullanmak zorundayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kettil ızgara yaklaşık 10 amper çeker dolayısıyla 6 amperlik sigortayla yer değiştirmeniz olmaz ama o 6 amperlik kombi sigortanızı yeni bir 10 amperlik sigortayla değiştirebilirsiniz
 
Kablo kesitini de göz önünde bulundurarak 10 amper ile değiştirebilirsiniz...
 
Kablo kesitini de göz önünde bulundurarak 10 amper ile değiştirebilirsiniz...

Yahu kardeşim yazacağımı mı gördün yavv???Tam kablo kesiti uygun mu diyecektim şap ağzımdan aldın yine???;)
Ama uygun olanı kombi ile mikrodalga fırının sigortasını bir tutmamaya özen gösterin...
 
teşekkür ettim yanıtlarınız için. Fırın prizinden kablo çekicem dolap altından sanırım o da bir çözüm olur heralde.
 
fırının prizi büyük ihtimalle 2.5tur. kolay olması için 1 metre 2.5mm nya kablo alıp karşılaştırma yaparak sonuca ulaşabilirsiniz...
 
Bir başka alternatif çözüm de şu olabilir : Kombi fişinizin kablo kabşlığını kesin, yerine, 6 Amper cam sigortalı fiş başlığı takın..Bu durumda kombiye giden hattın ana sigortasını 10 veya 16 A ile ( kablo kesidine bağlı ) değiştirip, bu hat üzerinde paralel başka yükler de bağlayabilirsiniz..Böylece hiç bir cihazınız bu işe gönül koymaz, darılmaz:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst