Sanayide ve 220 de toprak nötr nasıl ayırt edilir?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@Mr_YAMYAM başkanın taktiğini araklamışlar

Arkadaşlar bu adama (ahmet bakır ve yanındaki elemana) itibar etmeyiniz. Attıkları videolarda onlarca hata ve yanlış bilgi ile insanları yanlış yönlendiriyorlar. Ben elemanın bir sürü hatasını tespit edip uygun bir dille kendisine anlatmama rağmen beni kendi kanalında engelledi. Sorularıma cevap veremedi. Bu paylaştığınız video da da çok komik saçma iddiaları var. İzleyip, izleyip gülüyorum diyor ki kaçak akım rölesinde röleden önce sıfırlama yapılmış ise kaçak akım çalışmaz. Bu tamamen yanlış bilgi, biz biliyoruz ki nötür zaten topraklanıyor yani onun tabiriyle nötür ve toprak bazen direklerde ve ana dağıtım panosunda topraklıdır. Dolayısıyla hiç bir kaçak akım rölesinin çalışmaması lazım ama çalışıyor. Bina girişinde nötür toprak birleşirse kaçak akım çalışmazmış :) Bu ahmet usta çok komik bir adam yıldız üçgen ile ilgili yanlış bilgiler ring sistemleri ilgili yanlış bilgiler , varistörle saçma sapan uygulamalar ve bir sürü yarım yamalak icatların mucidi bunun videolarını toplu halde link ve açıklama vererek çürütmek vacip oldu bana. Konu açıp günlük videolarını atıp yalan ve yanlışlarını bu forumda sizlerle paylaşacağım inşAllah .
 
Son düzenleme:
.
 
Son düzenleme:
şebekenin (faz-nötr) bilinmesi ve yük tarafındaki faz kablosunun bilinmesi şartıyla pensampermetre yardımıyla ölçüm alınarak yük (alıcı) tarafındaki nötr-toprak kablosu ayırımı yapılabilir. emodiyator'un bahsettiği yöntem son derece işlevsel fakat bulunduğumuz forum ve diğer mecralarda tartışılan asıl konu alıcı kablolarının ve Şebeke fazının bilindiği, nötr-toprak kablosunun bilinmediği durumlarda bu ayırımın nasıl yapılacağıdir!?
 
deneylerde ve videolarda saçmalık görmüyorum.

O ustayla aynı kafada olanlar göremiyor maalesef.Adam kanalında anket yapmis demiş ki; Röle öncesi toprak ve nötür birleştirilirse kaçak akım düzgün çalışır mı demiş.Yanıt verenlerin yüzde 85 i çalışmaz demiş.Yuzde 15 i de normal çalışır demiş.iki konuda da bunu yeterince açıkladık bunca anlatılana rağmen hâlen anlamayanlari o ustanın anketine röle çalışmaz demeye davet ediyorum. Anketteki durum gülelim mi ağlayalım mi durumu maalesef.
 
hala kaçak akım rölesine alışamamışlar var atınca arızayı bulamayınca kaçak akım rölesini iptal eder yada işlevsiz bırakanlar olmalılar elektrik işine girmedim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,236
Mesajlar
916,064
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Geri
Üst