OG Kesici Seçimi

Secebileceginiz bir alt kesicinin nominal gerilim degeri nedir ?

A 850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
6 kV sistem icin 7,2 kV nominal gerilimi olan bir kesici yeterli olur ama ilk cevabımda da dedigim gibi daha fazla olmasının bir mahsuru yoktur. O deger kesici içindeki kontakların arasındaki yalıtkan maddenin (yag , hava veya sf6 gazının) yalıtkanlıgını koruyabilecegi maksimum gerilim degeridir. Şebeke geriliminizin üstünde olan bir deger olması yeter şarttır. Fakat sistemde bir aşırı gerilim rölesi kullanılarak zaten gerilimin sisteme zarar verebilecegi degere set edilerek kesicinin açması saglanır. Böylece kesici daha yüksek geril degerine magruz kalmaz . tabiki röle ayarları dogru yapılır ve geril ölcü trafoları dogru secilip dogru baglanırsa :)

A 850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Piyasadaki standart kesici gerilimleri belli olup bu gerilim değerleri genellikle kullanılan gerilimlerdir. Kesici gerilimi sistem gerilimine en yakın bir üst değerde seçilir. Elektriksel olarak gerilim artışı izolasyonun dolayısıyla da maaliyetin artması demektir.
Y.G. tarafında gerilmin artması Alçak gerilimde de gerilimin artması demektir Y.G. tarafında gerilimin bir üst standart gerilim seviyesine ulaşması ! koruma yoksa ! A.G. tarafında herşeyi elinize almanız ! anlamına gelir. Bu tip durumların yaşanmaması için sistem sekonder koruma rölesi tarafından takip ve koruma altındadır. Dolayısıyla kesici geriliminin çok büyük seçilmesi gereksiz bir eylemdir. Kesicinin açma-kapama elektriksel ömrünü etkileyen unsurlar: Kaç kez ve hangi mertebede kısadevre akımına maruz kaldığı ve normal açma anındaki akım değerleridir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst