OG Kesici Seçimi

Rk-011987

Üye
Katılım
7 Eyl 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,
Og hakkında pek bilgim yok, malumunuz og hücrelerinde kesicilerin anma akımları 400A-630A-1250A... değerlerinde üretiliyorlar.
Sorum, gerilim yüksek olduğu için kesicinin anma akımı düşük çıkıyor(I=P/U.Cos.1,73), birçok og projesine baktığımda genelde 630A seçili.Bunun mantığı nedir?
Birde 1250KVA trafo için 630A lik kesici seçilmiş, ama tam yükte 120-130A akım çekıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arıza Koruma durumunda otomatik açma durumu hariç enerji altında açma kapama (manevra) durumunda işletme akımı kesicinin nominal akımının altında değerde olması gerekir. Ring şebekede ring akımı farklıdır, dalbudak şebekede dalların akımı farklıdır. Dizayn olarak köşk içinde yan yana konuçlandırıldıkları için tek tip tercih edilir. İndirici merkez çıkışlarında 1250A tercih edilir. Açma akım yelpazesi geniş olduğundan zaten alternatifte yoktur.
 
Cevabınız için teşekkürler.
Hocam anladığım kadarı ile kesici seçimi fider alt yapısına bağlı ve bu değeri enerjıyı tedarık eden kurum mu belirliyor?
Yoksa tesisimizin toplam kurulu gücünün çekeceği akımın bir iki üstü değerine göremi seçim yapılıyor? Biraz açarsanız konuyu sevinirim
 
XLPE kablo akım taşıma kapasiteleri bellidir dağıtımda genellikle kullanılan en büyük kesit 1x240mm2'dir bu kablonunda havada 30c derecede akım taşıma kapasitesi 630A'dir. İlk mesajımla bu yazımı birleştirin olay kafanızda netleşecektir.
Projeyi, proje müellifi firma çizer enerji tedarik edilen kuruluştan onay alınır.
 
ustam kesicinin gerilimi Şebeke gerilimine eşit mi olması gerekir? örneğin 10kV şebeke için 20kV kesici gerilimi seçebilir miyiz?
 
Eşit olmak zorunda degildir fakat 10 kV ve 20 kV arasında yalıtım koordinasyonundan dolayı ekstra bir maliyet ve boyut farkı oluşabilir.

A 850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eşit olmak zorunda degildir fakat 10 kV ve 20 kV arasında yalıtım koordinasyonundan dolayı ekstra bir maliyet ve boyut farkı oluşabilir.

A 850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kesici gerilimi şebeke gerilimin üzerinde seçmemiz daha iyi öylemi? maliyeti saymazsak
 
Sebeke gerilimi kesici nominal degerine çok yakın ise daha iyi diyebiliriz. Fakat aşırı gerilim rölesi ile sınırlandırarak bu bunun önüne geçilebilir. Sizin şebeke geriliminiz nedir ?

A 850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst