O G Kompanzasyon Rölesinde Sorun

Kadir bey

Kompanzasyon işlerinde ve benzeri elektronik cihazların olduğu tüm işlerde cihazlara bağlı sorunlar yaşanabilir.
Montaj hatasından kaynaklanan veya cihazdan kaynaklanan sorunlar da olabilir.

bahse konu Grup Arge nin 2 yada üç yıl önce bir rölesini kullandım ve çok memnun kaldım.

Entesin veya gepanın da rölelerini kullandım.

Ki bu işi yapan insanlar belli markaya bağlı kalıp veya kalmayıp bu işi yapmaktadırlar, (Genelde marka bağımlığı insanlarda var)

Grup arge veya diğer üreticiler teknik destekte gerekli yardımı yapıyorlar. Hele grup arge ile az çalışmama rağmen firmadan 3 kişinin cep telefonu bende var ve aradığımda hiçbir sorumu yanıtsız bırakmadılar (teşekkür ediyorum)


Kendileri de burada sizden haberdar oldular ve gerekli yardımı yapacaklar sanırım.

Bu durumlarda marka adı verilmeden önce grup argeye gerek buradan gerek telefon iel temas kursaydınız daha ii olurdu.

Zira şahsım adına çok kötü firmalar var olmasına karşın herkesin okuyabileceği forumlarda marka adını karalamamak için yazmamayı tercih ederdim.

Saygılarımla
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kadir Bey,

Grup ar-ge ye gittim...Siz ürünlerinizi EDE den temin etmişsizniz.Ve size ürünleri pazarlayan şu anda DATAKOM firması

Grup ar-ge nin bu alışverişte ve sonradan gelişen olaylarda bir dahli yok."Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış" .

Siz bir sorun yaşıyorsunuz ve sorunun kaynağını burada yanlış lanse ediyorsunuz bu şık değil...Selametle.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kadir Bey,

Siz ürünlerinizi EDE den temin etmişsizniz.Ve size ürünleri pazarlayan şu anda DATAKOM firması

kadir bey;
size EDE markalı ürünleri satan kaan ve sinan bey'ler degilmi? yani sizin problemlerinizle ilgilenmeyen, köşe bucak kacan bu kişiler EDE'nin satış müdürü ve karadeniz bölge sorumlusu olduklarını siz herkesten iyi biliyorsunuz. Bu kişileri DATAKOM firmasında sorun çözücü olarak görüyor olmanız ve GRUP ARGE firmasını hedef almanız dogru bir davranışmı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Datakom firması jeneratör ürünleri konusunda bir yerlere gelebilmiş bir firma. Ancak kompanzasyon sistemleri apayrı bir konu ve kesinlikle jeneratör konusuna benzemez. Geçmişteki bir takım başarısızlıkları Grup Arge'ye maletmek kesinlikle haksızlıktır. Grup arge yetkilileri Ede rünleri ile ilgili alakaları olmadığını deklare ettiklerine göre, iddiaları ortaya atanlar kanaatime göre Grup Arge'den özür dilemeleri gerekir.
 
Sayın Gurup Arge
Yapmış olduğum yorumumun asıl sıkıntı kaynağı EDE firması idi, atıfta bulunduğum ortam da EDE firmasına aitti. Benim bildiğim O G - A G Röleleri üretici ve tasarlayıcı olarak Gurup Arge fakat satıcı ve hizmeti veren EDE Firması olarak biliyorum, ayrıca Röleleriniz ile EDE’nin Röleleri de aynı. Hiçbir zaman sizinle de bağlantı kurmadım. Sıkıntımız O G Rölelerinde, A G Röleleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Sizinle de kurmuş olduğum bağlantı da Face sayfasında A G Röleleri içindi ve sitenizde oldukça da övgüler yağdırmıştım, Tahminen 2 yıl kadar önceydi. Sayfanızda EDE vasıtası ile almış olduğumuz A G Rölelerin internet bağlantıları ile ilgili soru sordum ve bana bağlanabilirsiniz diye çok kısa bir yanıt verdiniz. Hâlbuki ben EDE elemanları tarafından bağlanabilirsiniz denilen bağlantı şeklini, anlayamadığım için, sayfanızda bağlantı şeklini sordum ve kısa bir yanıt aldım ve bu lafa güvenerek ilerledim, fakat kurmuş olduğum sistemlerin internete giremediğini öğrenince biraz yıkıldım, zira röleleri değiştirmek gerekiyor idi. Size övgüyle bahsettiğim yorumumun altında bunu görebilirsiniz. İlk yorumumda kullanmış olduğum ’’Gurup Arge EDE marka kompanzasyon rölesi’’ ifadesini de Gurup Arge’nin üretmiş olduğu EDE marka ile üretim yapılan diye ifade etmem gerekirken anlamı başka yere varan ve düşük bir ifade kullanmış oluyorum, zira EDE firmasına da hiçbir şekilde ürün üretmediğinizi yazınızdan anlamış bulunuyorum.
O G Rölede Siz’in isminizin nasıl geçtiği ve üreticisinin sizin olmadığınızı anlayamadığım durumdan dolayı Firmanızdan ve de Şahsınızdan özür diliyorum. Keza Tasarımcı ile Üreticiyi ve de asıl Pazarlayanı karıştırmış bulundum.
Bütün atıfların yapılmış olduğu firma aslen EDE firması. Zaten Ticareten yapmış olduğu ayıplı hizmeti müşteriyi zor duruma sokmuştur ve zararı telafi edecek firmadır. Daha önceden gönderilen arızalı çıkan ürünler, ya tamir edildi ya da, yazılım değiştirerek yeniden gönderilmiş olarak biliyorum, tabii ticari olarak bilinçli düşük yazılım da atılmış olabilir, yazılım olayını kim yapmıştır, elbette bunu yapmaya Üreticinin de Tasarımcının da hakkı olabilir, Anladığım kadarı ile EDE’nin üretici ile ticari faaliyetinde yaşanan sorunlar ortamı bu hale soktu, tabii hal böyle olunca Üretici de Pazarlamacıya desteğini kesince Tüketici mağdur oldu. İşte burada olduğu düşünülebilecek Tasarımcı – Üretici – Pazarlamacı üçgenindeki kırılan yapı Tüketicinin cebine para olarak yansımıştır.
Bu süreçte Tasarımcının müşteri mağduriyetini gidermek istemesi de takdire şayan bir durum olarak görülmektedir. Bu arada çalışılan bir diğer Tasarımcı – Üretici – Pazarlamacı olan Datakom Firmasının da Müşterinin bulunduğu zor durumu, kendisini ilgilendirmediği halde kaldırmak istemesi çok daha takdire şayandır.
Bu arada Ede'den Datakom'a geçmiş olan Kaan Bey ve Sinan Bey'le Ede adına ne konuşabilirdim ki ,Ede Firmasından bağlantı kurmuş olduğum Sertaç Hanım'dan kendilerine gönderilen bozuk röleleri istedik tekrar bozuk geldi. Tabii Teknik desteği kalmayan Ede Firması yerine Datakom'dan destek istedim ve hemen bana Datakom olarak bütün ürünleri ücretsiz değiştirelim dediler ben de teşekkür ettim, bütün konumuz bu. Keza Gurup Arge Firmasının bende hiç bir kaydı bulunmadığından desteği Datakom'dan istemiş oldum, Arge'i tanımış olsaydık elbette destek isteme önceliği tasarımcı olduğundan Arge'ye aitti, zira ürünler bire bir aynı.

Yine de Gurup Arge’ye ve Datakom’a çok teşekkür ediyorum.
 
Değerli kontrolkalemi üyeleri

Kadir Bey'in açtığı konuya yapılan bazı yorumları şaşkınlık ve üzüntü ile okumuş bulunmaktayım. Bazı bilgi kirliliklerini önlemek için bu cevabı yazma gereği duydum.

Öncelikle Samsun Büyükşehir belediyesine kurulan OG referanslı röleler EDE'nin Satış ve Pazarlama Müdürlüğünü yaptığım dönemlerde Grup Arge tarafından EDE markası ile üretilmiş rölelerdir. Bu röleleri EDE pazarladığı için tabiki teknik desteğinide EDE firmasının vermesi gerekiyor. Ancak son aylarda EDE firması röle satışını bıraktığı için ve teknik desteğini veremediği için Kadir Bey mağdur olmuştur. Bu durumla ilgili Grup Arge'nin sorumluluğunun olmadığı malumdur. Zaten Kadir Bey'de durumu anlayarak gerekli açıklamayı yapmıştır.

Ancak kim olduklarını ve ne maksatla yorum yazdıklarını bildiğim bazı kişilerinde dediği gibi, bu ürünlerin satışında bizzat ilgim olduğu için kimseden köşe bucak kaçmadan firma değiştirmiş olsamda EDE 'nin veremediği teknik desteği Kadir Bey'e verme konusunda söz verdim.

Sonuç olarak EDE firmasının yaşattığı sıkıntılar nedeniyle başka firmaların ve eskiden EDE'de çalışan kişilerin isimleri kullanılarak yapılan yorumların doğru olmadığını ve bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum.

Konuyu herkezin taktirine bırakıyorum...
 
Kaan bey,

Yorum yapan bizler,"kimiz ve ne maksatla yazmışız"..!?

EDE ürünlerini Kadir bey'e pazarlayan SİZ

Teknik destek için Grup ar-ge'yi Kadir bey'den saklayan SİZ

Datakom firması ile iş ortaklığı yaparak "müşteri tavlayan" SİZ

Tüm bunlar karşısında suçlu, yorum yapanlar yani BİZ...

Ürün reklamları;basit oyunlarla yapılmamalı...

Hatırlatma!Grup ar-ge ile hiçbir ticari ortaklığım YOKTUR.
 
Sayın Kompanze durumu en güzel şekilde açıklığa kavuşturmuş.
 
sn. kadir yılmaz'ın 23-09-07 tarihli, ne amaçla yazıldığı bir süredir tartışılan mesajından iki gün sonra Datakom isimli arkadaş "Datakom Yeni Reaktif Kontrol Röleleri" ve "Datakom Kompanzasyon Eğitim Sunumu" başlığı altında paylaşımlarda bulundu. Datakom isimli arkadaş eğer bu firmayı temsilen forumda bulunuyor ise konuya müdahale ederek sn. kadir yılmaz ve sn. kaangok ve Datakom firmasının bu konuyla ilgisi hakkında açıklama yapmak durumundadır. Seçtiği isim ona bu sorumluluğu yüklüyor.

Benim bildiğim kadarıyla SVC sistemin A.G. olarak ilk uygulaması GRUP-ARGE tarafından yapıldı. Daha sonra farklı firmalar bunu dahada geliştirerek bizim gibi kompanzasyon sistem uygulayıcılarının birkaç yıl önce hayal bile edemediği değerleri görmemizi sağladılar. Şimdi bu sınıfta ürün üreten tüm firmaların
GRUP-ARGE'ye bir şükran borcu olduğunu düşünüyorum. Ha, onlar yapmasaydı kimse yapamazdı demiyorum. Ama önce onlar düşündü ve ilk uygulamaya geçirdi. Bunun bir değeri de olmalı.
Bende A.G. ve O.G. rolelerini kullanıyorum, şöyleydi de böyleydi de demeye hiç gerek yok. Yanlış yazıyor olabilirim, eğer yanlış ise bağışlayın 2010 yılında kendi isimleri ile ilk ürünlerini çıkaran bir firma bence ülke genelinde başarı olarak şu anda çok iyi bir yerde bulunuyor. Bir numara olmamalarının da bana göre bir sebebi var , o da kompanzasyon role kullanıcılarının alışkanlık ve önyargıları. Reklam ve pazarlama ile bunu da aşacaklarına inanıyorum.
 
Sayın kontrolkalemi üyeleri;

Bende yapılan yorumları hayret ve dikkatle okudum. İlk önce Sn. Kadir YILMAZ Beyin haykırışlarına hak verdim çünkü resmi bir kurumun kompanzasyon sistemleri ile ilgileniyor ve gelebilecek her türlü cezadan vicdanen kendini sorumlu hissediyor, çünkü o cezalar aslında milletin cebinden çıkıyor.

Ancak Grup ARGE firmasına yapmış olduğu ithamlarda haksızlık yaptığını düşünüyorum, gerçi kendi de bunu kabul ederek bir özür mesajı yayınlamış tabi ilk mesajı yazarken ki haleti ruhiyetini birazcık anlayabiliyorum çünkü benimde röleler yüzünden mağdur olduğum çok zamanlar oldu, ta ki Grup ARGE firması ile tanışana kadar.

Tabi bunları yazmamdaki amacım Grup ARGE'yi övmek değil sadece firmanın samimi oluşunu ve gerçekten amaçlarının ticaret kaygısından çok çözüm üretmek olduğunu yakinen görmemdir. Ben üç ayrı yerel yönetimde çalıştım ve bir çok röle kullandım. Grup ARGE firması ile tanışmamız, hiç bir röle ile çözüm üretemediğim zor bir sistemi SVC sistemi ile çözerek başladı ve o günden bu yana Grup ARGE ürünleri ile yüzün üzerinde tesis kurduk, hepsi de sorunsuz çalışıyor.

Sayın moner69'da dediği gibi Grup ARGE ekibi kompanzasyon sistemlerinde yapmış olduğu öncülükten dolayı teşekkürü hakkediyor, onlar piyasayı elinde tutan ama bir türlü kendilerini yenilemeyen firmalara rakip olarak bu ürünlerinde gelişmesine öncülük ettiler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,977
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst