kompanzasyon problemi

Röleninkiler sağlamdırda sayacın akım trafolarını teste gönderin. Bu kadar büyük oran hatası bağlantı hatası yoksa akım trafosundan kaynaklanabilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.emodiyator,bende YaşlıUzman arkadaşımızın fikrine katılıyorum. Kompanzasyon akım trafolarınızın yanlış yere bağlandığını düşünüyorum.Bahsettiğiniz akımlar ile 1000/5 AT ile ölçme hatası çok olur.Ama kullandığınız röle 0,10mA duyarlılıkta olduğundan asıl sorun olan sayaç oranları ile röle oranları arasındaki afaki farka sebep olmaz.
 
Gurup arge muhendisleriyle gorustum rolenin 0.03 duyarlilikta oldugunu soyledi akim trafolarini kucultup (300/5) tekrar olcum alacagim
 
Sn.emodiyator,senin kendi beyanına göre 0,13 A akım rölenin ölçebildiği min.akımdan büyük olduğundan(0,13>0,03)akım trafolarını küçültmen sorununu çözmez.Ama akım trafolarını küçültmen isabetli bir karar olur.Kompanzasyon akım trafolarının tüm devre akımını taşıdığından eminmisin?
 
0.03 gurup arge muhendisinin beyani tms cikisindan hemen Sonra baglanmis besledigi baska yuk yok sebeke analizoru Ile her fazin reaktifini olctum ortalama 0.350 var civari reaktifin devam ettigini gordum şönt reaktorler devrede oldugu halde
Tek sorunun akim trafosunun buyuklugunun oldugunu dusunuyorum cunku Tamamen Ayni panodan birtane daha yaptik ordan yuk fazla oldugu icin ceza orani %1 in altinda kaldi
 
0.30 var reaktif ceza anlaminda cok cok bir yuk getirmeyecek kabaca 1ay boyunca devam etse faturaya 100-150 tl lik ek tuketim olacak akim trafolarini kuculmesi halinde rolenin hassasiyeti artacagi icin ceza orani Tamamen ortadan kalkacaktir mevcut Akim trafolari tedasin isine geliyor cunku fazla yaziyor
 
Röleden değil, kombi sayaçdan bahsettim. Bazı sayaçlar, tesisdeki harmonıkleride kaydedip sarfıyat olarak yazmaktadır. Tesis yükünüzün harmonik değerlerini ölçürmenizde fayda vardır.
 
Thd ye bakamadim ama ilk firsatta onuda kontrol edecegim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst