Mini Router Ses Problemi

ilter_

Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar forumun yeni üyesiyim. Harika bir forum hazırlanmış emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Benim nacizane el yapımı router'ım var, çalışma sırasında takur tukur sesler çıkıyor sizce bu normal mi?
Miller hazır alınmış vidalı mil, acaba sesin kaynağı miller mi yoksa motorlardan mı? Video yüklemeye çalıştım ama olmadı sanırım sadece fotoğraf yükleyebiliyoruz.
Ayrıca zaman zaman spindle yukarı kalkıp ikinci şekile başlarken adım atlama yapıyor.
Yardımcı olur musunuz?
IMG_6641.JPG

Teşekkürler..
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6647.JPG
    IMG_6647.JPG
    267.8 KB · Görüntüleme: 34
Selam kardeşim. DC motoru direk kontrol kartına mı bağladın. Eğer aynı devre üzerinden besleniyorsa ondan yapabilir. Motoru çalıştırmadan cnc normal çalışıyormu onu dene bakalım.
 
açılış sırlamasını doğru yatığından emin misin? önce pc, program sonra router olmalıymış genel olarak böyle yapılıyor...
gördüğüm kadarıyla.
 
vidalı millerin yataklanmaları nedir vidalı millerdeki ufak eğrilikler bunu yapabilir.
 
vidalı mil.jpg
Vidalı millerin yataklarını fotoğrafta ekledim. vidalara ve yataklara WD40 sürücem güzelce temizleyeceğim. Acaba özel bir yağlama var mı uygulayabileceğim?

Koordinattan sapma prob. ile ilgili ise;
Konuyu biraz daha açmakta fayda var daha iyi anlaşılması açısından.Makina bir şekili çizmeye başladığında komutları çok düzgün bir şekilde yerine getiriyor olması gerektiği yerde hatasız bitiriyor. Lakin o şekil tamamlandığında makina z ekseninde yükselip güvenli pozisyona geçiyor sonraki şekile gelirken hızlı bir şekilde gitmesi gereken koordinata gidiyor. Onceden bu serbest pozisyondaki hızı epey fazlaydı ve sürekli şaşıyordu. O hızı ve ivmeyi biraz düşürdüm bu defa ara ara sapmalar oluyor ama bu sapmalar sadece serbest pozisyondayken oluyor. Acaba hız ve ivme kaynaklı bir problem olabilir mi ? Bir arkadaş üzerindeki talaş vs buna sebep olabilir dedi.
Birisi de parazit yapabilir dedi.
 
Son düzenleme:
WD40'ı yağlama için kullanmayın, parçaların yağsız kalmasına neden olur. Forumda önerilen yağlar var.

WD40 kesim sırasında uç ile malzeme arasındaki sürtünmeyi, ısınmayı azaltmak için kullanılıyor. Sanırım temizleme amaçlı kullanılmasında sakınca yok ancak sonradan uygun yağ/gres ile yağlamak kaydıyla.
 
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Yağlama ile ilgili yazıları bulmaya calıştım fakat bulamadım.
WD40 ile mildeki pislikleri temizlemeyi düşünüyorum acaba yağlama için hangi marka yağlayıcı almakta fayda var.
 
Vidalı milde sorun yok hocam step motor yüksek devirde adım kaçırıyor. Sürücü kaynaklı sorun. Başıma gelmişti makinanın hertarafını kurcalamıştım sesin kaynağını bulmak için, hatta vidalı mil somununu bile değiştirdim. Düşük devirde sorun olmaması lazım. Sen hızı biraz düşür ve deneme yanılma yöntemiyle ideal hızı bul. Ve maddi durumun müsaitse o sürücüden kurtulup her eksen bağımsız sürücü ve kontrol kartı al bence, ben öyle yapınca iki yıl bol yere uğraştığımı anladım.
 
Hocam düşük hızlarda daha iyi performans veriyor. Artık kaliteyi arttırmak için bir süre fazla zaman harcayacağım. İlerleyen dönemde revize etmek istiyorum zaten makinayı.
 
Ben aşağıdaki ürünü aldım ama daha uygun ürünler olabilir;

Winkel - Genel Amaçlı Rulman Gresi (1 kg ambalajlı)

Özellikler; Lityum Esaslı Olup Devirli Çalışan Her Türlü Dişli ve Rulmanlarda, Ayrıca Kalıp Endüstrisinde, Kolon Burç ve Grafitli Plakalarda Basınca ve Suya Ayrıca 180° Isıya Dayanıklıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst