CNC Router için 4. Eksen

Ben tersi diye biliyorum. 67 Vac, atıyorum 55-60 VDC ye denk geliyor.

AC/DC sürücülerde doğrudan AC beslenmesi halinde, AC voltajın DC karşılığı daha yüksek. MA860H sürücünün voltaj aralığı da bunun bir göstergesi;
18-80 VAC / 24-110 VDC

Bilmiyorum ama bahsettiğiniz durum, regülesiz güç kaynağı (DC) kullanımında, trafo AC çıkışının doğrultulması (DC'ye çevrilmesi) sırasında oluşan kayıplar nedeni ile olabilir. Leadshine'ın açıklamasını doğru kabul edersek, regülesiz güç kaynağı kullanımı durumda daha düşük akım değerleri ile motorları kullanma şansımız oluyor.

AC sürücüler genelde daha pahalı olduğu için kullanıcılar DC sürücüyü trafo çıkışında DC çevrimi ile kullanmak zorunda kalıyorlar.
 
Son düzenleme:
Evet, demek istediğim buydu. Ben Tormak'la konuşurken telefondaki bayan bana kaç DC istiyorsam ona göre AC saracaklarını söylemişti. Örneğin 80 VDC istiyorsam onlar 90 VAC saracaklar. Yani köprü ile DC'ye çevirirken elimde 80 VDC kalacak şekilde sarıyorlar.

Yani sizin 67 VAC çevrildikten sonra (syıları atıyorum) 60 VDC civarında kalacak.
 
Yani sizin 67 VAC çevrildikten sonra (syıları atıyorum) 60 VDC civarında kalacak.

Benim kullanımımda ise MA860H'ın AC de beslenebilmesi sayesinde, 67 VAC'yi doğrudan sürücüye verebileceğim. AC/DC karşılığının ne olduğu bilgisine ulaşamadım. Sanırım gerilim 90-95 volt DC vermiş gibi olacak.

Bu nedenle yukarıda fiyat ve adresini verdiğim MA860H sürücüyü, güçlü CNC yapmayı tasarlayan arkadaşlar için öneriyorum. Leadshine MA860H sürücünün AC beslenebilmesi önemli bir avantaj. Toroid trafo ile beraber doğrudan AC ile beslenebilir. Maliyet, kalite ve güç oranı iyi olacaktır.
 
Ben de trafoyu doğrudan sürücüye bağladım.

Şimdi bendeki trafoya baktım. 400VA 60v sardırmışım. Bu trafoyu Z ekseninde kullanıyorum. Bir tane de X ekseni için sardıracağım.

Bu arada, ben aynı sürücüyü Şahin rulman'dan 85 dolara almışım. ebay'deki fiyatları da 65-80$ aralığında.
 
Leadshine değil bendeki. CW marka CWD860H modeli.
 
Sürücülerde markanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin MA860H model veya benzer model adları olan farklı markalar var. Sürücünün hem elektronik tasarımı hem de yazılımı önemli. Benzer görünen bu modellerin aslı ile ne kadar benzeştiği belirsiz!

Leadshine markasını özellikle vurguluyorum. Ben diğer arkadaşlar gibi reklam olacak çekincesini doğru bulmuyorum. Forumda iyiyi de kötüyü de gördükçe yazmamız gerektiğini düşünüyorum. Amaç sadece forumdakilerin bu bilgiden fayda sağlaması.

Bildiğim Leadshine sürücü satışında dünyada lider konumunda. Diğerleri sanırım klon. Birebir yazılım ve donanım aynı mı bilmiyoruz. Yazılım, motorun sağlıklı çalışması için donanım kadar önemli. Birebir aynı bile olsa büyük firmanın kalite kontrolunun daha iyi olacağını sanıyorum.

Leadshine'ın kataloğundan anladığım klasik modellerin (MA860H vb) üretiminden çıkarak, daha gelişkin yazılım ile örneğin motoru da tanıyarak durma (stall) konusunu daha iyi çözdükleri dijital (DSP) sürücülere döndükleri yönünde.
 
Son düzenleme:
Eh, haliyle orjinali daha iyidir.

Diğer taraftan orjinali (ebay'dekilerin orjinal olduğunu farzediyorum) 60-70 dolar iken sizin 36 dolara aldığınız sürücünün orjinalliği konusunda bir fikriniz var mı?

Soruyorum çünkü Leadshine sürücülerin çok klonu/takliti olduğunu duydum. Eğer sizdeki orjinalse 36 dolarlık fiyat çok iyi.

Sorumda art niyet aramayın sakın.
 
Bilmiyorum, iyi niyetle orjinaldir diye kabul ediyorum. Kutusu, kendi eli yüzü düzgün görünüyor.

Elimde var, anlamanın bir yöntemi varsa bakabilirim.

Kargo fiyata dahil buna yakın fiyatlı Leadshine sürücüler var. Bizim için vergi ve daha da önemlisi zor olan gümrük işlemlerinin olmaması. Yukarıda belirttiğim gibi Leadshine kataloğunda bu tip ürünlere fazla yer vermemiş. Bunların üretimini sonlandırarak elden çıkarıp dijital ürünlere yönlenmiş olabilir.

Bu sıkıntı bir çok üründe var. Türkiye'den bir ürün aldığımızda da orjinal mi bilmek zor. Örneğin Çin malı "Mitutoyo" ürün çok, buradan alırsak ne malıdır, satıcı ne malı sattığını biliyor mudur?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst