kompanzasyon cezaya giriyor

indüktiften cezaya giriyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle bir pens ampermetre edinin, sonra tüm kademeleri devreye giriyormu akımlar kondansatörün her kolunda eşitmi ve üzerindeki değerlerle uyumlumu şeklinde. Hatalı ve hasarlı olanları tespit edin, değiştirin..
 
uzun zamandır sorun çıkarmayan kompanzosyonum cezaya giriyor.
7 kademeli olan kompanzasyonum, değişken grup 145 kvar sabit grup 10 kvar rölem 12 kademeli.çekilen amper 180 amper civarı.
şu anda 2 kademe görev yapmıyor kondansatörlerdemi sorun var kontaktörlerdemi onu nasıl anlarım özellikle kontaktörlerin bozuk olup olmadığını nasıl anlarım.bide 25 kvar ve 15 kvar kondansatörlerin sağlam olması durumunda penampermetrede kaç kvar deyer görürüm. bi sorumdaha var sorun çıkarmayan kademelerden birinin sigortası günde 1 kere atıyor 32 A sigorta. umarım açıklayıcı yazmışımdır şimdidem çok teşekkürler.

kondansatörlerin etiketlerinde kaç amper çektiği yazılı
pensampermetre ile ölçüp etiket değeri ile karşılaştır
etiket değerlerine yakın (+- 1-2 amper) ise sağlamdır.
arızalı kademelere gelince
röle çıkışları arızalı olabilir(çıkışlarda enerji varmı kontrol et)
kontaktör bobileri yanık olabilir.(kontaktör devreye girip çıkıyormu kon. et)
kontaktör kontakları arızalı olabilir.(kondsatörleri sök,çkışları ölç)
kondansatörler arızalı olabilir.(ölçüm yap.)
sigortalar arızalı olabilir.
 
Kardeşim,kapasitiftenmi cezaya giriyorsun?eger oyleyse zaten sorunda cevabıda yazmıssın.kondansator kademelerındekı arızalı kondansatorlerı degıstırrısen sorun ortadan kalkar buyuk ıhtımalle.kondansatorlerın saglamlık kontrolunu pensampermetreyle olcerek yapabılırsın.kontaktorlerınkınıde,bozuk kademeye manuel enerjı verek cekıp cekmedıgıne veya cekılıyse enerjıyı gecırıp gecırmedıgıne bakabılırsın.kondansatör kapasıtesını 1.4 le carpımı kadar akım ceker her bır fazdan.

Özür dileyerek burda yanlış yazdıgımı söyleyeyim.Kondansator yetmezse reaktiften cezaya girer.senin ceza olayıda oyle galıba.yani kondansatörleri saglama cıkarınca olayın cözülecek.
 
hocam kubilayı ara sana çözsün işi ben onu arıyom bana 2 dak anlatıyo iş tamamdır sağolsun :) istersn numarasını verebilirim
 
kubilay kim kardeş

üstad kubiilay kontrolkalemi sitesinde kompanasazyonda uzman yardımsever değerli bir abimiz bana özelden yazarsam yada kendisinin dikkatini çekerse sana telefonunu verebilirim yardımcı olur eğer site yönetimincede bir skınca yoksa şayet.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst