Kompanzasyon şalteri açması

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
1600 A lik siemens kompakt şalterimiz var ve bu şalter önceden sık sık atıyordu biz panoya havalandırma koyduk sııntı kısmen çözüldü derken şimdilerde makina çalışınca atıyor .ki kondansatörlerin ve kontaktörlerin büyük kısmı yenilendiği halde.Şu an 1050 kvar gücü bulunmakta komp. panosunun.Acaba sebepler neler olabilir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansatörlerinizin anma gerilimlerinin kaç V olduğunu ve panonuzdaki gerilim kaç V olduğunu yazabilirmisiniz? . Bir de şalter açtığında bütün kademeler devrede mi oluyor, bunu gözlemleyebildiniz mi?
 
sayın phase panoya koyulan havalandırmalar büyük güçdeki kompanzasyonlar için yeterli gelmiyor bulunduğu ortam köşk içi ise yaz döneminde şalterden verim alınmıyor kompanzasyon panosuna her göz için 1 veya 2 fan koyduysanız eğer yaz aylarında bütün kademelerin devrede olduğunu düşünürsek(küçük kapalı yerlerde)şalter yine açacaktır benim fikrimce panonun bulunduğu ortamı fanlarla değil klima ile havalandırdığınızda sorun çözülür diye düşünüyorum en azından bir emanet klima ile deneyiniz eğerki sonuç alamıyorsanız şalterinizi 2000A yapmanız aşikardır.kolay gelsin.
 
Fakat gece açtığıda söylendi şalterin.
 
şalterin gece açması pek benim çözümüm için uygun bir fikir değil ama şunuda unutmamak gerek eğer gündüz tüm kademeler devrede kalıp şalterin anma akımı(termik ayarı)geçmediğini ancak herhangi bir kademenin olası devreye girip çıkmasında zaten doyumda olan termik açtırmış olabilir bu benim görüşüm çözüm için şalterinizi açmadan önce tesisi ve panoyu analiz edip (özellikle ısı, fanlarınız muhtemel sıcaklıkta devreye giriyormu)birde şalter markanız bilmiyorum ama üzerinde akım ayar sahalarını kontrol ediniz.
 
1050 kvar devreye giriyor ise 220 V da 1590 A akım geçiriyor demektir. Sınır değerdesiniz, sıcak ve varsa birmiktar harmoniklerin rezonansı derken sık açmasına şaşmamalı. Toplam akım değerlerine bir bakınız, kayıt şansınız varsa daha iyi.
 
120 kvar devrede değilken 1300 A çekiyor .Ki kondansatör değiştirmeden önce 800 kvar seviyesindeydi ve bundada açma yapıyordu.şalter değiştirdik diğerinde de aynısını yapmıştı
 
aynı sorun bizdede var.ama bizimki tamamen harmonikten
 
şalter üzerinde termik ve kısa devre açması ile ilgili akım ve zaman ayarları var ise konrol edin.
 
hocam panonu yenilediğine göre sisteminde harmonik elektrik var demektir haromiğin olup olmadığını da basitçe devrede olan kondansdatörlerinden birinin çektiği akımı öleçerek tespit edebilirsin eğer kondansatör etiketindeki akım değerinden büyük bi akım çekiyorsa demekki harmonik belası var başında saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst