Çok faydalı bir program olmuş,emeği geçen herkese teşşekkür eder,tebriklerimi sunarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu sistem genelde klasik rölelerin reaktör devreye alarak kapasitif kompanzasyon yapılmasıyla karıştırılıyor. Halbuki arada şöyle bir fark var: klasik röleler reaktörü ya devreye alır ya da devreden çıkarır, SVC sisteminde ise bir reaktörün gücü istenen herhangi bir değerde ayarlanır. Diyelim ki bir faza bağlı 1,5 Kvar'lık bir reaktörümüz var. Ama o fazda sistemin ihtiyaç duyduğu reaktif güç 500 var olsun. İşte SVC sisteminde reaktör güç katı yardımı ile faz açısı kontrolü yapılarak tristörlerle uygun açılarda anahtarlanarak tam olarak sistemin ihtiyaç duyduğu gücü çekmesi sağlanır. Yani 500 var ihtiyaç varsa 500 varlık bir güç reaktörlerden çekilir. Reaktif güç tam olarak sıfırlanır. Uygun reaktör gücü seçildiğinde her işlete için ceza oranlarını %5 in altına indirmek mümkündür. Bu sistemde kondansatörler sadece ofset değerini ayarlama görevi görürler. ve sistemdeki değişim reaktörlerin gücünü aşmadığı sürece kondansatörlerin devreye alınmasına ve devreden çıkarılmasına gerek kalmaz. Bu da kontaktörlerin ömrünü uzatır. Yukarıdaki programda da SVC prensibinin bir simülasyonla anlatımına yer verilmiş, çok açıklayıcı olmuş. SVC sistemi hakkında kafanızda sru işaretleri varsa mutlaka bu programı incelemenizi tavsiye ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam bana aktif reaktif kapasitifi otomatikman kaydedip hesaplayım oranını gösteren proğram lazım yapılmış olarak varmııdr acaba?
 
ilk programda kurulu güç 18000 denmiş...18000 nedir arkadaşlar?
 
kompanzasyon hesabı nasıl yapılıyor yük 1000kw yardımcı olursanız sevinirim
 
Forumumuzda, istediğiniz tüm bilgiler vardır.Lütfen,iyi bir tarama yapınız.
 
üstad'lar Mevcut CosQ1 ve İstenen CosQ2 değerinin nasıl bulunacağını öğretirseniz memnun olurum.Çok Değerli bilgiler sunuyorsunuz teşekkür ederim.Mesleği 25 yıl aradan sonra daha bi heyecanla öğreniyorum sayanizde.
 
programı indirdim de güç faktörünü yazarken virgülle yazınca "0,8 is not a valid floating point value" diye hata veriyor. nasıl yazıyoruz güç faktörünü?

cevap verebilirmisiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst