harmonık sımulasyonu yapan bir program varmı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kurulu güç
talep yuzdesi
mevcut cos degeri
istenen cos degeri

bu degerleri sistemimizden nereden okuyacagız talep yuzdesi nedir

mevcut ve istenen cos degerleri nelerdir lütfen yardımcı olurmusunuz??

BİLMEMEK DEGİL ÖGRENMEMEK AYIP

paylaşımlarınız için teşekkürler
 
Kurulu güç = Projede görünen alıcıların toplam gücü
Talep gücü = Kurulu gücün ne kadarının aynı anda kullanılabileceği ( genelde % 60 ı )
Mevcut Cosq = Kompanzasyon yapılmadan önceki Cosq
İstenen Cosq = Kompanzasyon yapıldıktan sonraki Cosq ( genel olarak 0,994 -1 )
Mevcut Cosq,alıcıların tipine bağlı olarak kabul edilir.Fluoresant lambalı tesisler için 0,45-50
motor devreleri için,0,80 - 0,85 olarak kabul edilebilir.
 
arkadaşlar konu başındaki hesaplama programında kurulu güç watt olarak mı yazılıyor.ayrıca talep yüzdesi hakkında da şu sefile bir kaç örnek belirtirseniz ,malum konudan fazla bilgim olmadığı halde konu hakkında bilgi edinmek merakımı gidermek istiyorum.bunu silmem lazım boşuna yazmısım.kusura bakmayın ama silemiyorum.
 
Son düzenleme:
Genelde,watt olarak giriliyor.KW olarak girilmesi gereken programlar olduğu gibi, VA olarak
girilen programlar da var.Programlarda,bu husus belirtiliyor.klevyeah arkadaşımızın vermiş
olduğu programda, watt olarak girilmesi gerekiyor.
 
bi tesisin çalışan bütün yüklerini yazıp kademe hesabının ve adımlamasını alabileceğim bi proğram varmı açabaşimdiden teşekkürler
 
Kompanzasyon hesaplama programı BİR ŞİRKET tarafından hazırlanmış ücretsiz paylaşılan kullanışlı kurulum gerektirmeyen bir araç üretici şirkete emek mühendislik tarafından teşekkürlerimizi sunarız..

kompanzasyon programı hakkında kısa bir bilgi: Resistif devrelerde \ 0 olan faz farkı, kapasitif devrelerde akım fazörü ilerde olacak şekilde, endüktif devrelerde ise akım geride olacak şekilde değişir. Faz farkının oluşması demek bir anlamda reaktif güç oluşması demektir. Bir sistemin görünür gücü \ S değişmez, ancak faz farkına bağlı olarak görünür gücün bileşenleri olan aktif ve reaktif güç değişir. Saf resistif devrede faz farkı olmaz ve aktif güç maksimum değerini alır, reaktif güç yoktur.

Aktif güç görünür güce eşittir ve maksimum iş verimi alınır. Ancak endüktif ve kapasitif devrelerde faz farkına göre reaktif güç oluşur. Bu da işe çevrilebilen aktif gücün azalmasına dolayısıyla verimin düşmesine ve kullanılamayan bir reaktif güç oluşumuna neden olur. İşte aktif gücün maksimum hale getirilip, güç faktörünün düzeltilmesi ve verimin en büyük halini alması işlemine kompanzasyon denir.
 
programı indirdim de güç faktörünü yazarken virgülle yazınca "0,8 is not a valid floating point value" diye hata veriyor. nasıl yazıyoruz güç faktörünü?

Merhaba,
Windows bölgesel ayarlardan, özelleştir kısmına girin.
Ondalık simgesini ","
basamak gruplandırma simgesini "." yapın.
program hesaplamayı yapacaktır.
 
Sizlerle gruparge matematikçi ve programcılarının iş birliği ile geliştirilen ve gruparge smart svc kompanzasyon rolesinin çalışma prensibini anlatan yeni bir simülasyonunu paylaşmak istedim.


1. Giriş
Bu program, Grup Ar-Ge tarafından geliştirilen Smart SVC Reaktif Güç Kompanzasyon cihazının çalışma prensibini anlatmak amacıyla hazırlanmıştır. SVC (Static Var Compensation) prensibi ile çalışan cihazlar ülkemizde yeni kullanılmaya başladığı için bu prensibi kompanzasyon sektöründe hizmet veren siz değerli müşterilerimize tanıtmamız gerektiğine karar verdik. Çünkü gün geçtikçe kompanzasyon sorunlarını klasik rölelerle çözmek daha zor hale gelmektedir. Bu durum kompanzasyonda yeni çözüm arayışlarını zorunlu kılmaktadır. Biz de bu amaçla SVC prensibi ile çalışan bir kompanzasyon rölesi geliştirdik.

2. Programın Kullanımı
Bu programda, çalışan bir sistemi ve bu sistemin Smart SVC ile kompanzasyonunu simüle etmeye çalıştık. Sistemdeki kondansatör değerlerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kademeleri devreye alıp çıkarmak için yanlarındaki işaret kutularını kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz kademeye göre grafiklerdeki toplam kondansatör gücü değişecektir. Reaktörleri de yanlarındaki işaret kutularına tıklayarak devreye alıp çıkarabilirsiniz. Ayrıca simüle edilecek sistemin tahmini reaktif güç ihtiyacını ve değişme yüzdesini 'Sistem' bölmesinden ayarlayabilirsiniz. 'Güncelleme Sıklığı' bölmesinde ise grafikteki değerlerin ne sıklıkla güncelleneceğini (0.2 - 2 sn aralığında) ayarlayabilirsiniz.

indirmek için..

http://www.gruparge.com/tanitim-dosyalari/

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,803
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst