KGK önüne jeneratör hesabı

Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
35
Puanları
1
merhaba arkadaşlar
öncelikle üst başlıklardaki KGK ve jeneratör ortak çalışması ve jeneratör seçimleriyle ilgili başlıkları okudum ve tam anlayamadığım için bu başlığı açtığımı belirtmek isterim. ayrıca bulunduğumuz yerde yetkin bir elektrikçi bulamadık, tatmin olamadık yani kendimiz araştırıyoruz. yardımcı olursanız sevinirim

işyerinde 2 adet 10'ar kVAlık KGK kullanıyoruz. uzun elektrik kesintilerinde haliyle sorun oluyor. uzun sürecek kesintilerde(haberini alıyoruz) manuel devreye sokacağımız bir jeneratörle KGK'ları beslemek istiyoruz. ne güçle ve özellikte bir jeneratör almamız ve bunu nasıl bağlamamız gerekir?
bize gereken gücü KGK üzerindeki yük oranını baz alarak söyleyebilirim. birinde yüzde 27 diğerinde 12 yük gösteriyor. yani toplam ~4kVA kadar yük biniyor KGKlara. gidip 5kVA'lık bir jeneratör alıp bir şalterle şebekeye bağlasak işimizi görür mü? ilk devreye girişte sıkıntı olabilir deniyor, bunu aşmak için ihtiyaçtan 1,5 kat fazla seçmemiz mi gerekir? veya bağlantı şekli ve özellikleri ne olmalı (inverter, soft start vs.)

sisteme bağlı olarak 2 mekanik pompa, 2 turbo vakum pompası, 30 kadar güç kaynağı (bunlar fazla akım çekmiyor max. 10A), 7 bilgisayar ve bazı küçük cihazlar var. ama dediğim gibi normal çalışma sırasınfa KGK'lara göre çekilen güç 4kVA kadar. tabi üzrinde yazan yük aktif mi reaktif mi bilmiyorum KGKlar inform marka.

genel hatlarıyla da olsa bir yol gösterirseniz sevinirim
bir amerikalıya anlatır gibi anlatırsanız duacınız olurum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ups lerinizin monofaze girişilimi trifaze girişlimi olduğunu bilmediğimden mono faze girişli olduğunu düşünürsek sizin ups lerden 4 kva (şbk den 5 kva çekecektir) ve diğer sistemde 2,5 çektiğine göre toplam 7,5 kva bir yükünüz olacak monofaze 10 kva bir jeneratör işinizi görecektir diye düşünüyorum. 1-0-2 konumlu bir pako şalterlede transferini yapabilirsiniz.Normal şbk varken şalter 1 konumunda olur şbk kesildiğinde jeneratörü çalıştırarak (jen çıkışını pakonun 2 konumuna bağlayacaksınız) 2 konumuna aldığınızda upsler jeneratör üzerinden çalışır.Jeneratör frekansının 52 Hz ile 48 Hz arasında olması gerekir,frekans bu değerlerin dışında kalırsa redresör off olur ve invertör akülerden çalışır.
 
Sayın Lordsandman,
Yukarıda Delta 20 arkadaşımız gayet güzel tarif etmiş, ben bir kaç ilave ve öneri getirmek istiyorum. Şu an ki yük yüzdeniz düşük evet ancak ileride ilave yük bağlayabileceğinizi hesap ettinizmi, bu durumda jeneratörleri değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle tavsiye olarak size ups gücünün %15 i kadar fazla güçte, yani tek 1 adet jeneratörü (23 -25) kVA her iki ups'in girişine ortak olarak Delta20 'nin dediği gibi bağlamanızı öneririm. Uzun vadede düşünerek bu kararı veriniz.
 
teşekkürler yorumlarınız için. upslerimiz monofaze, bir de bizim toplam yük 4kVA 2 ups toplamı yani. 5kVA hazır bir jeneratör var onu bağlamayı düşünüyorduk fakat tavsiyelerinize göre ve ileriye dönük olması açısından tekrar zorlayalım bakalım bütçeyi. bir de 5kVA'da çok problem yaşarmıyız? (jenaratör bedevaya gelecek de)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst