UPS Akü şarj devresi sorusu

Sonuç olarak genel bir değerlendirme yapmak gerekirse akü Ah'ini fazla yükselttiğimizde harici şarj ünitesi kullanmamız gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. (Çok uzun şarj süresi ve şarj regüle transistörünün aşırı ısınması soğutucu ve fan gibi revizyonlara başvurma gibi nedenlerden dolayı)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba, elimizde 100 kVA lık iki adet tescom online ups bulunmaktadır. Bir tanesi sorunsuz çalışırken diğerinde zaman zaman sebepsiz yere akü doluluk yüzdesi düşüyor (%10 lara kadar) ama akü gerilimine baktığımızda 500V görünüyor.
(diğer aküde %100 ve gerilim 400V)
Bu durumun açıklaması sebebi nedir nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?
 
akülerinden en az bir tanesi yada daha fazlası bozulmuştur, tümünü yenilemeni tavsiye ederim
 
akülerinden en az bir tanesi yada daha fazlası bozulmuştur, tümünü yenilemeni tavsiye ederim
EVET akülerde sıkıntımız var değiştireceğiz inşallah. Ben de ondan şüphelendim ama diğer upsteki arızalı akü sayısı daha fazla olduğu halde onda öyle bir sorun olmaması kafamı karıştırdı.
 
şans faktörü ve dolum boşalım sırasında çektiği yük olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst