kaçak akım rölesi

bozkurt63

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
341
Puanları
1
arkadaşlar evde toprak hattı yok.faz ve nötr sadece var.toprak olmadan kaçak akım rölesi takılırmı.takılırsa sağlıklı çalışırmı.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
toprak olmadan tutmaz bile devreyi açamazsın........diyelim tuttrdun o zamanda kaçakları algılamaz ve sadece kısa devre durumunda keser zaten onuda w otomat yapar....
 
sayın asi o zaman ne yapmalıyım.prizlerde sıfırlama yaparak 2 yıldır kullanıyorum.otomatik sigortaları simens küçük boyuttakilerlemi değiştireyim.saygılar.
 
toprak olmadan tutmaz bile devreyi açamazsın........diyelim tuttrdun o zamanda kaçakları algılamaz ve sadece kısa devre durumunda keser zaten onuda w otomat yapar....

Kusura bakmayın ama kaçak akım rölesinin çalışma prensibini bilmiyorsunuz. Kısadevre koruma manyetik açmayı sadece sigorta yapar. Topraklama olmayan sistemde kaçak akım rölesi direk temas durumunda elektriği keser. Topraklama olmadan tutmaz bile ne demek? Yanlış bilgi vermeyelim lütfen!
Gövdeye kaçak var gövde toprakla irtibatta değil topraklama yok nasıl kısadevre oluşacak nasıl koruyacak? makinacı olduğum halde bunları iyi biliyorum.

Profilinize baktım Elektrik teknisyeni yazıyor !
 
Son düzenleme:
elektrik gerçekten karışık bir sistem.neyin nolacagı belli olmuyor.ben iyi bir elektrikçi çağırıp tesisatı kontrol ettireyim.ne gerekirse yapsın artık.iyi bayramlar.
 
arkadaşlar bu kaçak akım koruma rölesi tam olarak işe yaramıyor bana göre bağlandığı tesisatın nemli biryerde olmaması gerekiyor mesela bir iş yerinin tabelasına bağlarsan tutmuyor yada motor devrelerinde kullanamzsın motor sargılarındaki kayıplardan dolayı düşük miktarda kaçak elektrik oluşuyor buda rölenin atmasını sağlıyor dolayısıyla her sistemde verimli olarak kullanımıyor benim fikrime göre cihazlar topraklı olmasa ve trafolarda yere topraklama yapılmasa şöyle anlatayım elimizde 220/220 bi transformatör olduğunu düşünelim bunun çıkşında 220 volt vardır ve bu 220 volta herhangi uca dokunsakda elektrik çarpmaz bizi dolaysısıyla her iki ucu aynı anda dokunmak gerekir çarpılmak için bu oranda düşük olduğu için makinalarda sızıntı yani kaçak olsada sadece birine dokunduğumuz için herhangi bir çarpma olayı olmayacaktır bu sistemin neden kullanılmadığını merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlarında beni aydınlatmasına sevinirim
 
arkadasım kacak akım kullana bilirsin adı uzerinde kacak akım arkadaslar biraz formda inceleme zahmetinde bulunsalar kendileride dogrusunu ogrenicekler ama kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorlar kacak akım sistemden cektiğin akımla notrden donen akım arasında bir fark oldugunda kacak akımı tuturamasın bu notrle toprak arsında dahi olsa bir potansiyel fark olacagından yine tutturamazasın yani kısacası sen taktır sıfırlama yap diyen arkadasıda tebrik ediyorum bu devirde bu kafa
 
sayın asi o zaman ne yapmalıyım.prizlerde sıfırlama yaparak 2 yıldır kullanıyorum.otomatik sigortaları simens küçük boyuttakilerlemi değiştireyim.saygılar.

arkadaş sen o sıfırlamaları bence hemen söktür çünki hayati tehlike var hemen eve toprak çektir çünki herhangi faz nötr yer değişiminde gövdede elektrik olacaktır ve sıfırlama kanunen yasaktır:)
 
Kaçak akım rölesinin çalışması için toprakalama şarttır.Yoksa verim alamazsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst